Glitz & Glam

Panosta tai pihistä: NIOD vs. Ordinary – hyaluronihapot vastakkain

Teksti: Minna / Glitz & Glam
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Tänään panosta tai pihistä -postaussarjan uusi aihe. Tällä kertaa olen itsekin äärimmäisen kiinnostunut vertailemaan kahden eri hintaluokan tuotetta. Varsinkin, kun kyseessä on hyaluronihapposeerumi. Rakastan hyaluronihapposeerumeja. Siksi näitä tulee ostettua ja testailtua. Jos talven viima ja kuiva huoneilma kiristää kasvoilla, hanki ihmeessä hyaluronihapposeerumi itsellesi. Tässä postauksessa on kaksi varsin hyvää vaihtoehtoa. Toinen hintava, toinen todella edullinen! Mikä hauskaa, ovat nämä brändit molemmat Deciemin. Sisarbrändejä siis.

Ajankohtainen yritys, sillä The Ordinary tuli Stockmanneille. Mutta ehkä eniten ajankohtainen siksi, että Deciemin perustaja, Brandon Truaxe, on kuollut. Pahoista mielenterveysongelmista kärsinyt Truaxe oli jo syrjäytetty, käsittääkseni ihan laillisin keinoin, yrityksen johdosta. Täytyy myöntää, että en ole aivan täysin kärryillä kaikesta, mutta sen tiedän, että Estée Lauder omistaa osan Deciemistä. Jostain luin, että Truaxea vaivasi kaksisuuntainen mielialahäiriö. Kuolinsyytä en tiedä, sillä kuullessani kuolemasta, ei sitä ollut mediassa. Valitettava juttu kaikkinensa ja todella hirveää, kuinka ihminen voi mennä niin tolaltaan hetkessä. Ilmeisesti kukaan ei voinut auttaa, kun ihminen ei apua ota vastaan. Rauha Truaxen sielulle.

Panosta tai pihistä vertailun parivaljakossa on edullisen The Ordinaryn Hyaluronic Acid 2% + B5 -seerumi* ja kalliimman NIODin Multi-Molecular Hyaluronic Complex -seerumi*. Molempia näitä yhdistää tehokas kosteutus hyaluronihapon voimalla. Hyaluronihappo on yksi tehokkaimpia humektantteja. Se on todella vesihakuinen ja pystyy imemään itseensä moninkertaisen määrän kosteutta. Oliko se tuhatkertaisen määrän omaan painoonsa nähden? Näin ainakin muistelisin. Hyaluronihappo on ollut jo usean vuoden ajan suosikkiraaka-aineeni. Se on myös trendiraaka-aine tällä hetkellä. Hyaluronihapon suosio perustuu aika pitkälti sen tehokkuuteen ja siihen, että sen vaikutuksen jokainen pystyy itse toteamaan. Kyllä sen paremman kosteustasapainon huomaa ihonsa heleytenä, kimmoisuutena sekä nuorekkuutena.

Meidän jokaisen ihossa on hyaluronihappoa. Ikääntyessämme, sen määrä vähenee. Koska hyaluronihappo sitoo kosteutta, sen vähentyminen näkyy ihossa kuivumisena, veltostumisena sekä juonteina. Hyaluronihappoa on monenlaista ja erilaisia johdannaisia. Molekyylien koko on se, josta nykyään puhutaan. Mitä pienempi, sitä syvemmältä se ihoa kosteuttaa. Pintaan jäävät ovat kanssa tärkeitä, sillä moni hakee hyaluronihaposta apua pintakuivuuteen sekä ihon pinnan juonteisiin. Mutta jos halutaan ikääntyneen ihon uurteita silottaa ja kosteuttaa ihoa syvältä, pienet molekyylit tuovat apua siihen, koska pieni molekyylikoko pääsee syvempiin ihokerroksiin.

NIOD MULTI-MOLECULAR HYALURONIC COMPLEX

NIOD Multi-Molecular Hyaluronic Complex -seerumi* on toisen sukupolven hyaluronihapposeerumi. Todella tyylikkäästi pakattua tehotiivistettä saa 15 ml:n ja 30 ml:n pipettipulloon pakattuna.

NIOD Multi-Molecular Hyaluronic Complex -seerumi sisältää 15 erilaista hyaluronihappoyhdistelmää sekä aminohappoja. Yleisin hyaluronihappo on sodium hyaluronate -ainesosa, joka on hyaluronihapon natriumsuola. Seerumi sisältää tuon hyaluronihapon useita muotoja. Lisäksi se sisältää harvinaisempaa ja kallisarvoisempaa hyaluronic acid -ainesosaa. Puhdas hyaluronihappo antaa iholle vielä paremman kosteutuksen, kuin hyaluronihapon natriumsuola.

Seerumi kosteuttaa ihon pintakerroksia, mutta se kosteuttaa myös ihon syvempiä kerroksia. Seerumissa on suurempia ja pienempiä molekyylikokoja hyaluronihaposta.

