tarot-kortit
Tarot-korteilla voidaan tulkita ja ennustaa elämäntilanteita.
Horoskoopit

Tarot-kortit: Nämä asiat suurten salaisuuksien kortit paljastavat sinusta ja tulevaisuudestasi

Tarot-kortit ovat kiinnostava tapa tutkailla elämää eri näkökulmista. Suurten salaisuuksien kortit ovat klassisen tarot-pakan tärkeimmät kortit. Lue, mitä pakasta nouseva narri, paholainen tai aurinko kertovat persoonastasi. Millaisista tulevista onnenpotkuista tai vaikeuksista ne vihjaavat?
Teksti: Janica Brander Kuvat: iStock

Tarot-kortit juontavat juurensa italialaisesta korttipelistä, tarokista. Kortteja käytetään elämäntilanteen tulkitsemiseen ja ennustamiseen sekä tukena vaikeissa valintatilanteissa.

Klassisessa tarot-pakassa on 78 numeroitua korttia. Pakasta on tehty erilaisia versioita, joissa korttien sisältö ja lukumäärä vaihtelevat hieman. Tärkeimpinä pidetään klassisen tarot-pakan 22 kuvakorttia, joita kutsutaan suurten salaisuuksien eli suuren arkanan korteiksi.

Nyt tutustumme näihin kortteihin, jotka voivat paljastaa hätkähdyttäviä asioita elämästäsi:

0. Haaveilija eli narri

Narrin kortiksikin kutsuttu haaveilija on nimestään huolimatta kaukana haihattelijasta. Tämä voimakas kortti kertoo haaveesta muuttaa elämää ja seurata intohimoja. Haaveilijakortti symboloi vanhan loppumista ja uuden alkua. Kortti rohkaisee suhtautumaan muutoksiin positiivisesti, vaikka ne eivät olisi aina helppoja.

1. Maagikko

Maagikon kortti liittyy älyyn, analyyttisyyteen ja viestintätaitoihin. Kortti kannustaa ratkomaan vaikeudet nokkeluudella ja diplomatialla uhkailun tai pakottamisen sijaan. Maagikon kortti on häilyvä, ja tulevaisuutta ennustettaessa tämä kortti symboloi avoimia vaihtoehtoja. Epävarmuus on kuitenkin myös mahdollisuus luoviin ratkaisuihin.

2. Ylipapitar

Ylipapitar symboloi arvostelukykyä ja intuitiota. Kortti kehottaa sinua luottamaan vaistoihisi ja sydämeesi pelkän järkeilyn sijaan. Ylipapitar muistuttaa ihmistä myös hänen piilevistä kyvyistään ja haluistaan. Jos kortti toistuu tulkinnoissa, se voi kertoa, että olet tukahduttanut pitkään sisäistä ääntäsi, jota sinun tulisi kuunnella.

3. Hallitsijatar

Hallitsijattaren kortti liitetään äitiyteen ja hedelmällisyyteen. Se saattaa kertoa perheenperustamishalusta tai siitä, että olet luonteeltasi hoivaava huolehtija. Hallitsijatar symboloi myös taiteellisuutta ja empaattisuutta. Se kehottaa kuuntelemaan herkällä korvalla muita ihmisiä ja ammentamaan uusia ideoita taiteesta.

4. Tarot-kortit: Hallitsija

Hallitsija symboloi maskuliinisuuteen liitettyjä piirteitä, kuten johtamista, aktiivisuutta, itsevarmuutta ja toimintaa. Kortti voi tarkoittaa, että olet luonteeltasi johtohahmo, jonka pitäisi kuunnella enemmän muita. Se voi myös tarkoittaa, että tarvitset kiltteyden ja herkkyyden vastapainoksi jämäkkyyttä ja rohkeutta.

