Horoskooppimerkit

Jalat maassa vai pää pilvissä? Lue, kuinka henkinen olet horoskooppimerkkisi mukaan

Neitsyt järkeilee, mutta skorpioni sukeltaa mustaan magiaan. Kaksoset taas filosofoi ja vesimies etsii jotain suurempaa tähtien takaa. Lue, kuinka henkinen horoskooppimerkkisi on, ja miten löydät elämääsi syvyyttä.
Teksti: Janica Brander Kuvat: iStock

Oinas (21.3.–20.4.) toimii filosofoinnin sijaan

Oinas on palavasieluinen horoskooppimerkki. Hän ajaa intohimoisesti itselleen tärkeitä asioita, mutta intohimon kohteet suuntautuvat usein enemmän maallisiin kuin henkisiin asioihin.

Oinas toteuttaa moraaliaan käytännössä. Jos hän haluaa parantaa ihmisoikeuksia, hän lähtee auttajaksi kriisikohteeseen tai käynnistää hyväntekeväisyysprojektin. Sen sijaan suurten kysymysten pohdiskelu on energiakimpun mielestä turhauttavaa.

Moni oinas kuitenkin henkistyy ikääntyessään. Tällöin toiminnan eettisyys tulee hänelle entistä tärkeämmäksi. Keski-ikäinen oinas ei epäröi hylätä porvarillista elämäänsä ja lähteä auttamaan kärsiviä.

Lue myös: Oinaan luonnehoroskooppi

Härkä (21.4.–20.5.) meditoi maallisten ilojen avulla

Härkä on maamerkki, jolle käytännön asiat ovat tärkeitä: työ, arjen sujuminen, raha ja aistinautinnot. Konkreettiset asiat ovat hänelle myös henkisiä kokemuksia.

Härkä rakastaa rutiineja. Kun hän tekee asiat samalla tavalla, hän tuntee olevansa läsnä. Kokemus saa elämän tuntumaan merkitykselliseltä. Tärkeää on tämä hetki, käsityön tekeminen tai pataruoan keittely. Tunne puhdistaa mielen kuin meditaatio.

Härän kannattaa kuitenkin olla tarkkana, ettei hän kiinnity liikaa maalliseen. Härästä voi tulla liian perso mammonalle. Tällöin hän täyttää tyhjyydentunnetta nautiskelulla, vaikka hänen pitäisi ravita mieltään.

Lue myös: Härän luonnehoroskooppi

Kaksoset (21.5.–21.6.) kiinnostuu karmasta ja kummituksista

Kaksoset on kiinnostuneempi ideoista kuin laskujen maksamisesta. Hänellä on loistava mielikuvitus, ja yliluonnolliset asiat uskonnoista ufoihin ja kummituksista karmaan kiinnostavat häntä.

Oli kyseessä asia kuin asia, kaksoset kysyy ensimmäisenä, ”mikä tämän merkitys on”. Kaksoset kavahtaa kahlitsevia uskontoja ja ahdasta moraalia. Hän on oman elämänsä filosofi, joka rakastaa vapaata ajattelua.

Kaksosten henkisyys on liberaalia ja kyseenalaistavaa. Yhden totuuden palvominen on hänelle vierasta. Uskonnolliset ihmiset taas voivat kokea hänen maailmankatsomuksensa pinnalliseksi kokoelmaksi sitä sun tätä.

Lue myös: Kaksosten luonnehoroskooppi

Rapu (22.6.–22.7.) etsii pyhyyttä taiteesta

Rapu on yksi henkisimmistä horoskooppimerkeistä, joka ihmettelee jatkuvasti elämän ja kuoleman mysteeriä. Hän ei halua edetä sokeasti uraputkessa, vaan tekee merkityksellisen tuntuisia asioita.

Maine ja raha eivät kiinnosta rapua, joka kaipaa pyhän kosketusta. Taide ja luonto nostavat ravun maallisen elämän yläpuolelle. Hänellä onkin tapana uppoutua estetiikkaan tuntikausiksi.

