Yleinen

Stressaako?

26.9.2013 Teksti: Minna / Glitz & Glam

Minulla on yksi kiusallinen ongelma, joka vaivaa toisinaan. Kun jännitän tai stressaan, niin kainaloni alkavat hikoilemaan ja alan haisemaan voimakkaasti hielle. Tämä on todella kiusallista töissä, kun minulla on usein suuri henkinen lataus työhöni. En välttämättä jännitä tai stressaa, mutta se pieni paine ja lataus minulla aina on. Kamalaa yrittää meikata asiakasta tai käsitellä hiuksia niin, että en nostaisi käsiäni ylös. Olenkin hakenut ratkaisua pieneen ja toisinaan tapahtuvaan noloon ongelmaani.

Näin aikoja sitten telkkarissa mainoksen Nivea Stress Protect antiperspirantista. Halusin uskoa mainokseen, mutta en kuitenkaan päätä pahkaa hakenut kaupasta tätä stressihien hajua loitolla pitävää antiperspiranttia. Kuulin tästä kyllä myöhemmin kehuja, että toimisi.

Viime aikoina olen ollut erittäin stressaantunut elämäntilanteeni vuoksi. Kuinka sovittaa perhe-elämä, työ ja opiskelu? Miten pärjätä opiskeluissa ja uusissa haasteissa? Stressini on ollut erittäin kova ja huomasin, että kotona ihan levossakin ollessa kainaloni hikoilivat ja haisin stressihielle. Päätin ostaa kokeiluun tämän muutaman euron suihkeen.

Nivea Stress Protectista sanotaan:

NIVEA Stress Protect -antiperspirantti antaa erityissuojaa stressin aiheuttamaa hikoilua vastaan. Sen sisältämät Stress Protect -aktiiviaineet ja sinkkiyhdistelmä ehkäisevät tehokkaasti hikoilua. Olet valmis stressaaviinkin tilanteisiin!

Kiireessä, paineen alla, kokouksessa tai treffeillä – kohtaamme päivittäin stressaavia tilanteita. Stressin aiheuttama hikoilu ja epämiellyttävä tuoksu ovat erittäin ei-toivottuja seurauksia.
NIVEA Stress Protect Spray tehoaa tutkitusti stressin aiheuttamaan hikoiluun. Sen ainutlaatuisessa koostumuksessa vaikuttavina aineina toimivat Stress Protect -aktiiviaineet ja sinkkiyhdistelmä. Kaksitehoinen antiperspirantti antaa erittäin tehokkaan ja luotettavan suojan hikoilua ja tuoksua vastaan.

  • Tehokasta suojaa myös stressin aiheuttamaan hikoiluun.
  • 48 tunnin antiperspirantti.
  • Hellää NIVEA hoivaa.
  • Soveltuvuus iholle dermatologisesti testattu.
  • Ei sisällä alkoholia tai väriaineita (Ja, että mitä? Postauksen lopussa pureudutaan tähän lisää.)

Teksti: Nivea.fi

Mitähän lienevätkään nuo Stress Protect -aktiiviaineet? Luulen tuon aktiiviaineen olevan vain mainospuhetta, mutta jokin tässä vain toimii.

Nivean Stress Protectia löytyy suihke ja roll-on. Itse ostin suihkeen.

Kunnollisen ravistamisen jälkeen suihketta tulee ihan hyvin ja tasaisesti. Kainalot eivät kastu aivan kosteiksi ja tuote kuivuu melko nopeasti. En ole huomannut mitään valkoisia jälkiä mustissa vaatteissani. Tuoksu on sellainen perinteinen deodorantin tuoksu.

INCIä tutkimalla huomaamme, että kolme ensimmäistä ainesosaa ovat ponneaineita ja neljäntenä yleisesti deodoranteissa käytettävä antiperspiraattinen ja deodoroiva aine. Viidentenä löytyykin silikoni, jota käytetään hiustenhoitotuotteissa hiuksia hoitavana, sähköisyyttä poistavana ja pehmentävänä aineena. Loppupää onkin ihoa hoitavia, pehmentäviä, deodoroivia, antiperspiroivia, hajusteita, silikoneja, kalvonmuodostajia, tuotteen ominaisuuksia ylläpitäviä ainesosia ja alkoholia, jota tuote ei sisällä mainospuheiden ja pakkauksen selostuksien mukaan ollenkaan.

