Horoskoopit

Syyskuun 2009 horoskooppi

1.9.2009 Teksti: Anna.fi

Syyskuun horoskooppiTäsmälleen syyskuun puolivälissä aktivoituu Saturnuksen ja Uranuksen välinen oppositio jälleen kerran ja tulee varmasti jollain tavalla osoittamaan, kuinka haavoittuva meidän taloudellinen järjestelmämme on luonnonlakien edessä.

Finanssiasiat tulevat varmasti pyörimään suuntaan jos toiseen syyskuun aikana ilman mitään selkeää johtoajatusta, mutta joidenkin lamaksi kutsuma tervehtymisaika tulee syvenemään entisestään.

Maailma ja jopa ihmiskunta parantaa itseään materialismin ja hallitsemisen taudista. Syyskuu antaa vasta merkkejä tulevasta Saturnuksen ja Pluton välisestä neliöstä, joka alkaa ihan tosissaan marraskuussa 2009 ja jatkuu aina vuoteen 2012 saakka.

Auringon kovat aspektit Uranukselle, Saturnukselle ja Plutolle asettavat kovan paineen oman elämän puhdistamiselle ja vapauttamiselle henkilökohtaisessa elämässä. Kuukausi tulee olemaan armottoman raskas kaikille niille, jotka raahaavat turhaa painolastia velvollisuuksiensa juuttisäkissä. Tällaisia raskaiksi osoittautuvia juttuja voivat olla yhtä hyvin työtehtävät, vapaa-ajan harrastukset kuin ihmissuhteet tai kotielämä.

Olipa pohjimmainen syy missä tahansa, niin voimat hupenevat ällistyttävän nopeasti tällaisella sektorilla toimiessa. Yleinen voimattomuus tulee näkymään sairaus poissaoloina, uupumuksena ja masennuksena, jotka kaikki vaikuttavat yleiseen talouskäyrään ja vauhdittavat välttämättömän muutoksen toteutumista.

Vaikka raskas olotila kuuluu yleistunnelmaan, sisältää tämä kuukausi vahvan energialatauksen jokaiselle, jolla on selkeä suunta omassa elämässään. Kosmiset voimat ovat tämän kuun aikana joko puolesta tai vastaan ja heti kuun alusta kannattaa olla valmistautunut katsomaan, kumpaa tunnelmaa sinun suunnitelmillesi tarjotaan.

Jos raskas olotila antaa viitteitä olemassa olostaan, et voi tehdä mitään arvokkaampaa, kuin rauhoittaa tahtiasi kyseisessä asiassa. Parhaat menestyspalat noukitaan joko rennolla ja vapautuneella otteella tai ei ollenkaan.

Oinas

Pluton ja Marsin neliöaspektit merkkiisi eivät lupaile missään nimessä leppoisaa syyskuuta yhdellekään Oinaalle, vaikka voimavaltikka on vapaasti jokaisen ulottuvilla. Menestys on auttamatta harvojen Oinaiden herkkua, mutta mikäpä estää sinua kuulumasta tuohon iloiseen tulevaisuuden rakentajien joukkoon. Onnistuminen edellyttää vapautunutta ja itsevarmaa olotilaa, mutta ennen kaikkea selvää käsitystä siitä, mitä haluat tämän syksyn aikana saada aikaan. Jos intosi on riittävän korkealla, niin sinua on aivan mahdotonta pysäyttää. Uskallusta vaaditaan nimenomaan omien ehdottomien päätösten tekemissä heti kun tilaisuus tarjoutuu. Marsin hallitsemalla merkillä ei ole pienintäkään tilaa turhalle jahkailulle.

Härkä

Aurinko ja Saturnus vaikuttavat alkukuun ajan kolmiossa merkkiisi ja siksi sinulla on loistava mahdollisuus päästä hyötymään tästä kaikin puolin nihkeältä tuntuvasta ajasta. Et kuulu merkkisi puolesta niihin nopeimpiin liikkeelle lähtijöihin ja suurin vaara onkin liian syviin lähtökuoppiin kaivautuminen. Tämä on sinulle suurten ja toimivien päätösten kuukausi, jolloin täytyy luottaa tunnelmaan enemmän kuin varmoihin merkkeihin. Varma olo syntyy tällaisen jakson aikana vain tekemisestä ja toiminnasta. Mitään konkreettista varmistusta jonkun asian toimivuudesta on täysin turha etsiä. Sellaista ei ole näköpiirissä kenellekään ja siksi kukaan ei voi näkyvästi paaluttaa sen paremmin itse löydettyä kuin toisen tarjoamaa valtausta.

