Hyvinvointi

Älä jää seinäruusuksi – opettele nämä asiat ja itsevarmuutesi kasvaa

Onko sinun hankala saada äänesi kuuluviin työpalaverissa tai suuressa kaveriporukassa? Kaikki meistä eivät toki halua olla huomion keskipisteenä, mutta kenenkään ei myöskään pitäisi jäädä muiden varjoon. Opettele arvostamaan itseäsi, niin muutkin tekevät niin.

Teksti:
Anna Nummisto
Kuvat:
Istock

Itsevarmuus on seksikästä. Ole siis rohkeasti oma itsesi aina ja kaikkialla, äläkä ujostele kertoa mielipidettäsi.

Onko sinun hankala saada äänesi kuuluviin työpalaverissa tai suuressa kaveriporukassa? Kaikki meistä eivät toki halua olla huomion keskipisteenä, mutta kenenkään ei myöskään pitäisi jäädä muiden varjoon. Opettele arvostamaan itseäsi, niin muutkin tekevät niin.

Itsevarmuuta voi harjoitella ja omien puolien pitäminen kannattaa niin työelämässä kuin parisuhteessakin. Muuttamalla asennettasi ja ottamalla nämä lauseet säännölliseen käyttöön, muutut takuuvarmasti huomaamattomasta seinäruususta katseet kääntäväksi bossladyksi.

Tämä asu tekee vaikutuksen – minuun itseeni!

Millainen on sinun power suitisi? Pukeudutko aamulla samaan tyyliin kuin kaikki muutkin toimistollasi vai valitsetko päällesi jotain, joka saa sinut tuntemaan olosi itsevarmaksi, aikaansaavaksi ja voimakkaaksi?

Luottoasusi voi olla t-paita ja lenkkarit tai jakkupuku korkokengillä, mikä tahansa, mikä saa sinut oikaisemaan ryhtisi ja tuntemaan olosi voittajaksi, toimii. Kun löydät tyylin, joka saa sinut loistamaan, älä muuta sitä.

Valitettavasti tämä ei nyt käy

Etenkin esimiehen roolissa kieltäytyminen on hankalaa, sillä emme millään haluaisi tuottaa pettymystä kenellekään. Pomon on kuitenkin mahdotonta yrittää miellyttää kaikkia, ja hyvin usein asioiden eteenpäin vieminen, uuden luominen ja saavutuksiin pääseminen vaatii sitä, että kaikki eivät voi saada tahtoaan läpi. Todellista johtajuutta on nähdä, milloin kannattaa sanoa ”kiitos, mutta ei”.

Sama sääntö pätee myös ystävyys- ja parisuhteeseen. Kumppanin miellyttäminen alkaa aina suhteen edetessä tuntua pakkopullalta ja se vaikuttaa myös suhteen toimivuuteen. Omien rajojen vetäminen on suurinta rakkautta ja itsekunnioitus seksikästä.

Kyllä, kokeillaan tätä

Todellinen bosslady ei koskaan ohita hyvää tilaisuutta vain sen takia, että se aiheuttaisi epämääräistä perhosten lepattelua vatsanpohjassa.

Rohkeutta voi harjoitella esimerkiksi kokeilemalla joka päivä jotain uutta. Muutosten ei aluksi tarvitse olla suuria, vaan ideana on totuttaa aivot tarttumaan uteliaana uusiin haasteisiin, eikä automaattisesti asettumaan aina taistele tai pakene -mielentilaan, joka aiheuttaa vain stressiä.

Minä autan sinua

Hyvät tyypit auttavat toisiaan.

Erinomaiset pomot eivät johda joukkojaan kärkipaikalta vaan antavat niiden kulkea edellä ja varmistavat itse perässä, että kaikki sujuu smoothisti. Empatia on yksi bossladyn tärkeimmistä taidoista, eikä hyvä empatiakyky jää muiltakaan huomaamatta.

Älä siis epäröi kysyä, kuinka voit olla avuksi. Vaikka et ehkä voisikaan auttaa, tärkeintä on tarjoutua. Ystävällisyys ei jää huomaamatta ja se tekee sinusta muiden silmissä reilun ja vastuullisen tyypin.

Tätä minä haluan – itsevarmuus on seksikästä

Itsevarmuus on seksikästä. Ole siis rohkeasti oma itsesi aina ja kaikkialla, äläkä ujostele kertoa mielipidettäsi.

Vanhat opit siitä, kuinka kannattaa olla ennemmin hiljaa kuin sanoa jotain negatiivista kannattaa ainakin osittain heittää romukoppaan. Ikävätkin asiat voi tuoda esiin, kunhan osaat ottaa huomioon myös muiden mielipiteet ja kunnioittaa niitä. Suorakin puhe voi olla ystävällistä ja empaattista.

Älä siis jätä sanottavaasi sanomatta sen takia, että luulet jonkun olevan kanssasi eri mieltä. Meillä kaikilla on oikeus omaan mielipiteeseen, vai mitä!

Lähteet: The Odyssey Online, Elite Daily

Lue lisää:

Julkkispomot kertovat: näin menestyt työelämässä

10 asiaa, joita menestyneet naiset tekevät joka päivä

X