Lue myös: Mitä kädet paljastavat luonteestasi? Käsien viivat heijastavat ihmisen persoonallisuutta

5. Ylipappi

Tarot-kortit ovat monitulkintaisia, ja ylipappi on erityisen vivahteikas. Se symboloi opettamista, johtamista ja tietoa. Korttipöydästä ja tulkitsijasta riippuen ylipappi voi merkitä dominoivaa luonnetta tai kuuntelevaa opettajaa. Ylipappi liitetään myös vakauteen ja järjestelmiin. Se voi kertoa työpaikan vaihtajalle, että tarvitset pysyvää ja turvallista organisaatiota.

6. Tarot-kortit: Rakastavaiset

Rakastavaiset ei symboloi yksioikoisesti rakkautta. Kortti muistuttaa, että rakkaus ei ole aina helppoa ja se vaatii uhrauksia. Saatat joutua vaikeiden valintojen eteen. Voit menettää ihmissuhteita, rahaa tai työmahdollisuuksia, koska pidät kiinni periaatteistasi. Kortti voi myös kertoa, että tunteiden ja realismin välinen ristiriita raastaa sinua.

7. Sotavaunut

Vaunut kertovat, että edessä on mutkia ja kuoppia. Tämä tarotkortti ei lupaa helppoa tulevaisuutta, mutta tiedossa on unohtumattomia kokemuksia. Kortti kertoo, että olet kypsä ihminen, jota vaikeudet ovat vahvistaneet. Tarot-kortit voivat usein kuvata konkreettisia haasteita; maata kyntävät vaunut liittyvät usein työhön ja raha-asioihin.

8. Oikeus

Oikeuskortti varoittaa epäreiluudesta, jonka uhriksi voit joutua. Kortti muistuttaa, että eettisyydestä kannattaa kuitenkin pitää kiinni, vaikka joutuisit vaikeuksiin. Oikeuskortti voi myös paljastaa, että sinulla on ongelmia rehellisyyden kanssa. Tukeudutko valheisiin, oletko langennut vilppiin tai kaunisteletko tekojasi?

9. Erakko

Erakko symboloi oman tilan ja ajan tarvetta. Ympärilläsi on ehkä liikaa hälinää ja ristipainetta, ja sinun pitäisi vetäytyä kuuntelemaan itseäsi. Erakko liitetään myös menneisyyden hyväksymiseen. Se kertoo, että olet käsitellyt tietyt asiat lopullisesti ja olet valmis siirtymään uuteen. Muutos voi tosin vaatia itsetutkiskelua.

10. Tarot-kortit: Kohtalonpyörä

Elämän kiertokulkua symboloiva kohtalonpyörä ennustaa uutta alkua. Näihin alkuihin liittyy usein onnenpotkuja ja sattumia, joihin et voi vaikuttaa. Tarot-kortit muistuttavat, että jokaisella teolla on seurauksensa: onni on usein loogista seurausta omista valinnoistamme. Kohtalonpyörä muistuttaakin sekä elämän yllätyksellisyydestä että vastuustamme.

Lue myös: Voimaväri vahvistaa, väärä sävy ahdistaa – ota selvää, mitkä värit sopivat horoskoopillesi

11. Voima

Voimakortti on väkevä merkki. Se voi varoittaa sairaudesta, mutta hyvä uutinen on se, että sinulla on voimaa taistella sairautta vastaan. Kortti symboloi myös henkistä ja fyysistä vahvuutta. Ennustettaessa voimakortti merkitsee tulevaa energiapurkausta. Se voi muuttaa elämääsi hyvällä tavalla, kunhan luotat itseesi.

12. Hirtetty

Hirtetyn kortti voidaan tulkita kahdella tavalla. Ensimmäisen tulkinnan mukaan jokainen muutos on pieni kuolema, vaikka muutos olisi hyvä. Toinen tulkinta symboloi elämän vaatimia uhrauksia. Kortti voi kertoa, että olet kokenut paljon muutoksia tai olet sellaisen kynnyksellä. Hirtetty rohkaisee päästämään irti asioista, jotka eivät enää toimi.

13. Tarot-kortit: Kuolema

Tämä kortti ei symboloi aina konkreettista kuolemaa, mutta se liittyy suuriin ja lopullisiin muutoksiin. Kuolema muistuttaa, että emme voi vaikuttaa kaikkeen, vaan uuteen tilanteeseen on sopeuduttava. Kortti voi kertoa, että olet siirtymässä uuteen ja outoon elämänvaiheeseen. Saatat myös menettää pian jotain tärkeää.

14. Kohtuus

Kohtuus on positiivinen ja harmoninen kortti. Se kertoo, että tarvitset elämääsi tasapainoa, maalaisjärkeä ja harkintaa. Ennustuksissa kohtuuskortti kertoo hyvistä asioista, joita tulee tapahtumaan. Nämä asiat liittyvät usein ihmissuhteisiin, kuten rakastumiseen, ystävystymiseen, kosintaan ja verkostoitumiseen.

15. Tarot-kortit: Paholainen

Paholaisen kortti liittyy lopullisiin muutoksiin ja huonoon onneen. Olet saattanut tehdä menneisyydessäsi vääriä valintoja tai voit saapua pian tienhaaraan, jossa sinun on harkittava tarkasti, mihin lähdet. Paholainen varoittaa myös juonittelusta ja ansoista. Tarvitaan tosin pöydän muut tarot-kortit tarkentamaan, millaisesta uhasta on kyse.

16. Torni

Torni heittää juurelleen varjon, ja tämä kortti symboloi vaikeuksia ja taakkoja. Kortti voi tuntua epämiellyttävältä, mutta se on tarpeellinen, sillä rikkaaseen elämään kuuluu myös murheita. Usein toistuva tornikortti varoittaa tulevista vaikeuksista. Se voi myös vihjata, että annat menneiden vaikeuksien synkistää elämääsi liikaa.

17. Tarot-kortit: Tähti

Tähti on positiivinen tarotkortti, joka merkitsee uudistumista. Uudistuminen voi olla henkistä, fyysistä tai molempia. Elämänmuutosten lisäksi tämä kortti symboloi toivoa, uusia mahdollisuuksia ja kauneutta. Vaikka olisit vaikeassa elämäntilanteessa, voit löytää arjesta pieniä iloja, ja hyvät ajat ovat koittamassa.

18. Kuu

Kuukortti vihjaa, että jokin elämässäsi ei ole sitä, miltä se näyttää. Kyse voi olla asiasta, jota et voi myöntää edes itsellesi. Joku muu voi myös salata sinulta tärkeää tietoa. Salaisuuden kätkeminen voi aiheuttaa elämääsi selittämättömän raskaan tunnelman ja masennusta. Kuu kannustaa sinua luottamaan vaistoihisi, kun pohdit, keneen voit luottaa.

19. Tarot-kortit: Aurinko

Myös aurinko on positiivinen kortti, joka liittyy henkilökohtaisiin tavoitteisiin ja niiden saavuttamiseen. Aurinko kannustaa sinua jatkamaan omalla, hyvällä ja hedelmällisellä polullasi. Jos olet kokenut suuren muutoksen, aurinko kertoo, että valinta oli hyvä ja tuo onnea elämääsi. Kortti kannustaa ponnistelemaan ja luottamaan tulevaisuuteen

20. Tuomio

Tuomio liittyy suuriin muutoksiin. Toisin kuin paholais- ja tornikortissa, kyseessä ei ole odottamaton, negatiivinen muutos. Tuomio vihjaa, että asia, jonka eteen olet tehnyt vuosia tietoista tai tiedostamatonta työtä, tapahtuu pian. Muutos on usein henkinen, ja siihen liittyy hidas menneestä irrottautuminen.

21. Maailmankaikkeus

Maailmankaikkeus symboloi identiteettityötä ja ihmisenä kasvua. Tämä tarotkortti kertoo, että kaipaat syvällisempää, itsesi näköistä elämäntyyliä. Olet siirtymässä henkisen kasvun ylimmälle portaalle, kypsymässä ja aikuistumassa. Muutos sulkee joitain ovia, mutta sen jälkeen tunnet olevasi 100-prosenttisesti oma, riittävä ja hyvä itsesi.

Lähteet: Building Beautiful Souls, Tarot.com, Tarot Wikipedia

X