INCI-listasta löytyy selvästi Benzyl Alcohol, joka on Bentsyylialkoholi, eli alkoholi. Maailman ”luotettavin” tietolähde Wikipedia kertoo Bentsyylialkoholista näin: Bentsyylialkoholi eli fenyylimetanoli on aromaattinen alkoholi, jota käytetään pienissä määrin hajuaineena deodoranteissa. Se on myös tärkeä liuotin esimerkiksi maalinpoistoaineissa. Lisäksi Wikipediassa oli maininta: Se on muun muassa ihoa ärsyttävä aine, mikä on mainittava käyttöturvallisuustiedoissa. Mietittekö, että miten se on mahdollista ja onko tuo laitonta? Ei periaatteessa taida olla. Pakkauksissa on oltava lakisääteisesti INCI-lista, käyttöturvallisuustekstit ja varoitustekstit. Ne on oltava aina tietyllä tavalla ja selkeästi. Ne ovat AINA lakisääteiset. Kaikki muu pakkauksessa voi olla puuta heinää, jopa ne käyttöohjeet. Käyttöturvallisuus ja käyttöohje ovat kaksi eri asiaa.

Tässä pohdin vaihtoehtoja mielessäni. Joko suihkepullon käyttöturvallisuustiedon lause: Älä käytä rikkoutuneelle tai ärtyneelle iholle, tulkitaan riittäväksi maininnaksi Bentsyylialkoholista tai sitten ko. ainesosan määrä on niin pieni, että sitä ei tarvitse mainita säädöksien mukaan. Vaihtoehto on tietysti myös se, että pakkauksen merkinnät ovat puutteelliset ja sitä kautta laittomat.

En myöskään tiedä mikä tuolla INCI-listassa on se Stress Protect -aktiiviaine (sarkasmia), mutta oli mikä oli, niin minulla ei ole ollut sitä kiusallista ongelmaa hienhajusta. Olen, kuin missäkin dödö-mainoksessa, mutta elämäni on taas ollut hieman huolettomampaa ja en enää stressaa haisevia kainaloitani missään tilanteissa. Paidat pysyvät raikkaan tuoksuisina, eikä minun tarvitse vaihtaa paitaa kesken päivää stressaavissakaan tilanteissa. Öh, nyt tämä näyttää jo maksetulta lauseelta, mutta se ei ole sitä! 😀

Nivea Stress Protect on siitä kiva, että sitä löytyy lähes kaikista marketeista ja hintaa ko. antiperspirantilla on muutama euro.

Onko muilla kokemuksia tästä ”dödöstä”? Yhtä positiivisia vai kenties negatiivisia? Vai aiheuttiko harhaanjohtava mainonta hämmennystä sinussa?

Minna / Glitz & Glam

Instagram

  • Pitkästä aikaa kirjoitin blogiin maskarasta. Oon halunnut kokeilla, että onko Maybellinen ”snäppimaskarasta” mihinkään? 👻 Ei huono, mutta ei ihan helmikään. Hyvä markettimaskara kuitenkin. Peseytyy pois helposti, mutta ei valu silmien kyynelehtiessä. 👁💦 Oletko kokeillut? 
Lue lisää blogistani, jonka linkin löydät biostani. 👀

#annablogit #maskara #ripsiväri #maybelline #mascara #lash #snapscara @maybelline

glitz8glam

Kommentit

Kiva kuulla, että sinullakin on toiminut. 🙂 On kiva, että kommentteihin saa muidenkin kokemuksia, oli sitten toiminut tai ei toiminut. 😉

Kommentit

Minulla on nyt käytössä samainen Nivea roll on –versiona. Muuten huipputuote, mutta kuivumisaika on aivan mahdottoman pitkä. Monta minuutia saa aamuisin odotella – tai sitten se vaan tällaisesta aina myöhässä olevasta hätähoususta tuntuu siltä. Mikäli jaksaa odotella tuota kuivumista on tuote täysi kymppi.
-N

Joo, roll-onit on ärsyttävän hitaita kuivumaan ja muutenkin ”kastelee” kainalot suihkeita enemmän. 😀 Minulla on seuraavanlaisia kokemuksia dödöistä: suihke on nopeampi kuivumaan, mutta roll-on tuntuu tehokkaammalta. Näin on olen laittanut merkille 20 vuoden dödön käyttö historiani aikana. 😀

mullakin on tota käytössä ja tykkään kyllä 🙂 ihan perus dödö, mutta aikaisempiin verrattuna toimivampi vaikka sitä joutuukin työpäivän jälkeen lisäämään jos ei suihkuun pääse 😛

Minulla oli taas tänään positiivinen kokemus tästä dödöstä. Olin aamusta iltaan koulutusreissulla Helsingissä. Oli hiki, oli stressaavia tilanteita, kun kuvausmeikin tein lisäksi yhdelle fitness-mallille jne. Kotona äsken nuuhkaisin, että onko pettänyt, mutta ei pettänyt tänäänkään! Jesh!

