Jousimies kaipaa jatkuvasti elämyksiä ja muutoksia.
Jousimies kaipaa jatkuvasti elämyksiä ja muutoksia.
Horoskooppimerkit

Oletko arkajalka vai yllytyshullu? Tämän horoskooppimerkkisi paljastaa riskinsietokyvystäsi

Oinaalle jokainen riski on kiihottava haaste. Neitsyt taas menettää yöunensa miettiessään vaaroja, jotka vaanivat kotioven takana. Katso, oletko sinä horoskooppimerkkisi mukaan varman päälle pelaaja vai riskeistä nauttiva heittäytyjä.
Teksti: Janica Brander Kuvat: iStock

Oinas (21.3.–20.4.) elää ottaakseen riskejä

Riskejä? Missä? Minulle! Oinaan reaktio riskien edessä on suurin piirtein tällainen. Tämä horoskooppimerkki on niin rohkea, että hänen urheutensa lähentelee välillä typeryyttä.

Oinas kyllästyy nopeasti, ja haasteet saavat hänen verensä virtaamaan. Hän ottaa riskejä etenkin työelämässä ja urheilussa. Jos mainitset puolella sanalla jotakin yrityksen perustamisesta tai benjihypystä, oinas anoo jo y-tunnusta ja odottaa hyppyvuoroaan.

Oinas on peloton myös ihmissuhteissa. Hän roikkuu ihastuksessaan sinnikkäästi, vaikka tämä olisi varattu. Oinas kilvoittelee myös naurettavan pienissä asioissa. Hän ei leivo koulun myyjäisiin pipareita, vaan piparkakkukaupungin. Ja auta armias, jos oinas aloittaa lemmikkinsä kanssa harrastuksen. Ei ole epäselvää, kenen marsu on esteratakuningas.

Lue myös: Oinaan luonnehoroskooppi

Härkä (21.4.20.5.) harkitsee hulluimmatkin siirtonsa

Tämä horoskooppimerkki on kaukana spontaanista. Osa häristä on ilmaisutyyliltään räväköitä, mutta kuohuvinkin sarvipää on sisimmässään jahkaileva järkeilijä.

Härkä ei voi sietää taloudellista epävarmuutta. Hän laskee vähän väliä rahojaan ja suosii matalan koron rahastoja bitcoinien sijaan. Härän keittiön kaapit pursuilevat kuivamuonaa ydinsodan varalta. Kauppareissukin on projekti, jolle tehdään oma suunnitelma Exceliin.

Härkä ei ole niitä ihmisiä, jotka irtisanoutuvat yllättäen vakityöstään ja lähtevät Balille joogaohjaajiksi. Välillä rutiinien rakastaja kuitenkin repäisee, mutta härän irtiotot eivät ole päähänpistoja. Muutoksentarve on muhinut hänen alitajunnassaan pitkään, ja kun tilaisuus uuteen koittaa, härkä tarttuu siihen hyvin valmistautuneena.

 Lue myös: Härän luonnehoroskooppi

Kaksoset (21.5.21.6.) vaikuttaa rohkeammalta kuin on

Kaksoset uskaltaa pitää puheita, maistella eksoottisia ruokia, jutella tuntemattomien kanssa ja viuhahtaa. Häntä ohjaa kuitenkin enemmän viileä järki kuin yllytyshulluus.

Kaksoset on riskienottaja ennen kaikkea puheissaan. Hän paisuttelee kommelluksistaan niin meheviä tarinoita, että häntä pidetään sekoilijana. Kaksoset uskaltaa myös heittäytyä vuorovaikutustilanteissa rohkeammin kuin moni muu horoskooppimerkki.

Kaksosia hallitsee kuitenkin älyn, viestinnän ja logiikan planeetta Merkurius. Kaksoset tietää, että karaoken laulaminen on melko vaaratonta, pää edellä järveen hyppääminen taas ei. Hän ei jahkaile, mutta ottaa ainoastaan harkittuja riskejä. Villeintäkään kaksosta ei saa houkuteltua tempauksiin, joissa on pelissä terveys, raha tai työpaikka.

Lue myös: Kaksosten luonnehoroskooppi

Rapu (22.6.22.7.) nauttii turvatusta arjesta

Suuri osa ravuista on ujoja tunneihmisiä, mutta joukkoon mahtuu myös räväyttäjiä. Oli ravun temperamentti millainen tahansa, sisimmässään hän on arkajalka.

Ravun elämässä on kaksi tärkeää asiaa: rakkaus ja oma sisäinen todellisuus. Niiden vuoksi hän on valmis taistelemaan, vaikka se olisi pelottavaa ja epämukavaa. Rapu on kuitenkin ensisijaisesti kotikissa, joka vaalii pysyvyyttä, vaikka hänen mielikuvituksensa lentää toisissa universumeissa.

