Julkkikset

Jaana Pelkonen Kotiliedessä: ”Äiti antoi minulle esikuvan ja uskon siihen, että nainen kykenee samaan kuin mies”

Jaana Pelkosesta tuli äiti hieman yli 40-vuotiaana. Hänen tyttärensä ei koskaan ehtinyt tavata isoäitiään, sillä Jaanan äiti kuoli neljä vuotta sitten. Jaana kertoo uusimmassa Kotiliesi-lehdessä, kuinka hän vaalii ja välittää sukunsa perintöä pienelle tyttärelleen.
5.12.2018 Teksti: Anna.fi Kuvat: Ari Heinonen

”Äitini ja molemmat isoäitini erottuivat massasta karjalaisella ulospäin suuntautuneisuudellaan, puheensorinallaan ja reippaudellaan. Opin heiltä toisista välittämisen mallin. He pyörittivät kodin askareet ja täyttivät notkuvat ruokapöydät, hoitivat lapset ja tekivät töitä. Sukuni naisilla oli aina langat käsissään. Silti he olivat läsnä ja heillä riitti aikaa kuunnella”, kansanedustaja Jaana Pelkonen, 41, kuvailee uusimmassa Kotiliesi-lehdessä.

Nyt parivuotias tytär ja Jaanan oma äiti eivät ehtineet koskaan tavata.

”Se oli elämäni suurin vastoinkäyminen. Olen surullinen siitä, ettei tyttäreni saanut tutustua isoäitiinsä. Samaan aikaan olen äärimmäisen kiitollinen äidilleni häneltä saamistani opeista ja rakkaudesta. Äiti antoi minulle esikuvan ja uskon siihen, että nainen kykenee samaan kuin mies”, Jaana sanoo lehdessä.

Jaana Pelkonen luottaa sukuun: ”Tiivis serkkujen yhteisö”

Jaana Pelkonen kertoo haastattelussa, että hänellä on läheiset välit myös eläkkeellä olevaan isäänsä.

”Hän asuu yhä siinä samassa rintamamiestalossa, johon minut kannettiin sairaalasta. Tuntuu hienolta nähdä oma lapsi temmeltämässä samoilla poluilla ja taikametsissä, joissa minäkin viiletin pikkutyttönä.”

Jaana kertookin välittävänsä sukunsa perintöä pienelle tyttärelleen omien sukulaistensa avustuksella.

”Vaikka äitini tai kumpikaan isoäitini ei ole enää täällä, yritän jakaa eteenpäin heidän perintöään. Meillä on äitini sisarusten lasten kanssa tiivis serkkujen yhteisö, ja välitämme omille lapsillemme suvun perinteitä.”

Lue lisää uusimmasta Kotiliesi-lehdestä!

Lue myös

Suosittelemme