Julkkikset

Cheek kertoo seksuaalisuuttaan koskevista juoruista: ”En ole ikinä edes suudellut miehen kanssa”

Rap-artisti Cheek eli Jare Henrik Tiihonen kertoo, että on kohdannut vuosien ajan juoruja ja arvuutteluja seksuaalisuudestaan. Cheekin mukaan yksi sitkeimmistä juoruista väittää hänen seurustelevan stuertin kanssa.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Pekka Mustonen

Cheekistä tehty elämäkerta on ollut myyntimenestys.

Rap-artisti Cheek eli Jare Henrik Tiihonen kertoo, että on kohdannut vuosien ajan juoruja ja arvuutteluja seksuaalisuudestaan. Cheekin mukaan yksi sitkeimmistä juoruista väittää hänen seurustelevan stuertin kanssa.

Yksityiselämänsä yksityiskohdista aiemmin visusti vaiennut räppäri Cheek eli Jare Henrik Tiihonen, 34, on tehnyt täyskäännöksen. Juuri julkaistussa JHT – Musta lammas -elämäkerrassaan tähti avautuu niin rakkauselämästään kuin terapiakäynneistäänkin.

Toimittaja Mikko Aaltosen kirjoittama teos on Cheekin mukaan vuoden 2015 lokakuussa julkaistun Alpha Omega -albumin vastapari. Avoimuus sekä albumilla että kirjassa takasivat, että Cheekillä on edelleen tauon jälkeen annettavaa.

– Tein albumia ja kirjaa rinta rinnan. Kun lukee kirjan, ymmärtää myös albumin paremmin, Cheek kertoo Annalle ravintola Pörssissä pari tuntia ennen kirjan julkaisujuhlan alkamista.

Kirjaprojektiin lähtemisessä oli mukana kuitenkin myös pieni ripaus avautumisen tarvetta. Cheekiä alkoi sapettaa, että jokainen oli tietävinään, kuka hän oikein on ja mistä Cheekin menestystarina johtuu.

– Toisten mielestä olen väkivaltainen juntti Lahdesta ja toisten mielestä hyväkäytöksinen unelmavävy. Kolumneissa spekuloidaan, että Cheek menestyy tästä ja tästä syystä, sillä on isot taustakoneistot ja se on rakentanut brändiä. Ajattelin, että no, jos nyt itse kerron, niin sitten ainakin tiedätte.

”Faijan mielestä oli hyvä olla useiden naisten kanssa”

Kirjassa kerrotaan, että vuonna 2000 Cheek ajatteli, että äitiä lukuun ottamatta naisiin ei kannata koskaan luottaa ja kaikki lopulta pettävät. Hän ei ole enää samaa mieltä.

– Jos puhutaan ihmissuhdepettämisestä, niin en ajattele, että kaikki pettävät. Luottamukset sen sijaan tulevat kyllä usein petetyiksi ennemmin tai myöhemmin. Ei ole väliä, onko kyseessä nainen vai mies. On osattava antaa anteeksi. Ihmiset ovat ihmisiä, se pitää ymmärtää eikä olla niin ankara ihmisyyttä kohtaan.

Cheekin lyriikoista on käynyt selväksi, että rap-tähti on päätynyt samaan sänkyyn niin vapaiden kuin varattujen naisten kanssa. Kirjassa asia vahvistetaan. Tekeekö varattujen naisten kanssa oleminen myös Cheekistä pettäjän, vaikka tämä itse olisikin ollut tapahtumien aikana poikamies? Hän itse ei näe rooliaan näin mustavalkoisesti.

– Olen halunnut ajatella, että olen syyntakeeton. Mutta eihän sitä koskaan oikeastaan ole. Jos ei tunne kyseisiä henkilöitä, niin on vaikeaa olla ainakaan pahasti syyllinen, Cheek pohtii.

Kirjassa kuvaillaan, että Cheekin äiti Aini Tiihonen kärsi joka päivä Cheekin isä Heino Tiihosen ”suruttomasta suhtautumisesta parisuhteen pyhyyteen”. Kirjaa lukiessa käy harvinaisen selväksi, että isä on ollut sekä Jarelle että kaksoisveli Jerelle ylin auktoriteetti ja ihminen, joka on vaikuttanut heihin kumpaankin todella vahvasti. Millaisia neuvoja nyt jo edesmennyt isä antoi pojilleen?

– Kaikennäköisiä. Faijan mielestä oli hyvä olla useiden naisten kanssa, että löytää sitten hyvän.