Jos rapu saa toteuttaa itseään vapaa-ajallaan, hän ei hingu muutoksia työhönsä. Hän tuhlaa kauniisiin tavaroihin, mutta suuria taloudellisia riskejä, kuten asunto- ja yrityssijoituksia hän kaihtaa. Musiikkia rakastava rapu voi olla rock-bändin sekopäinen keulakuva, mutta kotioloissa hän nyhvää sohvalla villasukat jalassa. Avantoon? Ei kiitos!

Lue myös: Ravun luonnehoroskooppi

Leijona (23.7.22.8.) heittäytyy ja huilaa vuorotellen

Leijona vaikuttaa laiskanpulskealta nautiskelijalta. Tämä horoskooppimerkki tarvitsee kuitenkin jännitystä ja riskejä tunteakseen olevansa elossa.

Kissapeto saalistaa ja lepäilee vuorotellen, ja näin toimii myös leijona. Kun hän on selviytynyt yhdestä riskistä, hän nautiskelee hetken saavutuksestaan. On kuitenkin turha luulla, että leijona jäisi varhaiseläkkeelle tai olisi tyytyväinen, kun maraton on urakoitu maaliin. Seuraavaksi on triathlonin vuoro.

Leijona tarvitsee vaihtelua ja projekteja. Hän vaihtaa työpaikkaa, asuntoa, maata ja usein puolisoakin. Vaihtelunhalun lisäksi kateus motivoi leijonaa. Hän haluaa olla paras, ja vallanhimo saa hänet ottamaan hölmöjäkin riskejä. Riippuliidossa murtunut solisluu tai nettipeleissä menetetyt eurot ovat pieni hinta nautinnosta, jonka voittaminen antaa.

Lue myös: Leijonan luonnehoroskooppi

Neitsyen (23.8.22.9.) maailma on täynnä uhkia

Neitsyen maailma on riskejä täynnä. Astuessaan kadulle hän tietää voivansa jäädä auton alle. Suunnitellessaan lomamatkaa hän pelkää vatsatautia. Suuria riskejä hän ei tohdi edes ajatella.

Neitsyt on riskienkartoittaja, älykkö ja yksityiskohtien rakastaja. Ominaisuuksista on hyötyä, mutta ne ovat myös hänen rasitteitaan. Muutos kuin muutos, neitsyt näkee ensimmäisenä uhat, ei upeita mahdollisuuksia. Hän ei ymmärrä, että liika harkitsevaisuus voi kääntyä itseään vastaan.

Neitsyt on niin tietoinen riskeistä, että pahimmillaan hänen toimintakykynsä lamautuu. Kun katastrofi iskee, hän jää vertailemaan pelastautumiskeinoja, ja nopeat nappaavat pelastusveneet hänen nenänsä edestä. Neitsyen melkeinpä pitää kokea elämänsä aikana edes yksi suuri kriisi, joka ravistelee hänet irti peloista.

Lue myös: Neitsyen luonnehoroskooppi

Vaaka (23.9.22.10.) kammoaa sosiaalisia konflikteja

Ilmamerkeille tyypilliseen tapaan vaaka on ennakkoluuloton persoona. Hän ei kauhistele muiden tempauksia, mutta on itse enemmän harkitsija kuin heittäytyjä.

Tämä diplomaattinen horoskooppimerkki kammoaa konflikteja. Vaaka ei ota riskejä etenkään sosiaalisissa tilanteissa, sillä hän ei halua riidellä. Toisinaan hän on melkoinen pelkuri, joka ei uskalla puolustaa heikompaa, koska pelkää menettävänsä kasvonsa ja kaverinsa.

Vahva oikeudentunto patistaa vaa’an kuitenkin lopulta pois mukavuusalueeltaan. Hän uskaltaa myös toimia nopeasti hätätilanteissa. Normaaleissa olosuhteissa vaaka on kuitenkin varovainen pohdiskelija. Hän leikittelee usein ajatuksella uudesta urasta tai ulkomaille muutosta. Käytännössä tämä tarkoittaa kansanopiston harrastekursseja ja viikon matkaa Kreikkaan.

Lue myös: Vaa’an luonnehoroskooppi

Skorpioni (23.10.22.11.) kiihottuu vaaran tunteesta

Skorpioni voi vaikuttaa omissa oloissaan viihtyvältä ujostelijalta. Tämä tulkinta on kuitenkin täysin väärä. Skorpioni janoaa riskejä, sillä vaara kiihottaa häntä.

Skorpioni uskaltaa ottaa suuria henkisiä ja fyysisiä riskejä. Hän pelaa pokeria korkeilla panoksilla, harrastaa seksiä julkisilla paikoilla, kokeilee vaarallisia urheilulajeja ja ottaa lemmikiksi myrkyllisen hämähäkin. Skorpioni suorastaan flirttailee kuoleman kanssa ja ammentaa pelosta voimaa.

Tähtitaivaan peluri on myös äärettömän ovela. Mitä suuremmilla panoksilla skorpioni pelaa, sitä visummin hän pitää tämän omana tietonaan. Skorpioni on ulospäin lauhkea lammas, mutta kulissien takana kuhisee. Hän ottaa rutiininomaisesti riskejä siellä sun täällä: ajaa ylinopeutta, vohkii jotain pientä töistä ja iskee silmää ystävänsä kumppanille.