Kiva kuulla että tämä suihke ei tuhraa vaatteita 🙂 mullahan on se pallomuoto ja olen ollut todella tyytyväinen, toimii, ostan uudestaankin!

En tosiaan ole huomannut valkoisia jälkiä mustissa vaatteissani. Suihke on kivan kätevä. Roll-onista ei ole kokemusta, mutta voisin senkin testata.

Mäkin testasin tästä roll-on-versiota, mutta ei toiminut sit niin yhtään 🙁 Petyin, kun olin myös lukenut muiden hyviä kokemuksia.

Onpa outo tuo alkoholijuttu… 😛

Voi ei! 🙁 Minulla tämä toimii! 🙂 Kerroin tuossa ylempänä kommenttiin vastatessa tästä päivästäni ja ihanaa, kun en ollut haisuli. 😀

Käytin tätä yhen kappaleen, ja oli perushyvä deodorantti. Oikeastaan, vaikka siitä on vain pari kuukautta, ei mulla ole juuri mitään erityistä muistikuvaa koko tuotteesta. Eli varmaan toimi, mutta ei jäänyt mieleen. Tosin tämä on ainakin tehokkaampi kuin muut Nivean dödöt, koska ne eivät mulla toimi. 🙂

Juu, joskus olen jotain Niveaa testannut ja ei toiminut minulla. Aikaisemminhan minulla ei ole ollut hajuongelmia, mutta nykyään stressin vuoksi on.

Alkoholiasiaan voisin kommentoida, että onhan kolesterolikin alkoholi 😉 Pakkauksessa on haettu varmastikin takaa sitä, ettei tuote sisällä vanhaa kunnon etanolia. Itse dödöstä ei löydy täältä ruudun takaa kokemusta, roll-onin voisinkin ostaa kokeiluun 🙂

Varmasti onkin haettu, mutta pointtini onkin se, että hieman viilataan linssiin. 😉 Minulle se on yksi ja sama, sillä en välttele alkoholeja (edes juomissa, ehhehehee!), mutta jos joku herkkäihoinen käyttäisi, niin hän voisi saada reaktion luottaessaan alkoholiton mainintaan. 😉 INCI-lista on se, johon kannattaa luottaa.

Itsekin meinasin, että kokeilisin myös roll-onin. Suihke ainakin toimi minulla. 🙂

Kiroan aina mun herkät kainalot, kun tulee uusia tuotteita, joita haluaisi kokeilla. Olis niin unelmaa, kun ei tarvis stressaavissa tilanteissa jännittää kastuuko kainalot 😀

Oi voi… 🙁 Onneksi itse voin käyttää dödöä vasta sheivattuihinkin kainaloihin. Mitä sinä sitten voit käyttää, vai et mitään?

Tätä voisin periaatteessa osta kokeiluun jo ihan sen perusteella, et jos ei tosissaan tahraa vaatteita ja kuivuu nopsaan. Viime aikoina on tuntunut siltä ettei käyttämäni dödöt ole kuivuneet tarpeeksi nopeasti (vaikka kuinka odottelis) tai ne onnistuvat aina tavalla tai toisella jättämään viiruja mustiin paitoihin. 😀

Ota kuitenkin huomioon, että jokaisella on oma tapa suihkuttamisen/levittämisen määrässä ja miten paidan vetää ylleen. Minä kyllä suihkin ronsilla kädellä, että varmasti riittää! 😀 Ja makkarankuoritrikoopaidan vetäisen ensimmäisenä päälleni, eikä silti ole tahroja näkyny, kuten monissa muissa on ollut. Minulla on tosiaan tämä suihke, eikä roll-on. En tiedä faktana, mutta epäilen, että roll-on ei kuivu yhtä nopeasti, kuten suihkeet yleensä.

