Glitz & Glam

5 parasta vinkkiä kuivalle silmänympärysiholle

Teksti: Minna / Glitz & Glam

Syksy on tullut ja vähitellen monet aloittavat taistelun kuivuvaa ihoa vastaan, ellei jo koko kesän joutunut taistelemaan. Tässä blogissa on kohta 5 vuotta metsästelty toinen toistaan tehokkaimpia silmänympärystuotteita. Minun yksi suurimmista murheistani on silmänympärysiho. Jos en hoida sitä, saan atooppisen ihottuman ja se on erittäin kivuliasta ja esteettisesti epämieluisaa. Liian kevyillä tuotteilla ja väärillä tavoilla hoidettuna iho on ”ruttuisempi”. Silmieni rakenne vielä lisäbuustaa tuota efektiä. Ja siihen päälle kun lisätään vielä viimeisen vuoden aikana entisestään tummemmat silmänaluset, niin jee jee! Milläs peität kun kaikki vain korostaa entisestään ruttuja tai ne kuivattavat? Onneksi jotain voi tehdä. Listasin omat 5 parasta vinkkiä, joilla elän näiden omien silmäluomieni kanssa.

nukkuu

Vesi, ravinto ja uni

Ihan ehdoton ykkönen! Valitettavasti toteutan näitä kolmea tehokkainta tapaa huonosti. Silloin kun noudatan, niin todellakin sen huomaa – muustakin kuin silmänympärysihosta ja tummista silmänalusista. Runsas vedenjuonti on tehokas ihonhoitomenetelmä. (Kuitenkin järkeviä määriä, liika on aina liikaa ja menee jo terveysriskin puolelle) Riittävä ja laadukas uni ja ravinto tuohon yhdistettynä, niin varmasti huomaa tuloksia. Omega -rasvahappoja kehutaan atooppisen ihon hoidossa. Eli ihan sisäisesti nautittuna omega -rasvahappo saattaa auttaa atooppisen ihon ongelmissa ja estää ihottumaa.

kickscleansingoil3

Vedenkestävän maskaran käyttäjille

Monille se vedenkestävä maskara on elinehto. Kuitenkin oman kokemukseni mukaan kaikki mitä joutuu puhdistamaan voimakkaammin, on myös rankempaa silmänympärysiholle. Jos kuitenkin käytät vedenkestävää maskaraa, niin puhdistuksen ensimmäiseen vaiheeseen kannattaa käyttää puhdistusöljyä. Kaksivaiheiset puhdistusaineet ovat ihan ok silloin tällöin, mutta atopiaan taipuvainen iho saattaa ärtyä niistä voimakkaasti. Minä saan säännöllisestä kaksivaiheputsarin käytöstä aina atooppisen ihottuman. En ihan tarkkaan tiedä mistä se johtuu? Yksi syy voi olla se, että putsari on liian voimakas. Toiseksi syyksi olen epäillyt öljyä, joka jää kalvona iholle, eikä kosteusvoide pysty läpäisemään sitä. Puhdistusöljyt sitä vastoin liukenevat veteen, joten niistä ei jää samanlaista rasvakalvoa iholle.

puhdistus

Silmämeikinpuhdistus

Ei kannata käyttää silmämeikinpuhdistukseen rasvoittuvan tai nuorelle iholle suunnattuja putsareita. Ei edes puhdistusöljyn jälkeen. Ne ovat liian ”peseviä” ja kuivattavia. Kannattaa suosia herkkäihoisen tuotteita ja puhdistusvoide ja -maitomaisia tuotteita. Ne eivät kuivata, vaan päinvastoin saattavat jopa kosteuttaakin.


