Kaupan runebergintortut makutestissä – raati yksimielinen voittajasta
Runebergintorttu on klassikkoleivos, josta päästään nauttimaan aina alkuvuodesta. Annan toimitus testasi eri valmistajien runebergintortut. Voittaja keräsi kiitosta erityisesti pehmeästä rakenteestaan ja herkullisesta maustaan.
Eri valmistajien runebergintortuissa oli selviä makueroja. Etualalla Vaasan minitortut ja takana vasemmalta alkaen Rostenin, Porokylän ja Fazerin tortut.
Runebergintorttu on klassikkoleivos, josta päästään nauttimaan aina alkuvuodesta. Annan toimitus testasi eri valmistajien runebergintortut. Voittaja keräsi kiitosta erityisesti pehmeästä rakenteestaan ja herkullisesta maustaan.
Runebergintortuista nauttiminen on ollennainen osa J.L. Runebergin päivää. Perinteinen runebergintorttu on silinterinmuotoinen leivos, joka on koristeltu sokerikuorrutuksella ja vadelmahillolla ja kostutettu punssilla, rommilla tai manteliliköörillä.
Anna.fi kokosi makuraadin, joka arvioi neljän valmistajan runebergintortut. Klassikkoleivoksissa oli selviä eroja eri leipomoiden välillä.
Porokylän gluteeniton runebergintorttu: 1/5 pistettä
Gluteeniton ja laktoositon runebergintorttu ei vakuuttanut raatia. Koostumus oli turhan kuiva, eikä kardemumma ollut testaajien mielestä runebergintorttuun kuuluva mauste.
”Sen näköinen, että on Saksasta saapunut ja vuoden säilytystä kestävä.”
”Tiiviin ja kuivakan näköinen. Kuin setsuurilimppu.”
”Tiukka ja tuhti rakenne. Ei murene lainkaan.”
”Ei maistu runebergintortulta vaan kuivuneelta pullalta.”
Makuasioista ei sovi kiistellä. Mutta onhan se varsin kummallista että testin voittaa Latviassa tehty torttu. Suomen juhlavuonna.
Kommentit
Prästgårdsbackan /
24.1.2017 klo 15:55
Omg. Fredrikan alkuperäisen reseptin perijänä (isotädin äidiltä) ja sitä hivenen parantaneena mainitun voittajan ominaisuudet – vaalea, kostea, _punssin_ makuinen – yököttävät. Sokerimömmöä perinteisen sijaan.
Riitta Hämäläinen /
26.1.2017 klo 20:12
Olisi raadin luullut ottavan Runebergin kotikaupungista edes yhden testiehdokkaan,sillä täällä Porvoossa Runebergintortut ovat AIVAN OMAA LUOKKAANSA.Meheviä,rommi maistuu hieman muttei liikaa,kannattaa tulla Porvooseen maistamaan.
Terveisin Riitukka
Minna Cousins /
31.1.2017 klo 18:40
Makuasioista ei sovi kiistellä. Mutta onhan se varsin kummallista että testin voittaa Latviassa tehty torttu. Suomen juhlavuonna.
Kommentit
Makuasioista ei sovi kiistellä. Mutta onhan se varsin kummallista että testin voittaa Latviassa tehty torttu. Suomen juhlavuonna.
Kommentit
Omg. Fredrikan alkuperäisen reseptin perijänä (isotädin äidiltä) ja sitä hivenen parantaneena mainitun voittajan ominaisuudet – vaalea, kostea, _punssin_ makuinen – yököttävät. Sokerimömmöä perinteisen sijaan.
Olisi raadin luullut ottavan Runebergin kotikaupungista edes yhden testiehdokkaan,sillä täällä Porvoossa Runebergintortut ovat AIVAN OMAA LUOKKAANSA.Meheviä,rommi maistuu hieman muttei liikaa,kannattaa tulla Porvooseen maistamaan.
Terveisin Riitukka
Makuasioista ei sovi kiistellä. Mutta onhan se varsin kummallista että testin voittaa Latviassa tehty torttu. Suomen juhlavuonna.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous