Julkkikset

Hector Vain elämää -ohjelman kuvauksista: ”Meni pari viikkoa ennen kuin olin täysin sinut sen kanssa, mitä oli tapahtunut”

Vain elämää -ohjelmassa mukana oleva Hector sanoo, että sokerittomalla ja viljattomalla ruokavaliolla saavutettu keventynyt olemus auttaa häntä jaksamaan kiertue-elämää pian käynnistyvällä 50-vuotistaiteilijakiertueella.

Teksti:
Virpi Valtonen
Kuvat:
Pekka Mustonen/Otavamedia

Hector poisti ruokavaliostaan sokerin ja viljat ja laihtui yli 30 kiloa.

Vain elämää -ohjelmassa mukana oleva Hector sanoo, että sokerittomalla ja viljattomalla ruokavaliolla saavutettu keventynyt olemus auttaa häntä jaksamaan kiertue-elämää pian käynnistyvällä 50-vuotistaiteilijakiertueella.

Tänä iltana Vain elämää -ohjelmassa pöydän päätypaikalla istuu pitkän uran tehnyt Heikki ”Hector” Harma. Ensi vuoden huhtikuussa 70 vuotta täyttävä Hector muistelee omaa päiväänsä Satulinnassa lämmöllä.

– Minun näkökulmastani katsottuna olin päivänsankarina saamapuolella. Meidän kautemme on mielestäni hirveän freesi: ei ole sellaista passailua ja tuhnustelua vaan puhutaan musasta, ihmisten elämästä ja heidän suhteestaan musiikkiin ja toisten musiikkiin. Se on mielestäni tämän ohjelman rikkaus.

Vaikka Vain elämää -leiri oli hieno kokemus, vei normaaliin arkeen palaaminen konkariltakin hetken.

– Kun homma oli ohi, ja oltiin heitetty jäähyväiset, kukin lähti omille teilleen. Meni pari viikkoa ennen kuin olin täysin sinut sen kanssa, mitä oli tapahtunut. Kuvauksissa oli rankkaa, mutta helvetin hauskaa. Ongelmallista jäykistelyä ei ollut missään vaiheessa, Hector kertoo.

Hector luopui sokerista ja viljasta

Hector ei tahdo paljastaa etukäteen, mitä hän tarjoaa päivänään muille artisteille ruoaksi, mutta tarjoilujen suunnittelu meni miehellä aivan viime tippaan.

–Heräsin siihen ajatukseen vasta sinä aamuna, kun oli mun päivä, että perkele, pitäisi olla varmaan joku menu aamiaiselle ja illalliselle. Sit mä improvisoin, ja kokki oli messissä. Päätin tarjoa semmoista ihan helppoa safkaa eli mitään fine diningia ei tehty.

Järkälemäisiä hittejä ja ikivihreitä suomalaiseen musiikkihistoriaan kynäillyt artisti lähtee marraskuussa 50-vuotistaiteilijakiertueelle. Siellä jaksamiseen auttaa se, että mies on pudottanut varrestaan huimat 35 kiloa. Hector on luopunut sokerista ja viljasta ja energiaa riittää.

– Kiertueelle on hyvä lähteä, sillä keventyminen on sielläkin ihan hyvä juttu. En pärjäisi enää, jos olo ei olisi freesi. Lupaan kiertueelleni antautumista. Toivottavasti jokainen kuulija löytää sieltä oman muistonsa ja juttunsa.

Lue myös:

Vain elämää sai Hectorin laihduttamaan yli 30 kiloa: ”Mietin, etten voi mennä tämän näköisenä telkkariin”

Hippivaatteita ja otsatukka – Näin Hectorin tyyli on muuttunut!

Muistatko vielä nämä 5 ikimuistoista Vain elämää -hetkeä? Mikä on suosikkisi?

Michael Monroe: ”Yksikään nainen ei voi väittää, että hänellä olisi minun lapseni”

X