glowmeikki5

Kosteutus

Myös ulkoinen kosteutus on tärkeää. Geelimäiset silmänympärystuotteet eivät useinkaan ole riittäviä kosteuttamaan ja suojaamaan, jos kärsii silmänympärysihon kuivumisesta tai atooppisesta ihosta. Aina se kaikkein täyteläisinkään ei ole paras vaihtoehto. Tärkeintä on, että voiteessa on juuri käyttäjälleen sopivassa suhteessa kosteutta ja rasvaa. Seerumit ja tehotipat silmänympärysvoiteen alla tehostavat kosteutusta ja suojaa. Kannattaa aina välittömästi kasvojen pesun tai suihkussa käynnin jälkeen levittää seerumi ja silmänympärysvoide. Näin kosteus ei pääse karkaamaan ihosta, vaan jää sinne paremmin. Monissa silmänympärystuotteissa neuvotaan, että voidetta ei tulisi levittää liikkuvalle luomelle. Tähän on usein syynä se, että liikkuvalle luomelle levitettynä, voi voide aiheuttaa turvotusta – erityisesti aamuisin. Mutta jos likkuvalla luomella esiintyy kuivuutta, niin ehdottomasti kannattaa käyttää silmänympärysvoidetta sielläkin. Minä levitän seerumit ja voiteen aina ripsityveen asti.

tummatsilmänaluset4

Meikkaus

Jos iholla on kuivuuden aiheuttamaa ärtyneisyyttä tai atooppinen ihottuma, niin paras olisi, jos ihoa ei rasittaisi meikillä. Jos taas iho on muuten ehjä ja ihottumaa ei ole, mutta on kuivuutta tai hilseilyä, niin voihan sitä meikkiä käyttää. Eri asia on vain, että onko silloinkaan kovin kaunistava? Muutamalla pienellä huomiolla meikistä saa kohtuullisen sievän. Kannattaa levittää alle kaikki mahdolliset kosteuttajat. Silmämeikinpohjustajaa kannattaa käyttää hyvin hillitysti, jotta hilseily tai kuivuus ei korostuisi.

Luomiväreiksi kannattaa suosia satiinisen koostumuksen omaavia luomivärejä tai hentoisesti valoa heijastavia mattaluomivärejä. Mielellään koostumuksen kannattaa olla ohut. Todella täyteläisen kermaiset luomivärit kerrostuvat paksusti ja ne korostavat kaiken. Liian mattaisen puuterinen tai kuivakaan luomivärin ei tulisi olla.

Tummia silmänalusia ei kannata peittää mattameikkivoiteella tai kuivahtavilla peiteaineilla. Kaikki peiteaineet tulisi olla koostumukseltaan ohutta ja kosteita. Pigmenttinen valokynä on myös hyvä, jos sen peittokyky vain riittää sinulle. Peitevoiteet ja valokynät kannattaa levittää niin ohuesti, kuin mahdollista! Jos puuterointi on välttämätöntä, niin siveltimellä varovasti erittäin hienojakoista irtopuuteria. Mielellään talkitonta, sillä talkki imee itseensä rasvaa. Jos talkkipuuteria käytetään kuivalle silmänympärysiholle, niin sehän imee itseensä kaiken sinne lisätyn ja siellä ihossa jo luonnostaan olevan kosteuden ja rasvan. Ei siis talkkipuuteria silmien alle.

Tällaisia vinkkejä tällä kertaa minulla oli jaettavaksi. Toivottavasti pidätte myös näistä 5 parasta -postauksista, joissa en puhu niinkään tiettyjen brändien tuotevinkeistä, vaan keskityn enemmänkin niihin käytännön vinkkeihin. Olen aikaisemmin postannut maskaratuhrujen estämisestä ja vinkit kestävään meikkipohjaan.

Nyt jos teillä olisi lisättävää näiden 5 parhaan vinkin lisäksi silmänympärysihon hoitoon ja niiden kunnon ylläpitoon, niin olisin enemmän, kuin innoissani kuulemaan!

Rentouttavaa sunnuntaita ja viikon viimeistä päivää! 🙂

 Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

Lue myös

X