Kaksoset

Saturnuksen ja Uranuksen oppositio neliössä merkkiisi synnyttää pahimmillaan melkoisen sisäisen ahdistuksen, jota monet pitävät pahana asiana. Tällä kertaa ahdistus kuitenkin toimii mitä suurimmassa määrin tärkeänä ohjaajana meneillään olevassa muutoksen ajassa. Kuulut siihen ihmisryhmään, jonka tehtävänä on murtaa joitakin vanhentuneita malleja niillä elämäsi alueilla, joihin ahdistus syvimmin kohdistuu. Kaipaat itsellesi vapautta sosiaalisiin kannanottoihin ja normaalista poikkeaviin ratkaisuihin tietämättä itsekään tarkalleen, mitä oikeastaan olet hakemassa. Nyt sinun ei kuulu tietää tai oivaltaa syitä valintoihisi. Ne on vain tehtävä seurauksia pelkäämättä. Ole rohkeasti vallankumouksellinen omassa elämässäsi.

Rapu

Toivottavasti viime kuu meni elämästä nautiskellen ja itsekkyyttä kunnioittaen, sillä tässä kuussa ei oleiluun ole sen paremmin aikaa kuin motivaatiota. Marsin vaikuttaminen merkissäsi lataa sinut niin täyteen välitöntä toimintaenergiaa, että voit rauhassa nostaa tavoitteitasi tai päämääriäsi muutaman pykälän korkeammalle. Älä anna läheistesi tai ammatilliseen elämääsi vaikuttavien tahojen jarruttaa vahvaa menoasi, vaikka selitykset ajoittain tuntuvat enemmän kuin järkeviltä. Loppukuussa Mars tulee jo hyvin lähelle kolmio-aspektia Uranukseen, mikä näkyy oivallustesi ja reaktionopeutesi hurjana kasvuna. Nyt kannattaa viilettää täysillä kohti sinulle tärkeää päämäärää, sillä ensi kuun alussa olet vieläkin paremmassa iskussa.

Leijona

Syyskuun aikana Venus paistattelee merkissäsi reippaasti yli puolenkuun ja saa sinut innostumaan monista uusista ideoista lähinnä henkilökohtaisista syistä. Silti ideoiden toimeen paneminen edellyttää yhteiskunnallista otetta ja siihen sinulla on nyt kaikki mahdollisuudet, sillä pystyt näkemään harvinaisen selvästi erilaiset uhkatekijät hyvän ja toimivan idean takana. Epäilysten herätessä sinun tehtäväsi on nostaa kyseinen asia viivyttelemättä käsittelyyn, jotta osaat jatkossa toimia oikein tähän asiaan liittyvien uhkien poistamiseksi. Myös henkilökohtainen rakkauselämäsi on melkoisten koettelemusten edessä, ellet pysty puuttumaan tyytymättömyyttä herättäviin epäkohtiin välittömästi niiden ilmaantuessa.

Neitsyt

Auringon ja Saturnuksen tehdessä yhtymää merkissäsi syyskuun aikana, olet yhdessä tämän vuoden antoisimmista paikoista oman elämäsi uudelleen järjestämiseksi. Uudelleen järjestely tietyin aikavälein on välttämätöntä elämän jatkuvuuden kannalta ja sinä rakennat juuri nyt perustuksia lähes 30 vuodeksi eteenpäin. Käytä syyskuun rakentamistasi tukeva energia täysimääräisesti hyväksesi ja aseta tavoitteesi riittävän korkealle. Koko astrologisen symboliikan vahvin rakenteita luova planeetta vaikuttaa merkissäsi marraskuulle saakka, mutta sinulla ei ole varaa jäädä odottelemaan uudistusten käynnistämistä sinne saakka. Kaikki, mitä voit tehdä välittömästi, on myös hoidettava kuntoon viipymättä. Muuten jäät paljosta paitsi.

Vaaka

Aurinko tulee lämmittämään merkkiäsi syyskuun puolivälin jälkeen ja valmistelee siinä samalla marraskuun suurta tapahtumaa Saturnuksen ja Pluton neliön muodossa. Normaalisti Auringon saapuminen omaan merkkiin antaa aina ylimääräisen voimalatauksen omalle luovuudelle ja omille pyrkimyksille, mutta tällä kertaa tilanne on hiukan mutkikkaampi. Heti merkkiisi tullessaan noin 21.9 tienoilla Aurinko tekee neliötä Plutolle ja muistuttaa kovalla kädellä siitä, että nyt on oltava täysin varma omasta suunnasta, ennen kuin kosmisia apuja heltiää. Vaakana olet taipuvainen ottamaan muita liikaa huomioon ja tässä kuussa se on pahin virhe, mitä ikinä voit tehdä. Olet ratkaisemassa omaa tulevaisuuttasi, etkä voi siirtää vastuuta itsesi ulkopuolelle.