NIOD Multi-Molecular Hyaluronic Complex -seerumi on mahtava! Se on todella tehokas kosteuttaja. Sopii erinomaisesti myös silmänympärysiholle. NIOD Multi-Molecular Hyaluronic Complex -seerumi ei sisällä alkoholia, öljyjä eikä silikoneja, vaikka koostumus kevyesti silikoniselta tuntuukin. Silikonit silottavat ja tasoittavat pintaa. NIOD silottaa ja tasoittaa, mutta ei silikonien avulla, vaan tehokkaalla kosteutuksella.

Saatavilla kahta pakkauskokoa, 15 ml, joka on hinnaltaan 34,20 €, ja 30 ml, joka on hinnaltaan 49,10 €.  NIOD Multi-Molecular Hyaluronic Complex -seerumin voit tilata täältä*.

THE ORDINARY HYALURONIC ACID 2% + B5

The Ordinaryn Hyaluronic Acid 2% + B5 -seerumi* on todella suosittu. Hyvin usein loppu verkkokaupoista, kuten moni muukin The Ordinaryn tuote. Se ei ole ihme, sillä The Ordinary on Deciemin edullisempi ihonhoitobrändi. The Ordinaryn hyaluronihapposeerumi on pakattu pipettipulloon, kuten sisarbrändinsä, Niodin, hyaluronihapposeerumi.

The Ordinaryn Hyaluronic Acid 2% + B5 -seerumi sisältää kolme erikokoista hyaluronihappomolekyyliä. Sen vuoksi tämä edullisempikin versio pystyy kosteuttamaan ihoa monella eri tasolla. Huomautan kuitenkin, että kosmetiikka ei voi vaikuttaa yhtä syvällä kuin lääkkeiksi määritellyt ihonhoitotuotteet. Nämä seerumit ovat kosmetiikkaa, eli eivät vaikuta dermiksessä asti, vaan epidermiksen kerroksissa.

The Ordinaryn Hyaluronic Acid 2% + B5 -seerumissa on myös B5-vitamiinia, joka kanssa auttaa lisäämään kosteutta ihon pinnassa.

The Ordinaryn Hyaluronic Acid 2% + B5 -seerumi on väriltään kirkasta. Kun NIODin seerumi oli vähän kellertävää, on Ordinary kirkas. Molempien koostumus on paksuhko. NIOD on geelimäinen, jopa hyytelömäinen, kun taas Ordinary on kiisselimäisempi. Paksua nestettä, joka venyy.

Tykkään todella paljon myös tästä edullisemmasta hyaluronihapposeerumista. Toimii hyvin ihon kosteuttajana. Sopii myös silmänympärysiholle. Ordinary saattaa joskus liiallisen annostelun vuoksi lähteä murustumaan iholta. Siksi ei kannata liikaa annostella, vaikka ei siitä muuten mitään haittaa ole.

Saatavilla 30 ml:n pakkauskoossa, jonka hinta on 8,80 €. Täältä voit tilata* The Ordinaryn Hyaluronic Acid 2% + B5 -seerumin.

Toisessa on 15 erilaista hyaluronihappoa ja toisessa 3 erilaista. Molemmat ovat toisen sukupolven hyaluronihapposeerumeja, eli molemmissa hyaluronihappomolekyylejä on eri kokoisina, joten iho saa kosteutta epidermiksen (ihon uloin kerros) kaikissa kerroksissa. Kalliimmassa on arvokkaampaa hyaluronihappoa (hyaluronic acid), jota ei taas ole edullisemmassa. Molemmat seerumit ovat alkoholittomia, silikonittomia sekä öljyttömiä. Molemmat ovat vegaanisia sekä cruelty free. Molemmat ovat aika pitkälti hajuttomia. Jotain raaka-aineiden tuoksua saattaa tuntea.

Tässä kohtaa minun pitäisi muodostaa mielipiteeni, panostaisinko vai pihistäisinkö? Kyllähän tuo NIOD hieman miellyttävämpi ja ehkä tehokkaampi oli, mutta kun samaan rahaan voisi ostaa hoitonestettä ja paljon muutakin. Hintaeroa näillä on kuitenkin kymmeniä euroja. Sanotaanko näin, että NIODista saa vähän enemmän, mutta Ordinaryllakin pärjää ja sen ostaessaan saa vähän enemmän ostaa muitakin juttuja.

Niodin 15 erilaista hyaluronihappoa ja arvokasta hyaluronic acidia sisältävää NIOD Multi-Molecular Hyaluronic Complex -seerumia voit tilata: *Eleven, *Lookfantastic, *Lyko, *Bangerhead

Toinen hyaluronihapposeerumi maksaa 49,10 € / 30 ml ja toinen 8,80 € / 30 ml. Kun molemmat ovat hyviä, niin ei ihme, miksi toinen on aina verkkokaupoista loppu.

Jos Eleveniltä* taas loppuu Ordinaryn seerumi muutamassa päivässä, kannattaa kurkata myös Nordicfeel*, Bangerhead*, Lookfantastic*, Ellos*. Kyllä niistä jostain aina löytyy. Itse olen tilannut Eleveniltä, mutta näköjään nykyään löytyy monesta muutakin paikasta. Toki on vielä Stockmann, mutta siellä kuulemani mukaan huomattavasti kalliimmat hinnat.

Miten on? Panostaisitko vai pihistäisitkö?

 

Lue myös

X