Sanna Marin
Sanna Marin on tuore äiti.
Julkkikset

Demaripoliitikko Sanna Marin sai tyttövauvan – julkaisi suloisen Instagram-kuvan esikoisestaan

Kansanedustaja Sanna Marin on tuore äiti. Hän on saanut tyttövauvan yhdessä avopuolisonsa Markus Räikkösen kanssa.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: OM-arkisto

Pirkanmaalainen kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu ja SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marin, 32, on saanut tyttövauvan yhdessä avopuolisonsa Markus Räikkösen kanssa. Vastasyntynyt on parin esikoinen.

Sanna julkaisi vastasyntyneestä pienokaisestaan kuvan Instagram-tilillään synnytyksen jälkeisenä päivänä. Kuvan yhteydessä kerrotaan, että sekä äiti että vauva voi hyvin.

”Elämämme ihme syntyi sunnuntaina”, kuvatekstissä lukee.

Elämämme ihme syntyi sunnuntaina. Äidillä ja pienellä tytöllä kaikki hyvin ?

Henkilön Sanna Marin (@sannamarin) jakama julkaisu

Ennen synnytystä erityistarkkailussa

Vauvan laskettu aika oli jo 20.1., eli vauva syntyi reilu viikko lasketun ajan jälkeen.

Ennen laskettua aikaa julkaisemassaan Instagram-kuvassa Sanna kertoi, että hänen mahansa kasvu on ollut hidasta ja vauva on pienikokoinen. Siitä syystä Sanna ja vauva olivat erityistarkkailussa.

”Olo on silti luottavainen, eikä synnytys jännitä tai pelota. Oikeastaan odotan sitä aika lailla. Kotonakin on kaikki valmista. Vauvanvaatteet on pesty, hoitopöytä laitettu kuntoon ja vuode sijattu aikoja sitten. Ainoa, mikä vielä uupuu on meidän pienokainen. Vieläkin vaikea uskoa, että täällä se kohta on”, Sanna kuvaili tuolloin tuntojaan.

Vauvamme laskettu aika on lauantaina. Kävin eilen äitiysultrassa Taysin äitiyspoliklinikalla, koska mahani kasvu on ollut hidasta ja vauva on pienikokoinen. Viikkoja on nyt 39+5 ja vauvan painoarvio on 2,8 kg. Kaikki näyttäisi kuitenkin olevan hyvin ja arvot ovat olleet jokaisessa tarkastuksessa kunnossa. Vauva myös liikkuu paljon. Olemme silti erityistarkkailussa. Onneksi Suomessa on erinomainen raskausajan terveydenhuolto. Tällä hetkellä toivelistan kärkipäässä vauvan terveyden ja hyvinvoinnin lisäksi on, että synnytys käynnistyisi ennen seuraavaa kontrollikäyntiä, ettei sitä jouduta käynnistämään. Olo on silti luottavainen, eikä synnytys jännitä tai pelota. Oikeastaan odotan sitä aika lailla. Kotonakin on kaikki valmista. Vauvanvaatteet on pesty, hoitopöytä laitettu kuntoon ja vuode sijattu aikoja sitten. Ainoa, mikä vielä uupuu on meidän pienokainen. Vieläkin vaikea uskoa, että täällä se kohta on ❤

Henkilön Sanna Marin (@sannamarin) jakama julkaisu

Raskaustesti näytti positiivista äitienpäivänä

Sanna kertoi Annalle raskaudestaan syyskuussa. Itse hän oli saanut tietää olevansa raskaana äitienpäivänä eli toukokuussa. Pillerit oli jätetty pois edellisvuonna.

– Olin tehnyt viimeisimmän negatiivisen testin juuri ennen vappua. Äitienpäivänä minulle tuli olo, että nyt kannattaisi varmaan tehdä taas testi. Se ei ollut mikään fyysinen tuntemus vaan pelkkä tunne. Nyt.

Hektiseen poliitikon elämään vauva tuo varmasti isoja muutoksia. Muutenkin täydellistä aikaa lapsen hankkimiselle on vaikea määrittää.

– Poliitikon elämä on hektistä. Ja varsinkin nuorena naisena, jonka ura on aikamoisessa vauhdissa, on vaikea sanoa, milloin on oikea aika yrittää saada lapsia. Täydellistä hetkeä ei varmaan koskaan tule. Mutta olen onnellinen, että tässä kävi näin.

Onnea koko perheelle!

X