Havaintoja parisuhteesta

Onko sinulla ollut täydellinen aamu?

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

Havahdut hereille.

Muistat, että on kesäinen lauantaiaamu. Vierelläsi nukkuu vielä ihminen. Haluaisit laittaa sormesi hänen paljaalle selälle, mutta et halua herättää häntä. Makaat hetken valveilla ja ymmärrät, että tässä aamussa sinulla on kaikki hyvin ja lähellä.

Lopulta ihminen herää sinun viereltäsi. Muistatte että teillä ei ole kiire tänä aamuna minnekään. Verhon reunalta teitä tervehtii keskikesän valo. Valo tulee vapaampana kuin aikoihin. Kuin kertoakseen että maailma on jälleen auki. Avaa ovi ja tule sisään.

Aamu ei ole vielä liian kuuma. Menette toistenne iholle. Iho koskettaa toista ihoa. Syntyy ihmissähköä, jota rakkaudeksikin kutsutaan. Ulkoa kuuluu pienen lapsen ääni. Hän on päässyt vanhempansa kanssa ulos keinumaan. Maailma liikkuu teidän ympärillänne, mutta tänä aamuna on teidän vuoronne olla aivan paikoillaan.

Kerrotte toisillenne huonoja vitsejä. Kosketuksenne viipyilevät iholla. Ilman sanoja ne ilmaisevat rakkautta. Kosketus kuin kiitos, että hän on siinä, juuri tänä aamuna.

Jätetään pari rauhaan. Tehköön he aamuhetkestään täyden ihan vain kahdestaan.

Miten teillä siellä menee? Rajaan tässä kohtaa tekstiäni sen koskemaan teitä parisuhteessa eläviä. Onko teillä ollut rento aamuinen tunnelma? Tänään on lauantai ja iltapäiväksi on jälleen luvattu hellettä. Nyt ei saisi energiaa kuluttaa mihinkään perusnegatiivisuuteen. Elämmehän toiveikasta aikaa. Kesä hellii meitä ja reilun vuoden mittainen poikkeusaika on hiljalleen päättymässä. Olemme hengissä. Siitä ylöspäin kaikki on pelkkää plussaa.

Vai oletteko heränneet väärällä parisuhdejalalla? Tunnelma on kuin iltapäiväisessä automarketissa, kireä ja räjähdysaltis. Eipä hätää. On vielä aikainen vaihe päivää menossa. Kaiken voi vielä kääntää paremmaksi. Kerron vinkin.

Mene peilin eteen. Kysy itseltäsi kysymys, että mikä helvetti minua vaivaa? Miksi olen niin kiukkuinen ja negatiivinen? Miksi en osaa rentoutua? Miksi annan tämänkin kauniin kesäpäivän valua hukkaan sillä, että kaikki on pelkkää paskaa?

Vastaa kysymyksiin. Löydä syy. Korjaa se. Avaa ovi ja rakkaus. Ota lämpö ja kosketus vastaan. Nauti ja rakasta. Jos joku tukee sanomaan sinulle, että itku pitkästä ilosta, niin sulje hänet elämästäsi. Pysy heidän seurassa, jotka antavat sinulle enemmän kuin ottavat.

Ole hyvä, taas kokonainen päivä aikaa rakastaa.

Rakasta. Huomaat herääväsi aamulla tekstin alkuasetelmaan.

Lue myös

X