Glitz & Glam

3 vinkkiä aurinkopuuterin käyttöön – Näin saat aurinkoisen hehkun kasvoillesi

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä
Tuotteet saatu PR-toimistolta

Rakastan aurinkopuutereita! Niillä saa kauniin hehkun ja pehmeämmän lopputuloksen kuin kylmäsävyisillä varjostuspuutereilla. Kesä on ehdottomasti aurinkopuuterin aikaa, mutta niitä voi käyttää talvellakin – niin minäkin käytän.

Hurahdin aurinkopuuteriin vasta muutama vuosi sitten, kun ennen sitä suosin pääasiassa varjostuspuutereita. Jotenkin ehkä ikä on tehnyt sen, että nykyään kaipaan enemmän luonnollista ja pehmeää kuin kovaa ja dramaattista lopputulosta meikkiini.

Aurinkopuuteria voi käyttää monella eri tavalla ja tyylillä. Sillä voi luoda päivettyneen hehkun kasvoillensa tai jopa muotoilla niitä.

Näillä kolmella tavalla saat ihanan auringonhehkun ja muotoilua kasvoillesi!

Vinkki 1:
Näin saat päivettyneen ilmeen aurinkopuuterilla – helppo aloittelijallekin

Jos haet hyvin kevyttä päivettymisen efektiä aurinkopuuterilla, kannattaa suosia mahdollisimman vaaleaa, vain hieman omaa ihonsävyä tummempaa aurinkopuuteria. Siveltimenä kannattaa käyttää todella pehmeää puuterisivellintä.

Ota aurinkopuuteria puuterisiveltimeen, napauta ylimääräiset pois kopauttamalla sivellintä, ja sivele pitkin vedoin siveltimellä pitkin kasvojasi. Levitä vaalea aurinkopuuteri ympäri kasvojasi, mutta älä kerrosta, jos haet vain hentoista päivettyneisyyttä.

Kasvoille syntyy kaunis aurinkoinen hehku, mutta ei kuitenkaan liian tumma, joka erottuisi vaaleammasta kaulasta. Kasvot saavat samalla hieman väriä ja lämpöä. Äärimmäisen helppo ja nopea tapa käyttää aurinkopuuteria.

Tässä voit käyttää mattaista tai hohtavaa aurinkopuuteria.

Aurinkopuuteri: *Physicians Formula Murumuru Butter Bronzer Light Bronzer
Sivellin: *It Cosmetics Heavenly Luxe™ Wand Ball Powder Brush #8

Vinkki 2:
Näin muotoilet kasvojasi aurinkopuuterilla – helppo aloittelijallekin

Jos haluat näyttää päivettyneemmältä ja samalla muotoilla kasvojasi, tämä meikkaustapa kannattaa kokeilla! Käytä hieman tummempaa aurinkopuuteria kuin oma ihonsävysi on. Meikkausvälineenä on hyvä käyttää jotain aurinkopuuterisivellintä, jotka yleensä ovat suurikokoisia ja muhkeita, mutta eivät yhtä ”höttöisiä” kuin tavalliset puuterisiveltimet.

Ota siveltimeen aurinkopuuteria ja vie sivellin korvan vierelle, aavistuksen poskiluun alapuolelle. Levitä aurinkopuuteria edestakaisin vedoin tai kevyesti pyörittelemällä kohti kasvojen keskiosaa.

Levitä aurinkopuuteria leukalinjalle ja leuan alle kulkien korvalta leualle molemmin puolin.

Levitä aurinkopuuteria ohimoillesi ja otsasi reuna-alueille. Otsalla aurinkopuuteria levitetään hiusrajoilta kulmakarvojen korkeimmalle alueelle asti ja puoliväliin otsaa.

Voit myös muotoilla nenääsi pyyhkäisemällä kevyesti aurinkopuuteria molemmille puolille nenänvartta. Vie sivellintä kulmakarvoilta nenänvartta pitkin aina nenän päähän asti.

Tällä meikkaustekniikalla saat kasvoille päivettyneemmän ilmeen ja muotoiltua kasvojasi. Kasvoille syntyy selkeämmin päivettynyt ilme, mutta se ei näytä luonnottomalta, vaikka kaula onkin vähemmän päivettynyt. Tämä johtuu siitä, että kasvojen keskiosa ja korkeimmat alueet jäävät vaaleammiksi.

Käytä tähän mattaista tai aavistuksen hehkuvaa aurinkopuuteria. Vältä tässä tekniikassa voimakkaasti hohtavia aurinkopuutereita.

Aurinkopuuteri: *Physicians Formula Murumuru Butter Bronzer Bronzer
Sivellin: *Ecotools Blending and Bronzing

Vinkki 3:
Näin varjostat kasvojasi aurinkopuuterilla – hieman kokeneemmalle harjoittelijalle

Aurinkopuuterilla voi varjostaa kasvoja. Jos haluat selkeämmät varjostukset, käytä selkeästi tummempaa aurinkopuuteria, mutta vältä oranssisia sävyjä. Käytä mahdollisimman neutraalia sävyä. Pehmeä viistopäinen sivellin on tähän tekniikkaan toimiva valinta.

Tasoittele aurinkopuuteri siveltimeen taputtelemalla sivellintä kämmenellesi. Siten sivellin annostelee tummaa aurinkopuuteria tasaisemmin varjostettaviin paikkoihin.

Tee poskiluun alapuolelle varjoa levittämällä aurinkopuuteria hentoisella otteella edestakaisin kulkevalla liikkeellä korvalta kohti kasvojen keskiosaa aavistukseen alaviistoon kulkien.

Seuraa kasvojen omia muotoja. Tämä kaventaa kasvoja edestäpäin katsottuna, ja sivusta katsottuna luusto tulee selkeämmin esiin.

Varjosta leukalinjaa korvalta leualle. Ole tarkka, ettet levitä tummaa aurinkopuuteria liian alas, vaan pidä alue leukalinjassa tarkasti.

Sipaise kevyesti myös leuan alle, jos haluat häivyttää kaksoisleukaa.

Näin voit varjostaa pehmeämmät ja lämpimämmät varjot kasvoille aurinkopuuterin avulla. Varjostukset vetävät aina sisään, eli syventävät ja kaventavat, jolla saadaan kasvojen luustoa sekä muotoa paremmin esiin.

Valitse tähän tapaan mattainen aurinkopuuteri, jotta varjostus onnistuu.

Aurinkopuuteri: *Physicians Formula Murumuru Butter Bronzer Deep Bronzer
Sivellin: *MAC 168 Large Angled Contour Brush (minun on luonnonharjaksinen, myynnissä enää vain synteettisillä harjaksilla)

Aurinkopuuteri on niin se viimeinen silaus kasvoille! Lopuksi voi lisätä vähän poskipunaa ja hohtavaa korostuspuuteria, jos tahtoo. Se ei kuitenkaan ole välttämätöntä, sillä aurinkopuuteri yksinäänkin tuo kasvoille väriä ja hehkua.

Miten sinä käytät aurinkopuuteria?

Lue myös:

Lue myös

X