Kasvattajana, esimiehenä ja opettajana rapu on henkinen, mutta ei julistaja. Vaikka rapu löytäisi elämän tarkoituksen, hänellä ei ole tarvetta saarnata. Rapu jakaa henkiset kokemuksensa pienelle piirille ja antaa muiden elää tavallaan.

Lue myös: Ravun luonnehoroskooppi

Leijona (23.7.–22.8.) henkistyy iän myötä

Rakkaus maallisiin nautintoihin ja kaipuu henkiseen kamppailevat leijonassa. Oikeudenmukaisuus ja totuus ovat hänelle tärkeitä arvoja, mutta myös mukavuudenhalu viekoittelee.

Nuorena moni leijona on hedonismin vietävissä. Oikeuden puolustaminen alkaa kuitenkin tuntua vuosi vuodelta tärkeämmältä. Vanhentuessaan leijona alkaa pohtia ihmisoikeuksiin, ympäristöön, eläimiin ja lakiin liittyviä kysymyksiä.

Leijona ei pidä kynttiläänsä vakavan alla etsiessään elämän merkitystä. Hän julistaa itselleen tärkeitä asioita ja lumoaa kuulijansa. Asialleen omistautuneesta leijonasta voi tulla uskonnollinen johtaja, poliitikko tai ihmisoikeustaistelija.

Lue myös: Leijonan luonnehoroskooppi

Neitsyt (23.8.–22.9.) taistelee maallisen ja mysteerien välissä

Neitsyen henkinen perusvire on herkkä. Hän on myös rationaalinen organisoija, joka jumittuu miettimään enemmän asioiden hyötyä ja toimivuutta kuin merkityksellisyyttä.

Hengen ja järjen ristiriita luonnehtii tätä horoskooppimerkkiä. Neitsyt kaipaa syvällisyyttä, toisinaan boheemia heittäytymistäkin. Hän kuitenkin kokee, että hänen velvollisuutensa on tehdä hyödyllisiä asioita järkevällä tavalla.

Pinnallisimmillaan neitsyen henkisyys on tapauskovaisuutta. Jos hän uskaltaa murtaa porvarillisen ajattelunsa rajat, hänestä voi kehittyä terävä filosofinen ajattelija. Tämä vaatii kuitenkin opittujen arvojen kyseenalaistamista.

Lue myös: Neitsyen luonnehoroskooppi

Vaaka (23.9.–22.10.) ymmärtää sekä ateistia että uskovaista

Konfliktit ja epäoikeudenmukaisuus ahdistavat vaakaa. Hän etsii henkistä hyvinvointia taiteesta ja filosofiasta, mutta kokee myös näihin aiheisiin liittyvät kiistat epämiellyttävinä.

Vaaka on miellyttämisenhaluinen, mutta oikeudentuntoinen horoskooppimerkki. Oikeudentunto voittaa yleensä, vaikka suuri yleisö kääntäisi vaa’alle selkänsä. Hänen pitää kuitenkin kerätä rohkeutta puolustaakseen arvojaan.

Vaaka on monipuolinen ajattelija, joka ymmärtää niin ateisteja, kristittyjä kuin buddhalaisiakin. Kiihkeät aatteen ihmiset voivat pitää häntä pinnallisena jahkailijana. Henkinen joustavuus tekee hänestä kuitenkin fanaatikkoja empaattisemman.

Lue myös: Vaa’an luonnehoroskooppi

Skorpioni (23.10.–22.11.) sukeltaa sielun pimeälle puolelle

Skorpioni etsii elämästä koko ajan jotain syvempää ja korkeampaa. Fyysinen tähtimerkki saa henkisiä elämyksiä myös seksistä ja intensiivisestä liikunnasta.

Usko, tunteet ja yliluonnollisuus ohjaavat skorpionia enemmän kuin äly. Hänen ulosantinsa voi olla viileää, mutta tämä on suojakuori. Sisimmässään hän on tulisielu, jota kiinnostavat rakkaus, kuolema, hyvyys ja pahuus.