”En oikeasti haluaisi olla yksin”

Cheek ei ole esiintynyt julkisuudessa yhdenkään naisystävänsä kanssa. Elämäkerran mukaan rap-artistilla on kuitenkin ollut kaksi vakavaa seurustelusuhdetta. Hänen ensimmäinen tyttöystänsä oli Anniina, jonka kanssa suhde alkoi vuonna 2000, kun Cheek oli 18-vuotias. Suhde päättyi vuonna 2002. Suhde Susannaan taas alkoi vuonna 2008 ja päättyi vuonna 2011. Sen jälkeen Cheek on viettänyt poikamieselämää.

– En oikeasti haluaisi olla yksin. Toivon, että tulen vielä löytämään jonkun.

Uskotko siihen?

– En tiedä, uskonko. Hirveän monet asiat kumpuavat matemaattisestakin tavastani ajatella. Jos olet koriskentällä heittänyt 99 kertaa ohi, niin on hyvin vaikea ajatella, että totta kai sadas pallo menee sisään. Siinä rupeaa tuntemaan itsensä vähän tyhmäksi, kun alkaa ajatella, että nyt tämä menee ja sitten ei menekään. Tulee sellainen olo, että ei tämä itse asiassa koskaan natsaa.

Sitoutuminen on tuottanut Cheekille ongelmia. Hän käynyt terapiassa vuodesta 2006 lähtien ja pähkäillyt siellä myös sitoutumiseen ja parisuhteen perustamiseen liittyviä kysymyksiä.

– En silti tiedä vieläkään, miksi minulle on niin vaikeaa sitoutua tai löytää sellainen ihminen, johon haluan sitoutua. Olen ajatellut, että siinä on pakko olla häivähdyksiä sitoutumiskammoa.

”En ole ikinä edes suudellut miehen kanssa”

Alpha Omega -albumin Keinu-kappale kertoo Cheekin sairastamasta kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä. Kappaleen sanoma meni kuitenkin lähes kaikilta ohi, sillä albumin julkaisuhetkellä räppäri ei ollut hiiskunut asiasta sanaakaan julkisuuteen. Nyt myös Cheekin muista teksteistä ja elämäkerrasta on alettu etsiä vimmatusti tällaisia helposti sivuutettavia, hienovaraisia paljastuksia.

Cheekin mukaan muun muassa hänen seksuaalista suuntautumistaan on arvuuteltu jo vuosien ajan. Kirjassa kerrotaan, että välittömästi Susannasta eroamisen jälkeen käynnistyi sosiaalinen ralli: reipasta juhlimista ja ”suuri joukko uusia tuttavuuksia, joista huomattava osa jäi yhden illan pituisiksi”.

– Sen takia, että minua on pidetty homona varmaan viimeiset 10 vuotta, olen aina silloin tällöin katsonut peiliin ja miettinyt, haluanko olla miehen kanssa. En yhtään. Siis en yhtään. Se, että minua syytetään… sanotaan, että homotutkat värähtelevät ja kaikkea, Cheek päivittelee.

– En ole ikinä edes suudellut miehen kanssa. Yksi kaveripiirimme isoimmista vitseistä on se, että juuri minua kaikista ihmisistä pidetään homona. Kaikkien mielestä olen vähiten homo koko tuttavapiiristä. Kyllä meidän kaverit, jätkät, pussailevat keskenään, vaikka olisivatkin heteroita. Mutta en ole ikinä tehnyt edes sitä. Se ei kiinnosta minua yhtään.

Hän jatkaa kertomalla, että aiheesta on liikkeellä myös sitkeitä juoruja, joista uusimman hän kuuli viime viikolla.

– Kun kaverini tyttöystävä oli ollut ripsihuollossa, ripsihuoltaja oli sanonut, että Jarella on suhde Finnairin aasialais-suomalaisen stuertin kanssa.

Juoru ei tullut Cheekille yllätyksenä. Samaa stuerttijuorua hän on kuullut erilaisina versioina jo yli viisi vuotta. Teema seuraa rap-artistia jatkuvasti.

– Olen miettinyt, että mistä se johtuu. Onko minussa joku sellainen asia? En löydä sitä sisältäni.

Cheek haluaa kuitenkin tehdä selväksi, että hänellä ei ole mitään homoutta vastaan.

– Sitä vain ei ole minussa ollenkaan.

Lue myös:

Kipeitä seksikokemuksia ja köyhyyttä – 5 yllättävintä asiaa Cheekin kirjasta

Cheek kertoo naismaustaan: Klassinen kauneus puhuttelee

Cheek: Nykyään rap-tyyli on todella slimmiä

X