Yleinen

Stressaako?

26.9.2013 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Minulla on yksi kiusallinen ongelma, joka vaivaa toisinaan. Kun jännitän tai stressaan, niin kainaloni alkavat hikoilemaan ja alan haisemaan voimakkaasti hielle. Tämä on todella kiusallista töissä, kun minulla on usein suuri henkinen lataus työhöni. En välttämättä jännitä tai stressaa, mutta se pieni paine ja lataus minulla aina on. Kamalaa yrittää meikata asiakasta tai käsitellä hiuksia niin, että en nostaisi käsiäni ylös. Olenkin hakenut ratkaisua pieneen ja toisinaan tapahtuvaan noloon ongelmaani.

Näin aikoja sitten telkkarissa mainoksen Nivea Stress Protect antiperspirantista. Halusin uskoa mainokseen, mutta en kuitenkaan päätä pahkaa hakenut kaupasta tätä stressihien hajua loitolla pitävää antiperspiranttia. Kuulin tästä kyllä myöhemmin kehuja, että toimisi.

Viime aikoina olen ollut erittäin stressaantunut elämäntilanteeni vuoksi. Kuinka sovittaa perhe-elämä, työ ja opiskelu? Miten pärjätä opiskeluissa ja uusissa haasteissa? Stressini on ollut erittäin kova ja huomasin, että kotona ihan levossakin ollessa kainaloni hikoilivat ja haisin stressihielle. Päätin ostaa kokeiluun tämän muutaman euron suihkeen.

Nivea Stress Protectista sanotaan:

NIVEA Stress Protect -antiperspirantti antaa erityissuojaa stressin aiheuttamaa hikoilua vastaan. Sen sisältämät Stress Protect -aktiiviaineet ja sinkkiyhdistelmä ehkäisevät tehokkaasti hikoilua. Olet valmis stressaaviinkin tilanteisiin!

Kiireessä, paineen alla, kokouksessa tai treffeillä – kohtaamme päivittäin stressaavia tilanteita. Stressin aiheuttama hikoilu ja epämiellyttävä tuoksu ovat erittäin ei-toivottuja seurauksia.
NIVEA Stress Protect Spray tehoaa tutkitusti stressin aiheuttamaan hikoiluun. Sen ainutlaatuisessa koostumuksessa vaikuttavina aineina toimivat Stress Protect -aktiiviaineet ja sinkkiyhdistelmä. Kaksitehoinen antiperspirantti antaa erittäin tehokkaan ja luotettavan suojan hikoilua ja tuoksua vastaan.

  • Tehokasta suojaa myös stressin aiheuttamaan hikoiluun.
  • 48 tunnin antiperspirantti.
  • Hellää NIVEA hoivaa.
  • Soveltuvuus iholle dermatologisesti testattu.
  • Ei sisällä alkoholia tai väriaineita (Ja, että mitä? Postauksen lopussa pureudutaan tähän lisää.)

Teksti: Nivea.fi

Mitähän lienevätkään nuo Stress Protect -aktiiviaineet? Luulen tuon aktiiviaineen olevan vain mainospuhetta, mutta jokin tässä vain toimii.

Nivean Stress Protectia löytyy suihke ja roll-on. Itse ostin suihkeen.

Kunnollisen ravistamisen jälkeen suihketta tulee ihan hyvin ja tasaisesti. Kainalot eivät kastu aivan kosteiksi ja tuote kuivuu melko nopeasti. En ole huomannut mitään valkoisia jälkiä mustissa vaatteissani. Tuoksu on sellainen perinteinen deodorantin tuoksu.

INCIä tutkimalla huomaamme, että kolme ensimmäistä ainesosaa ovat ponneaineita ja neljäntenä yleisesti deodoranteissa käytettävä antiperspiraattinen ja deodoroiva aine. Viidentenä löytyykin silikoni, jota käytetään hiustenhoitotuotteissa hiuksia hoitavana, sähköisyyttä poistavana ja pehmentävänä aineena. Loppupää onkin ihoa hoitavia, pehmentäviä, deodoroivia, antiperspiroivia, hajusteita, silikoneja, kalvonmuodostajia, tuotteen ominaisuuksia ylläpitäviä ainesosia ja alkoholia, jota tuote ei sisällä mainospuheiden ja pakkauksen selostuksien mukaan ollenkaan.

INCI-listasta löytyy selvästi Benzyl Alcohol, joka on Bentsyylialkoholi, eli alkoholi. Maailman ”luotettavin” tietolähde Wikipedia kertoo Bentsyylialkoholista näin: Bentsyylialkoholi eli fenyylimetanoli on aromaattinen alkoholi, jota käytetään pienissä määrin hajuaineena deodoranteissa. Se on myös tärkeä liuotin esimerkiksi maalinpoistoaineissa. Lisäksi Wikipediassa oli maininta: Se on muun muassa ihoa ärsyttävä aine, mikä on mainittava käyttöturvallisuustiedoissa. Mietittekö, että miten se on mahdollista ja onko tuo laitonta? Ei periaatteessa taida olla. Pakkauksissa on oltava lakisääteisesti INCI-lista, käyttöturvallisuustekstit ja varoitustekstit. Ne on oltava aina tietyllä tavalla ja selkeästi. Ne ovat AINA lakisääteiset. Kaikki muu pakkauksessa voi olla puuta heinää, jopa ne käyttöohjeet. Käyttöturvallisuus ja käyttöohje ovat kaksi eri asiaa.

Tässä pohdin vaihtoehtoja mielessäni. Joko suihkepullon käyttöturvallisuustiedon lause: Älä käytä rikkoutuneelle tai ärtyneelle iholle, tulkitaan riittäväksi maininnaksi Bentsyylialkoholista tai sitten ko. ainesosan määrä on niin pieni, että sitä ei tarvitse mainita säädöksien mukaan. Vaihtoehto on tietysti myös se, että pakkauksen merkinnät ovat puutteelliset ja sitä kautta laittomat.

En myöskään tiedä mikä tuolla INCI-listassa on se Stress Protect -aktiiviaine (sarkasmia), mutta oli mikä oli, niin minulla ei ole ollut sitä kiusallista ongelmaa hienhajusta. Olen, kuin missäkin dödö-mainoksessa, mutta elämäni on taas ollut hieman huolettomampaa ja en enää stressaa haisevia kainaloitani missään tilanteissa. Paidat pysyvät raikkaan tuoksuisina, eikä minun tarvitse vaihtaa paitaa kesken päivää stressaavissakaan tilanteissa. Öh, nyt tämä näyttää jo maksetulta lauseelta, mutta se ei ole sitä! 😀

Nivea Stress Protect on siitä kiva, että sitä löytyy lähes kaikista marketeista ja hintaa ko. antiperspirantilla on muutama euro.

Onko muilla kokemuksia tästä ”dödöstä”? Yhtä positiivisia vai kenties negatiivisia? Vai aiheuttiko harhaanjohtava mainonta hämmennystä sinussa?