Skorpioni haluaa sekä sukeltaa sielun viemäreihin että kohota maallisen ylle. Hän päätyy usein papiksi, mielenterveystyöhön, poliisiksi tai juristiksi. Myös musta magia kiehtoo. Skorpioni voikin käyttää henkisyyttään niin hyvyyteen kuin hirmutekoihin.

Lue myös: Skorpionin luonnehoroskooppi

Jousimies (23.11.–22.12.) julistaa idän filosofioita

Vaikka jousimies on kuoreltaan seikkaileva humoristi, hän on tähtiradan henkisimpiä horoskooppimerkkejä. Löydettyään elämän tarkoituksen hän haluaa kertoa ilosanoman koko maailmalle.

Etenkin politiikka, ihmisoikeudet ja ympäristö kiinnostavat jousimiestä. Hän on todennäköisemmin filosofi kuin uskovainen, ja idän viisaudet ja buddhalaisuus puhuttelevat häntä. Jos jousimies kuitenkin uskoo, hän tekee senkin palavasti.

Karismaattinen jousimies voi kohota uskonnollisen liikkeen johtohahmoksi tai joogaguruksi. Hän on valmis ottamaan riskejä ja menemään vaikka vankilaan arvojensa vuoksi.

Lue myös: Jousimiehen luonnehoroskooppi

Kauris (22.12.–19.1.) kipuaa skeptisesti hengen polkua

Kauris on syvällinen skeptikko. Tämä ei ole ihme, sillä kauriin merkeissä syntynyt Jeesus oli etsijän arkkityyppi. Kun kauris vihdoin löytää totuutensa, sitä ei horjuteta.

Kauriin henkinen polku ei ole lyhyt tai suoraviivainen. Tämän horoskooppimerkin kuori on materialistinen, ja arkihuolet vievät usein hänen huomionsa elämän suurista kysymyksistä. Kauris haluaa tehdä asiat oikein, menestyä ja pärjätä taloudellisesti.

Kauris on kuin kohti korkeuksia vuoristopolulla kiipeävä sarvipää. Kun hän on viimein huipulla, hän tuntee olevansa vapaa ja näkee koko ihmeellisen maailman. Rankka, mutta vaivan arvoinen reissu, hän toteaa.

Lue myös: Kauriin luonnehoroskooppi

Vesimies (20.1.–19.2.) tähyää tähtien taa

Vesimies elää arkimaailman yläpuolella. Astrologit ja filosofit puhuvatkin vesimiehen ajasta, jota luonnehtivat tekniikka, innovaatiot, henkisyys ja luovuus.

Moni vesimies kahlaa jo nuorena läpi niin Raamatun kuin Nietzschen tuotannon. Oma juttu löytyy yleensä uskonnon sijaan filosofiasta, ateismista tai tähtien takaa. Vesimies on usein kiinnostunut scifistä ja uskoo maapallon ulkopuoliseen elämään.

Ulkoisesti vesimies voi olla viileä tekniikkauskovainen. Moni hämmästyy kuullessaan, että hän joogaa, meditoi ja etsii kehon ja mielen yhteyttä tantrasta. Sen sijaan rakkauselämä voi jäädä filosofoinnin jalkoihin.

Lue myös: Vesimiehen luonnehoroskooppi

Kalat (20.2.–20.3.) elää kuudennen aistin ohjaamana

Olen nähnyt tämän unessa, olen elänyt tämän hetken ennenkin. Jokin selittämätön voima ohjaa minua, kuudes aistini varoittaa. Tällaiset kokemukset ovat kaloille arkipäivää.

Kalat on unelmoija, joka kokee kaiken voimakkaasti. Uskonnot, unet ja new age puhuttelevat häntä. Kalat löytää totuutensa todennäköisemmin mystiikasta kuin loogisesta pohdiskelusta.

Kalat uskoo kaikista hyvää. Häntä voidaankin hyväksikäyttää ja manipuloida typeriin tekoihin henkisyyden varjolla. Löydettyään täyttymyksen kalat haluaa myös auttaa muita löytämään elämäänsä merkityksellisyyttä.

Lue myös: Kalojen luonnehoroskooppi

Lähteet: Astrology, Horoscope, Your Tango

X