Skorpioni

Uranus ja Saturnus ovat suorastaan loistavassa asemassa merkkiisi nähden ja siksi Skorpioneilla on kaikki eväät kääntää meneillään oleva muutosten pyörre tyystin omaksi hyödykseen. Tällainen ajattelu ei ole millään tavalla itsekästä, sillä Skorpionin päätöksistä tulevat lopulta hyötymään kaikki muutkin, vaikka ensimmäiset ajatukset olisivat aivan päinvastaisia. Sinulla on kyky oivaltaa paljon muita kirkkaammin, miten missäkin tilanteessa tulee toimia ja lisäksi osaat tehdä tarvittavat konkreettiset muutokset kokonaisuutta palvelevalla tavalla. Tuskin kenelläkään läheiselläsi on vastaavaa näkemystä ja siksi sinun on uskallettava toimia oman tietämyksesi ja oman arviointikykysi puitteissa. Vastuun jakaminen ei ole nyt viisasta.

Jousimies

Muuttuvana merkkinä olet raskaassa neliöasemassa Saturnuksen ja Uranuksen väliseen oppositioon syyskuun aikana. Edustat samalla kertaa paikoilleen juuttuneita vanhoja rakenteita ja niitä kumoamaan pyrkiviä muutosvoimia. Tällainen sisäinen kahtia jakautuminen heijastuu aina ahdistuksena joitakin omassa elämässäsi vaikuttavia tekijöitä kohtaan. Sinun on hyväksyttävä, että elämäsi on ratkaisevasti muuttumassa parempaan suuntaan. Siis muuttumassa! On tullut aika tehdä loppu joistakin elämääsi ja luovuuttasi rajoittavista olosuhteista ja turhista velvoitteista. Et onnistu tässä tehtävässä, ellet ole valmis ottamaan oikeutta ja täyttä vastuuta omiin käsiisi. Vain sinä itse voit korjata elämääsi rasittavat häiriötilat.

Kauris

Aurinko tulee kuun lopulla neliömerkkiisi ja samalla tarkkaan neliöön merkissäsi vaikuttavan Pluton kanssa. Tilanteesta tekee merkittävän se, että Aurinko toimii eräänlaisena käynnistimenä marraskuussa tulossa olevalle Saturnuksen neliölle, joka tulee vaatimaan sinulta vakaita pitkälle tulevaisuuteen vaikuttavia ehdottomia päätöksiä kaikilla elämäsi osa-alueilla. Tästä syystä syyskuun tunnelmat on viisasta rekisteröidä mahdollisimman tarkasti tietoiseen muistipankkiin. Paina mieleesi ne tilanteet, joissa tunnet jokaisen solusi vastustavan jonkun asian hoitamista tai loppuun saattamista. Silloin on todella viisasta nostaa hetkeksi kädet ylös ja selvittää, mikä todellisuudessa on pielessä. Nyt selvittelyyn on vielä aikaa, mutta loppusyksystä on pakko toimia välittömästi.

Vesimies

Elokuun vauhti hiipuu syyskuussa lähes pelkäksi mateluksi Marsin siirtyessä pois kolmioasemasta, mutta sinulla ei ole mitään syytä yrittää nostaa tehoja yhtään korkeammalle. Elämäsi kulkee sillä vauhdilla, jonka pystyit sille viime kuussa antamaan, eikä ole enää sinun vallassasi muuttaa tilannetta joksikin muuksi. Siksi voitkin ottaa syyskuun mahdollisimman rennosti ja tehdä vain sellaiset asiat, jotka suostuvat toimimaan ilman ihmeellisempiä poppakonsteja. Rakennat omaa menestys kuviotasi ja syyskuun aikana jokainen tappioon johtamassa oleva suunnitelmasi pysähtyy kuin seinään. Yritä löytää tällaisiin ikäviltä tuntuviin pysähdyksiin oikea oppimisasenne, niin pystyt nopeasti suuntaamaan energiasi uudelleen parempiin kohteisiin.

Kalat

Saturnus paukuttaa oppositiota merkissäsi vaikuttavalle Uranukselle ja siksi olet henkisesti raskaassa tilanteessa, vaikka osasi parantavien muutosten toteuttajana muuten tuntuukin varsin houkuttelevalta arvonimeltä. Valtaan sisältyy kuitenkin aina suhteessa yhtä suuri vastuu ja siksi jokainen päätös vaatii sinulta lähes suunnattomia ponnistuksia. Mitään muuta tietä ei kuitenkaan ole olemassa, joten viritä itsesi mahdollisimman itsenäiseen ja riippumattomaan tunnelmaan syyskuun ajaksi. Ei ole kysymys vain sinun tai läheistesi elämästä vaan samalla tuhansien muiden ja siksi sisäinen paine henkilökohtaisten muutosten toteuttamiseksi kasvaa tässä kuussa sietämättömän suureksi. Uskalla tehdä kaikki se, minkä tiedät välttämättömäksi, niin moni pelastuu.

Astro.fi

Lue myös

Suosittelemme