Itse oon käyttänyt myös tätä suihkeversiota. Muuten oon ollut tosi tyytyväinen, mutta yks asia vähän alkaa haittaamaan päivän mittaan; sen tuoksu. En sitten tiiä onko mulle geenilotossa sattunut jotenkin sen hajuinen hiki, että kun se sekoittuu (oikeestaan mihin tahansa) deodoranttiin, lopputulos on sitten hetken päästä ihan karmeen hajunen. Pitäis siis olla lisäämässä joka toinen tunti.
Toisaalta en usko tän ongelman omalla kohallani liittyvän kyseiseen tuotteeseen, taitaa olla kyse ihan minusta itestäni. Harmi vaan, kun sillon kun ostin tuotteen niin hetkeks jo ehdin innostua, että nyt löyty ”se oikea”. 😀
-A

Voi harmi. 🙁 Pakko sanoa, että jännityksellä odotan, että koska huomaan tämänkin pettävän toisinaan. En tiedä mikä siinä on, että parhaimmatkin dödöt alkaa pettämään 4. tai 5. pullon aikoihin? En keksi mitään tieteellistä ja faktoihin perustuvaa selitystä.

Ainiin! Olin kesällä matkoilla ja tämä suihkedödö oli pesupussissani. Jotenkin se pääsi kuitenkin rikkoutumaan suutinosasta, jonka tuloksena dödöä oli myös esimerkiksi hammasharjassa. En tietenkään tajunnut sitä ennen kuin harja oli jo suussa… en suosittele maistamaan! 😀
-A

Ai, apua!!! Tiedätkö, että meinasi nauraessa lirahtaa housuun, kun luin tämän kommenttisi. 😀 Tuo tuollainen on just sellaista, mitä minulle voisi sattua ja siksi osasin samaistua tilanteeseen. ”Mitäääh ihmettääääh?” 😀

Voisihan tuota kokeilla,jospa uskaltautuis jopa suihkarimuodossa.Olen vähän kaavoihini kangistunut mutta jotenkin tuntuu että ne rullaati-versiot ois toimivampia.
Hikoilu on taas saanut ihan uusia ulottuvuuksia kun vaihdevuodet alkaa puskea kehoon.Joo,onhan se kamalaa ja hyi yök – mutta tämmöistä tapahtuu tietyssä iässä =)

Minäkin olen monesti todennut roll-onit tehokkaammiksi. Nyt ostin suihkeen vaihtelun vuoksi.

Onkohan minulla sittenkin menopaussi tulossa, kun toisinaan hikoiluttaa niin pirusti? 😀

Tämä roll-on-versio on mun uusi vakkaridödö. Teinpä siitä postauksenkin aikoinaan:
http://misscameleon.blogspot.fi/2013/08/arjen-suosikki-nivealta.html

Mulle on myös tuttua tuo kuvailemasi stressihiki esim. meikatessa. Päivätyössäni ohjaajana en juurikaan hikoile, mutta jännitän eri tavoin, kun teen näkyvää, konkreettista jälkeä asiakkaan kasvoille. Ja tietty harjaantumattomuuskin pistää vielä minua jännittämään 🙂

Kun tekee sellaista luovaa työtä, niin siinä on aina se oma jännityksensä. Vaikka vedin Cabaret musikaalista viimeistä kertaa näyttelijöille maskeja kasvoille, niin silti hiki oli kainaloissa. 😀 Äitiysloman vuoksi minulta jäi kaksi viimeistä esitystä tekemättä, joten ehdin vetämään maskit, kampaukset ja peruukit 90 näytöstä + valmistavat harjoitukset ja lämmittävät harjoitukset taukojen jälkeen, niin vielä konkarinakin minulla oli se lataus siinä duunissa. Se ei katoa koskaan ja jos se pieni lataus, jännitys tai stressi katoaa kokonaan uusissakin tilanteissa, niin on valmis vaihtamaan alaa. 😉 Ei aina syynä ole harjaantumattomuus, vaan se palo sisällä tehdä täydellistä ja luovaa. 🙂

Toimii loistavasti! Samaa ongelmaa kuin kirjoittajalla, nyt jo neljäs suihke menossa enkä muuhun vaihda. Tykkään. 🙂

Kiva kuulla, että sinullakin on toiminut. 🙂 On kiva, että kommentteihin saa muidenkin kokemuksia, oli sitten toiminut tai ei toiminut. 😉

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *