Havaintoja parisuhteesta

”Pelkkä toimiva seksi ei riitä ylläpitämään suhdetta”

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

”Mitä tulee seksin puuttumiseen parisuhteessa, niin en ole ikinä ymmärtänyt ihmisiä, jotka voivat elää seksittömässä parisuhteessa.

Jos seksiä ei ole kuukausiin, jopa vuosiin, niin miksi sinä olet enää siinä ”parisuhteessa”, päivänselvää lähteä ja päättää suhde. Eikö? Poissuljetaan sairastuminen tms.elämän kriisi, jolloin seksi ei luultavasti ole päällimmäisenä mielessä.

Mutta jos seksiä parisuhteessa on, hyvääkin sellaista, ja silti haluat erota, niin kysyn vaan miksi siitä ei puhuta yhtä paljon? Miksi seksittömyys on parempi tai ennemminkin puhutumpi syy erolle kuin henkinen kuivuus?

Ja kyllä, puhun nyt omasta näkökulmasta. Ei minua eroon ajanut seksittömyys, väkivalta, viina. Sen teki yksinäisyys, keskustelun puute, itsestäänselvyys.

Voidaanko avartaa keskustelua eroista niin, että voidaan enemmän puhua siitä, että fyysinen puoli toimii, mutta sitäkin voi alkaa syömään henkisen puolen toimimattomuus?

Ehkä tätä keskustelua jo on, paljonkin, mutta en ole siihen juurikaan törmännyt. Että eikö ne molemmat puolet voi ihmisessä toimia vai onnistuuko oikeat suhteet vain poimimalla osia sieltä ja täältä ja ennenkaikkea ulkopuolelta?”

 

X