Anna Abreu ei vaivaannu siitä, että hänet tunnistetaan kadulla tai kuppilassa. Hän viihtyy pienissä baareissa eikä ole kiinnostunut luksuselämästä.
Julkkikset

Kaloreiden laskemisen lopettanut Anna Abreu: ”Haluan kokea tavallisia asioita”

Laulaja Anna Abreu, 26, ei ole kiinnostunut luksuselämästä. Hän nauttii siitä, kun saa katsoa toisen artistin keikan muun yleisön joukossa tai lähteä koiran kanssa aamulenkille pyjamahousuissa.
Teksti: Piia Sainio Kuvat: Heli Hirvelä/Otavamedia

Tarkoitus oli ottaa lasilliset, mutta eihän Sushi Barissa voi olla tilaamatta sushia. Sitä paitsi Anna Abreu ei ole vielä ehtinyt syödä lounasta.

– Ruoka on täällä tosi hyvää. Aiemmin asuin tässä lähellä. Silloin tuli käytyä montakin kertaa viikossa frendien kanssa. Onneksi en pääse tänne enää niin helposti, tulee kokkailtua kotonakin.

Sushia Anna ei tee koskaan itse. Viime aikoina hän on innostunut linssipadoista ja muista kasvisruoista, koska yrittää vähentää lihan syöntiä eettisistä syistä.

Syömällä paljon kasviksia Anna myös uskoo saavansa tarpeeksi vitamiineja ja siten pysyvänsä terveenä. Kaupasta hän valitsee mieluiten värikylläisiä vihanneksia.

– Olen aina ajatellut, että mitä tummempia kasvikset ovat, sen parempia ne ovat. Punaisen on oltava mahdollisimman punaista, vihreän vihreää. Värihän kertoo siitä, paljonko antioksidantteja ja muita terveellisiä ainesosia on. Jos salaatti on melkein valkoista, sehän on kuin vettä söisi.

Pizzaa ja karkkia, kun siltä tuntuu

Flunssaa vastaan Annan aseena on maalaisjärki. Hän pyrkii pukeutumaan lämpimästi ja syömään tarpeeksi. Vitamiineja hän ottaa myös purkista, jos muistaa.

– Yleensä napsin vitamiineja sellaisen viikonlopun jälkeen, jona olen notkunut baareissa, ja päätän maanantaina aloittaa terveellisen elämän. Sitten muistan syödä niitä ehkä kolme päivää. Olen vain niin hajamielinen!

Jos siltä tuntuu, Anna syö pizzaa ja karkkia. Kaloreita hän on joskus elämässään laskenut, mutta enää hän ei halua arkeensa sellaisia rajoituksia. Kuntoaan hän hoitaa treenaamalla koreografioita keikkoja varten ja käymällä neljästi viikossa salilla.

”Minun pitää olla hyvässä kunnossa”

Anna katsahtaa alas ja nostaa hihansuutaan. Ranteessa kiiltelee uusi kello, joka on samalla aktiivisuusmittari. Se on ollut hänen kädessä myös lavalla.

– Keikalla maksimisyke oli 170 ja keskisykekin 140. Melko korkealla siis. Jotta pystyn laulamaan samalla kun liikun, minun pitää olla hyvässä kunnossa.

Oman haasteensa kropalle tuo työn rytmi. Keikkapäivinä Anna pääsee nukkumaan kolmelta yöllä. Jos edessä on promopäivä, jolloin hän antaa haastatteluja, herätä pitää jo seitsemältä.

Ehkä sellaisina tahmeina päivinä tulee kaivattua sitä, että saisi kävellä kadulla ihan rauhassa?

– No joo… Mutta kyllä minä myös kuljen ihan niin kuin muutkin enkä piiloudu hupun sisään. Helsingissä vastaantulijat eivät todellakaan rupea kiljumaan. Täällä asuu niin paljon muitakin, jotka ovat paljon esillä työnsä puolesta.

Annan koti on Lauttasaaressa, jonne hän muutti pari vuotta sitten aviomiehensä, lumilautailija Lauri Heiskarin, 33, kanssa.

– Talomme vieressä on metsä, jossa ei vastaantulijoita näy. Yleensä liikun koirien kanssa metsikössä yöpuvunhousut jalassa. Jos haluan ihan täysin olla rauhassa uteliailta katseilta, lähden ulkomaille tai vaikka mökille.

”Haluan kokea tavallisia asioita”

Huomion kohteena Anna on ollut jo lähes kymmenen vuotta eli siitä lähtien, kun hän tuli toiseksi Idols-kilpailussa vuonna 2007. Nimmareiden ja kuvien pyytäjiin hän ei hermostu etenkään, jos pyynnöt ovat asiallisia.

– Olin kesällä Ruisrockissa ja katselin Antti Tuiskun keikkaa keskellä anniskelualuetta. Selfieitä jaoin ehkä sekunnin välein, mutta ei se minua haitannut. Olin siellä, koska haluan kokea samoja asioita kuin muutkin, Anna sanoo.

– En pidä vip-elämästä, enkä juuri käy ravintoloiden vip-tiloissa. Käyn useimmiten pubeissa, joissa on autenttinen fiilis. On ihanaa, että suurin osa kavereistani ei ole musiikkibisneksessä. Heidän kanssaan voin elää ihan tavallista elämää.

Annan unelmatkin ovat ihan tavallisia.

– Unelmani on pysyä onnellisena ja terveenä. Ja se, että läheiseni olisivat onnellisia ja terveitä. Mitä taas uraan tulee, tavoitteeni liittyvät siihen, että olisin mahdollisimman hyvä siinä, mitä teen.

Tänä syksynä Annalta on julkaistu ensimmäinen suomenkielinen albumi Sensuroimaton versio. Onko haaveet kansainvälisestä urasta kenties kuopattu?

– Joskus olisi kiva päästä esiintymään ulkomaille. Mutta ehdin kyllä vielä, olen alle kolmikymppinen. Tällä hetkellä olen kuitenkin oikein tyytyväinen Suomi-uraani.

Lue lisää:

Anna Abreu: Henkinen terveys tulee ensimmäisenä

Testaa, kuka julkkis on sielunsiskosi: Iina Kuustonen, Jutta Gustafsberg vai Anna Abreu?

Lotta Backlund: ”Laihdutustauolla en laske kaloreita”

X