Ravinto

Testissä vegaaninen roiskeläppä eli Saarioisen Vegepizza – Tuleeko einespizzasta jättihitti?

Vegaanit ovat saaneet oman roiskeläpän! Mutta onko kauppoihin saapunut Saarioisen Vegepizza mauton pahvikiekko vai vegaanisten einesherkkujen jättihitti? Otimme selvää.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Hilppa Alanko

Vegaanit ovat vihdoin saaneet oman roiskeläpän.

Vegaanit ovat saaneet oman roiskeläpän! Mutta onko kauppoihin saapunut Saarioisen Vegepizza mauton pahvikiekko vai vegaanisten einesherkkujen jättihitti? Otimme selvää.

Saarioisen uuden Vegepizzan kukkakaalipohja on täytetty yrttisellä kasviskastikkeella. Täytteenä kasvispizzassa on herkkusieniviipaleita, pahdettua paprikaa ja sipulia.

Enemmän sattumia kuin muissa roiskeläpissä

Pakkauksesta otettu Vegepizza näyttää pahvialustalla melko samalta kuin muut Saarioisen vastaavat valmisteet. Pizzan päällä olevat sattumat eli paprikat ja herkkusieniviipaleet luovat kuitenkin vaikutelman siitä, että pizzassa on paljon täytettä ja oikeasti jotain pureskeltavaa. Jos viereen laittaisi esimerkiksi roiskeläppien klassikon eli Saarioisen Jauhelihapizzan, sen täyte näyttäisi varsin yksipuoliselta ja valmiiksi pureskellulta Vegepizzan täytteisiin verrattuna.

Kun vegaanisen roiskeläpän täytteet paljastettiin, herkkusienet herättivät etukäteen keskustelua puolesta ja vastaan. Jos et ole sienille allerginen, niiden nyppiminen pizzan päältä käy helposti, kun pizza on vielä kylmä. Tietenkin tällainen ruoan haaskuu saattaa kuitenkin tuntua sen verran ikävältä, että halpa eli alle 2 euroa maksava pizza jää sen takia kaupan eineshyllyyn.

 

Testissä vegaaninen roiskeläppä eli Saarioisen Vegepizza

Maistuu mukavan mausteiselta

Puolitoista minuuttia mikrossa ja pizza on valmis syötäväksi. Ensimmäinen ajatus on, että pizza on varsin mausteinen, jopa hitusen tulinen. Ei huono!

Paprikat ja sienet todellakin tekevät pizzasta hieman pureskeltavamman. Tuntuu, että syötävää ja makua on runsaasti. Pizza ei ole lainkaan kuivakka, mikä on varsin iloinen yllätys. Juusto ei ole erityisen voimakkaan makuista tai herätä mitään kummempia ajatuksia suuntaan tai toiseen – menisi maitopohjaisesta juustosta mennen tullen.

En huomaa erityistä kukkakaalin makua pizzapohjassa, mutta pohja on melko mehevä.

Sienten lisäksi myös Vegepizzan sisältämä porkkana sai aikaan huokailua sosiaalisessa mediassa. Huokailun voinee kuitenkin nyt lopettaa, sillä porkkanaa on käytetty hyvin maltillisesti.

Kaloreita hieman vähemmän kuin jauhelihaversiossa

Moni joutuu varmasti hieraisemaan silmiään Vegepizzan kasvispitoisuuden huomatessaan. Pizzan kasvispitoisuus on huikeat 48 prosenttia. Laihduttajan unelma Vegepizza ei kuitenkaan ole: 200 gramman pizzassa on 440 kaloria, vain hieman vähemmän kuin 500 kilokalorin jauhelihatäytteisessä roiskeläpässä.

Rasvaa Vegepizzassa on kuitenkin vähemmän ja kuituja enemmän kuin jauhelihaversiossa. Proteiineissa Jauhelihapizza vetää pidemmän korren. Jauhelihapizzassa on 20 grammaa proteiinia, kun Vegepizzassa proteiineja on 12,6 grammaa. Nyhtökauraroiskeläppää siis odotellessa!

Lue myös:

Parhaat vegaaniset herkut suoraan kaupan hyllyltä – 6 suosikkia

3 hyvää ja hauskaa syytä ryhtyä vegaaniksi

Chocochili-blogin Elina Innanen: 5 vinkkiä aloittelevalle vegaanille

Gluteeniton ja vähähiilarinen pizzapohja – 15 hittiherkkua kukkakaalista

X