Lue myös: Skorpionin luonnehoroskooppi

Jousimies (23.11.22.12.) elää kuin viimeistä päivää

Jousimies on tulimerkki, joka saa riskeistä energiaa. Jos elämä on liian tasaista, adrenaliininmetsästäjästä tulee nurisija, joka hakee hakemalla haasteita.

Jousimies kaipaa jatkuvasti elämyksiä ja muutoksia. Hän ei pelkää vaihtaa työpaikkaa, ja jousimies on kaikista horoskooppimerkeistä todennäköisin ulkomaille muuttaja. Lomallakaan hän ei löhöile, vaan patikoi vuorilla, rämpii viidakoissa ja taistelee Saharassa hiekkamyrskyjä vastaan.

Jousimies ei kuitenkaan janoa riskejä vain huvittelun vuoksi. Halu kasvaa ja kehittyä luonnehtivat tätä tähtimerkkiä. Jousimies tuntee itsensä henkisesti laiskaksi, jos hän ei kokeile, mihin kaikkeen hänestä on. Menetetyt rahat, murretut luut ja epäonnistuneet ihmissuhteet eivät kaduta häntä. Sen sijaan ajatusta elämättömästä elämästä hän ei kestä.

Lue myös: Jousimiehen luonnehoroskooppi

Kauris (22.12.19.1.) pakottaa itsensä uskaltamaan

Kauris ja riskit. Pelkkä ajatus nostaa hymyn huulille. Tämä maamerkki ei kaipaa mullistuksia. Kauris on kuitenkin mielenkiintoinen persoona, sillä hänen kunnianhimonsa voittaa lopulta pelot.

Ennen muutoksia kauris on kauhun partaalla. Osaanko, jaksanko, kestänkö, hän miettii. Perääntyminen on kuitenkin mahdotonta. Sisimmässään kauris tietää olevansa lahjakas ja vahva. Sinnikkyys pakottaa hänet kapealle vuoristopolulle, ja hän kiipeää kohti huippua jalat tutisten.

Jos kauris on elänyt monta vuotta liian turvallista elämää ja pitänyt kynttiläänsä vakan alla, vastareaktio voi olla raju. Tällöin kauris ottaa menetetyt vuodet takaisin korkojen kera. Läheiset ihmettelevät, mikä tolkun ihmiseen on iskenyt. Tämä on kuitenkin kauriin todellinen luonne. Hän on riskitietoinen järkeilijä, mutta myös intohimoinen soturi.

 Lue myös: Kauriin luonnehoroskooppi

Vesimies (20.1.19.2.) sulkee silmänsä uhkakuvilta

Ainoa pysyvä asia vesimiehen elämässä on muutos. Henkevä ilmamerkki haluaa oppia koko ajan uutta, mutta älynsä ansiosta hän ymmärtää, mitä riskejä ei kannata ottaa.

Vesimies on kaikkien vähiten normien kahlitsema horoskooppimerkki. Jos jokin asia kiinnostaa häntä, hän ei murehdi, mitä muut ajattelevat, jos hän tarttuu toimeen. Vesimies ei anna myöskään muiden pelkojen stressata itseään. Hän uppoutuu tutkimaan uutta projektiaan ja unohtaa muun maailman.

Vaikka vesimiehen mieli on vilkas, hän säilyttää hermonsa tiukoissa paikoissa. Hän pystyy myös keskittymään täysillä omaan suoritukseensa. Ominaisuuksiensa ansiosta hän selviytyy yllättävistä haasteista. Vaikka vesimies vaikuttaa boheemilta, hän onnistuu liike-elämän riskeissä paremmin kuin itsestään kovaa meteliä pitävät bisneshait.

Lue myös: Vesimiehen luonnehoroskooppi

Kalat (20.2.20.3.) heittäytyy ja panikoi

Kalat on seikkaileva heittäytyjä. Hänellä on kuitenkin herkkä mieli ja huono stressinsietokyky, ja hän ajautuu ottamaan riskejä, joita hän ei kestä.

Kalat on impulsiivinen tunneihminen, joka vaihtaa työpaikkaa, asuntoa ja hiusten väriä toisinaan kuin paitaa. Kun muutoksen ensihuuma haihtuu, iskee kauhu. Mitä olen mennyt tekemään! Kalat ei kestä painetta, ja hyvin alkanut muutos tyssää itkuun ja hermojen luhistumiseen.

Kaloista voi kuitenkin kehittyä hyvä riskienottaja, jos hän opettelee keskittymään ja sulkee korvansa ulkopuolisten puheilta. Kalat on herkkä, mutta värikäs persoona, jolla on ainutlaatuinen maailmankatsomus. Jos hän löytää sisäistä varmuutta, hän voi olla se pieni rohkea ihminen, joka uskaltaa taistella suurta koneistoa vastaan – eikä luhistu.

Lue myös: Kalojen luonnehoroskooppi

Lähteet: Astrofame, Horoscope Daily, Your Tango

X