Julkkikset

Antti Holma: ”Minulla on ollut yksi suuri rakkaus”

Suosittu näyttelijä Antti Holma, 33, on kranttu ihastumaan ja toisen kanssa eläminen olisi hänestä uuvuttavaa. Hän ei missään nimessä halua lapsia.
Teksti: Sanna Wirtavuori Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Kuinka moneen ihmiseen olet elämäsi aikana rakastunut?

Oikeastaan minulla on ollut yksi iso rakkaus, ja hän tuli elämääni helposti ja luonnollisesti. Istuin kaikessa rauhassa baarissa, kun hän vain käveli sisään, ja tiesin heti, että siinä se on. Kaikki oli valtavan ihanaa, ne viikot jotka sitä kesti. Hän oli lomalla ja tuli tavallaan minun arkeeni. Kun sitten myöhemmin yritin mennä hänen arkeensa, tajusin että ei tämä voi toimia. Kumpikaan ei ollut valmis tekemään riittävästi kompromisseja. Ehkä tajusin jo silloin, että minun on vaikea sitoutua vaikka rakastaisin kuinka. Jälkeenpäin ajatellen olin hänelle pelkkä lomaromanssi.

Oletko koskaan elänyt parisuhteessa?

Kiinteä parisuhde ei ole minun juttuni. Tarvitsen omaa tilaa enkä osaa jakaa elämääni kenenkään kanssa. On uuvuttavaa sopeutua toisen ihmisen tarpeisiin ja kuunnella koko ajan toisen mielipiteitä. Sehän kuluttaa hirveästi energiaa.

Enkä todellakaan haaveile omista lapsista, en edes ole perinteisellä tavalla lapsirakas. Kaupungilla saatan ajatella helposti, että voitteko laittaa tuon itkevän vauvan kiinni. Kummilapsiani kyllä rakastan, ja olen löytänyt itsestäni Antti-sedän, mutta isäksi en koskaan halua.

Oliko homous järkytys perheellesi?

Äitini, joka on uskonnonopettaja, on sanonut, että hän tiesi suuntautuneisuuteni siitä asti kun olin kolmevuotias.

Olen esikoinen, ja minulla on neljä pikkusiskoa. Isälle ja äidille on aina ollut tärkeintä, että me lapset voimme hyvin ja olemme tyytyväisiä.

Entä kuinka Antti hurmataan ja milloin mies on hänen mielestä seksikkäimmillään? Kokonainen Mies puhuu miehestä -haastattelu on luettavissa Annan numerosta 4/2016, ilmestymispäivä 28.1.

Lue lisää: Antti Tuisku: ”Uin rakkaussotkuissa ja olin totaalisen hukassa”

X