Ihmiset ja suhteet

Kuinka lisätä seksihaluja?

Teksti: Anna.fi

Ovatko seksihalusi hiipuneet? Kokosimme yhteen keinoja, jotka voivat saada naisen libidon heräämään jälleen henkiin.

seksi, seksihalut, halut, kiihottuminen

Ruoki aisteja ja mielikuvitusta

Keskity päivittäisessä elämässäsi siihen, mitä näet, kuulet, haistat ja tunnet, sillä Journal of Sexual Medicine -lehden mukaan läsnäolo lisää haluja ja nostaa seksuaalisen tyytyväisyyden tasoa.

Jo pieni vihje lemmenasioista voi saada sinut sille tuulelle. Voit lisätä omaa intoasi seksiä kohtaan lähettämällä miehellesi kesken päivää viestin, joka muistuttaa teitä mielenpainuneesta seksihetkestä. Flirttailu on hyvä keino ennakoida tulevaa ja vihjailla siitä.

Kohota pulssia

Olipa kyseessä jooga, juokseminen tai mikä laji tahansa, urheileminen tuo hyvää oloa ja auttaa meitä viihtymään omassa vartalossamme. Tutkimusten mukaan säännöllisesti urheilevilla naisilla on keskimääräistä parempi seksuaalinen itsetunto. Electronic Journal of Human Sexuality -lehden mukaan urheilukertojen määrä on suoraan verrannollinen siihen, kuinka usein tunnemme seksuaalista intohimoa. Kaikki asiat, jotka vahvistavat itsetuntoa, vahvistavat samalla libidoa.

Muista sensuellisuus

Älä pukeudu asuun, joka on miehesi mielestä seksikäs. Pukeudu asuun, jossa itse tunnet olosi sensuelliksi. Sillä, tunnemmeko itsemme viehättäväksi, on libidoon todella suuri vaikutus. Jos ahdistut babydollissa, pue sen sijaan yllesi kaunis, rento pyjama. Asuhan on tässä tapauksessa puettu ylle joka tapauksessa siksi, että pian se riisutaan.

Potkua ovulaatiosta

Testosteroni on rakkauskoneistomme suurin komponentti. Kun nainen ovuloi, aivot lähettävät munasarjoille viestin, joka lisää testosteronin tuotantoa jopa 50 prosentilla. Tämän vuoksi seksihalut ovat monilla naisilla kaikkein suurimmat juuri ovulaation aikaan.

Koska testorsteroni vaikuttaa verenkiertoon, ovat geniataalialueet ovulaation aikana normaalia herkemmät, kosteammat ja pulleammat. Tällöin on siis myös suuri todennäköisyys saada se poikkeuksellisen nautinnollinen orgasmi. Tutkimusten mukaan naiset, joiden keho tuottaa keskimääräistä enemmän testosteronia, saavat myös keskimääräistä enemmän orgasmeja.

Huomioi terveystekijät

Pohdi, onko elämässäsi tekijöitä, jotka vaikuttavat seksihaluihisi? Esimerkiksi stressi, masennus ja reseptilääkkeet voivat vaikuttaa libidoon. Kun tiedostat mahdolliset haluttomuuden syyt, niihin on helpompi saada ratkaisu. Syy on hyvä kertoa myös kumppanille, sillä muuten hän voi helposti luulla, että haluttomuus johtuu hänestä.

Vaikuttaako ehkäisy?

Tutkijat ovat viime vuosikymmenten aikana todenneet, että hormonaaliset ehkäisyvalmisteet – mukaan lukien pillerit, laastari ja rengas – voivat vaikuttaa siihen, kuinka usein nainen haluaa seksiä. Ehkäisyvalmisteet voivat myös vaikuttaa siihen, miten nainen reagoi seksuaaliseen stimulointiin. Toisaalta, pillerit eivät vaikuta kaikilla tällä tavalla, vaikka niitä olisi syönyt vuosikaudet. Pillerit alentavat kaikkien naisten testosteronin tasoa, mutta libidoa ne alentavat vain joillakin.

Jos huomaat, että käyttämäsi ehkäisy vie halusi, kysy lääkäriltä jotain toista valmistetta, jossa on vähemmän estrogeeniä. Pidä silloin tällöin kolmesta kuuteen kuukauteen taukoa ehkäisyvalmisteiden käyttämisestä, sillä näin libodosi ehtii tasaisin väliajoin palautua normaaliksi.

Lähteet: Sandberg Tarja: Mistä halu syntyy ja miten se säilyy? Tammi (2010). Health.com, Womenshealthmag.com
Kuva: Colourbox.com

X