Nämä asiat erosta vahva nainen ymmärtää
Ero voi vaatia jopa enemmän rohkeutta kuin huonoon suhteeseen jääminen.
Ihmissuhteet

6 asiaa, jotka vahva nainen ymmärtää eron hetkellä – vaikka ero olisi kuinka ruma, katkeroitumisen voi välttää

Ero on aina vaikea paikka. Se ei kuitenkaan ole maailmanloppu. Ero ei tee kenestäkään epäonnistujaa. Huonossa suhteessa ei kannata riutua, jos asiat eivät yrityksestä huolimatta lähde soljumaan parempaan suuntaan.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: iStock

1. Jätetyksi voi tulla, vaikka ei olisi tehnyt mitään väärin

Vahvana naisena tiedät, että voit olla kumppaniasi kohtaan kuinka hyvä ja rakastava tahansa, mutta saatat silti joutua jätetyksi. Jos suhteessa on yrittänyt parhaansa, jossittelu eron jälkeen on turhaa. Sinä olet tehnyt oman osuutesi suhteen onnistumisen eteen.

2. Pelkkä rakkaus ei ole syy pysyä myrkyllisen ihmisen rinnalla

Vahva nainen tietää, että kenenkään ei tulisi sietää henkistä tai fyysistä väkivaltaa. Jos rakkaasi kohtelee sinua kaltoin, hän ei ole rakkautesi arvoinen. Sinun ei tarvitse tuntea syyllisyyttä sinua huonosti kohtelevan ihmisen jättämisestä. Se on palvelus sinulle itsellesi.

3. Eroaminen ei tee ihmisestä epäonnistujaa

Ero voi olla elämäsi paras päätäs, sillä huonossa suhteessa ei kannata riutua, jos asiat eivät yrityksestä huolimatta lähde soljumaan parempaan suuntaan. Vahva nainen ymmärtää, että eropäätöksen tekeminen erityisesti pitkästä suhteesta vaatii usein enemmän rohkeutta kuin suhteeseen jääminen. Ero ei siis missään nimessä tee kenestäkään epäonnistujaa. Ero voi itse asiassa tehdä ihmisestä jopa aiempaa vahvemman.

4. Vaikka ero olisi ollut ruma, katkeroitumisen voi välttää

Vahva nainen ei katkeroidu vaan säilyttää herkkyytensä myös silloin, jos joku on toiminut häntä kohtaan väärin. Avain katkeroitumisen estämiseen on anteeksianto, joka on merkki todellisesta vahvuudesta. Vaikka ex-kumppanisi ei osaisi pyytää sinulta anteeksi, kykenet antamaan mielessäsi anteeksi hänelle.

5. Eroa ei tarvitse perustella ulkopuolisille

Vahva nainen tietää, että ero on yksityisasia, jota ei tarvitse perustella yksityiskohtaisesti vanhemmille, sukulaisille, ystäville tai kellekään ulkopuolisille. Jos et halua puhua erostasi muille, sinulla on siihen täysi oikeus.

6. Ihminen on kokonainen myös ilman parisuhdetta

Vahva nainen tietää, että elämässä on muutakin kuin parisuhde. On täysin mahdollista elää kukoistava elämä myös ilman puolisoa.

Lähteet: Elite Daily, Lifehack, Your Tango

X