Ihmiset ja suhteet

Mitä seksiunet kertovat? Lue symboliset kuvaukset!

Teksti: Anna.fi

Olitko keskellä villiä seksikohtausta täysin yllättävän kumppanin kanssa – unessasi? Kokosimme juttuun seksiunien symbolisia merkityksiä: lue, mitä alitajuiset eroottiset seikkailusi kertovat?

seksi, ihmissuhteet, seksiunet

1. Petetyksi tuleminen

Uni, jossa kumppanisi pettää sinua, on varmasti hämmentävä, mutta älä silti iske partneriasi tyynyllä päähän herättyäsi. Uni harvoin tarkoittaa, että kumppanisi todella pettäisi sinua. Sen sijaan uni voi kertoa siitä, että tunnet itsesi tunnetasolla yksinäiseksi. Tällaiset unet ovat yleisiä esimerkiksi silloin, jos kumppanisi tekee normaalia enemmän töitä eikä ole läsnä suhteessanne niin paljoa kuin yleensä.

2. Seksiä julkisella paikalla

Seksihaaveet julkisella paikalla tarkoittavat yleensä kahta asiaa. Ensinnäkin, jos toisten mahdolliset katseet tai kiinnijäämisen pelko saavat sinut unessasi tuntemaan olosi epämukavaksi, olet todennäköisesti hereillä ollessasi varsin tietoinen siitä, mitä muut ajattelevat suhteestasi. Ehkä olet huolissasi siitä, ettei paras ystäväsi hyväksykään uutta kumppaniasi? Toinen vaihtoehto on, että olet ylpeä seksuaalisuudestasi tai tunnet itsesi vähän tuhmaksi. Seksishow – vaikkakin kuvitteellinen sellainen – voi olla merkki siitä, että haluaisit huutaa sisälläsi palavan seksuaalisen intohimon julki koko maailmalle.

3. Seksiä yllättävän henkilön kanssa

Näitkö unta, jossa harrastit seksiä henkilön kanssa, jonka kanssa et koskaan voisi kuvitellakaan sekstaavasi – esimerkiksi pomosi, ystäväsi tai kahelin naapurisi kanssa? Älä silti ajattele, että sinulla välttämättä olisi piileviä romanttisia tunteita tätä henkilöä kohtaan. Sen sijaan tällainen uni voi tarkoittaa, että ihailet kyseisen henkilön asemaa tai hänen hallussaan olevaa materiaa, ja kaipaisit tällaisia asioita myös omaan elämääsi.

4. Sopivan sekstailupaikan etsiminen

Vietittekö unessasi kumppanisi kanssa koko yön etsien väsymättömästi paikkaa, jossa voisitte harrastaa seksiä? Uni todennäköisesti viestii siitä, että intiimi kanssakäyminen on suhteessanne vähäistä ja kaipaisit uudenlaista potkua seksielämäänne. Unen taustalla voi piillä myös ahdistus siitä, mitä suhteenne tulevaisuus tuo tullessaan. Tai ehkä sinua mietityttää, ovatko sinun ja kumppanisi tavoitteet samanlaisia?

5. Seksiä eksän kanssa

Jos harrastit unessasi seksiä eksäsi kanssa, asia voi saada olosi varsin syylliseksi ja hämmentyneeksi – etenkin, jos sinulla on uusi kumppani. Sinun ei silti tarvitse istuttaa uutta parneriasi alas ja vuodattaa ulos tunnontuskiasi: unet ovat pikemminkin symbolisia kuin kirjaimellisia. Seksiunet eksän kanssa ovat tyypillisiä usein silloin, kun on aloittamassa uutta suhdetta. Tämä johtuu siitä, että saatat alitajuisesti punnita uuden kumppanisi hyviä ja huonoja puolia, jotta saisit selvitettyä itsellesi, oletko liikkumassa oikeaan ja parempaan suuntaan. Jos et ole uudessa suhteessa, seksiuni eksän kanssa saattaa tarkoittaa, että välillänne on vielä selvittämättömiä asioita.

6. Seksiä saman sukupuolen edustajan kanssa

Seksiunet samaa sukupuolta olevan kanssa ovat tyypillistä etenkin naisille, vaikka myös heteromiehet voivat nähdä tällaisia unia. Naiset kuitenkin näkevät tällaisia unia miehiä tavanomaisemmin, sillä he usein alitajuisesti kaipaavat intiimielämäänsä herkkää ja tunteellista kanssakäymistä. Naisen seksiuni toisen naisen kanssa symboloi usein kaipuuta siihen, että joku huolehtii sinusta ja suhtautuu hellävaraisesti tunteisiisi. Homomiehet saattavat nähdä naisista seksiunia samasta syystä: he janoavat elämäänsä herkkyyttä ja välittämistä.

7. Seksiä julkkiksen kanssa

Yleisin syy seksiuneen julkkiksen kanssa on, että henkilö on ihastunut kyseiseen julkimoon. Mutta mikä on syynä silloin, kun et tunne kyseistä julkkista kohtaan minkäänlaista viehätystä hereillä ollessasi? Syynä voi olla, että haluaisit tuntea itsesi spesiaalimmaksi ja arvostetummaksi. Romantiikkaa ja huomiota janoavat ihmiset uneksivat usein seksistä julkkiksen kanssa, koska hekin haluaisivat olla osa VIP-maailmaa ja nauttia sen tuomasta ihailusta.

8. Kolmen kimppa

Seksiunet useamman partnerin kanssa ovat usein vähemmän tuhmia kuin voisi ajatella. Jos nainen on kolmen kimpassa hallitsevassa roolissa, hän saattaa omassa elämässään kaivata fyysistä huomiota. Uni ryhmäseksistä voi kertoa, että kaipaisit enemmän tukea läheisiltäsi tai koet, että elämästäsi puuttuu jotain merkittävää.

9. Et näe seksikumppanisi kasvoja

Seksiunet, joissa vastapuolen kasvot jäävät arvoitukseksi, ovat melko yleisiä. Kuka on tämä mysteerinen rakastaja? Et ehkä saa tähän kysymykseen koskaan vastausta, mutta unen merkityksestä on teoriansa. Unen uskotaan viestivän siitä, että alitajuntasi kehottaa sinua paljastamaan kätketyt kykysi – ehkä haaveilet salaa esimerkiksi uudesta ammatista?

10. Seksiä sopimattoman henkilön kanssa

Et koskaan ryhtyisi suhteeseen parhaan kaverisi kumppanin kanssa, mutta viime yönä vietitte unessasi varsin kiihkeitä hetkiä. Mistä ihmeestä tämä johtuu? Ensimmäinen selitys on, että olet alitajuisesti kiinnostunut siitä, millaista tämän henkilön kanssa olisi. Kun symboliikkaa kaivetaan esiin hieman syvemmältä, seksiuni ”kielletyn” henkilön kanssa voi viestiä siitä, ettet pysty tällä hetkellä toteuttamaan intohimojasi siten kuin toivoisit – olipa kyse sitten seksistä tai joistain muista asioista.

Lähde: Realbuzz.com
Kuva: Colourbox.com

Osallistu keskusteluun aiheesta täällä!

Millaista seksiunta näit viimeksi?

Katso tilanne vastaamatta

X