Katja Ståhl.
Julkkikset

Katja Ståhl sai 8800 euron mätkyt, mutta irtisanoutui silti työstään: ”Jos tarvitsee rahaa kasaan, vien vaikka pulloja kauppaan”

Katja Ståhl ei halua jämähtää paikalleen ja uskoo, että asiat aina järjestyvät.
Teksti: Emilia Saloranta Kuvat: Tiia Ahjotuli

Katja Ståhl, 53, nähdään jälleen palkitun Elämäni biisi -ohjelman juontajana. Monitoiminainen on nähty uransa aikana monenlaisissa media-alan töissä. Keväällä hän irtisanoutui kuuden vuoden jälkeen radiokanava Nostalgian juontotyöstä.

– Se alkoi olemaan ennätys minulle yhdessä työpaikassa. Tuntui, että tämä on nyt nähty eikä mene mihinkään suuntaan, Katja perustelee.

– Keräsin rahaa, jotta voin olla lomalla kesä-, heinä- ja elokuun. Lupasin itselleni, että elokuussa mietin, mitä alan tekemään. Mutta eihän tätä ole vielä kulunut niin monta päivää, nainen veisteli ohjelman lehdistöpäivässä.

Katjalle pamahti postilaatikkoon myös mätkyt, 8800 euroa. Eikö edes silloin pelottanut lähteä työpaikasta?

– Enemmän minua pelottaisi, että minusta tulisi ahdistunut. Että kun pitäisi lähteä, mutta en uskalla. Tämä on elämässä minulle ominainen tapa toimia, en halua jämähtää paikalleni.

Raha on kuitenkin vain rahaa, Katja Ståhl ajattelee.

– Enkä osaa elää muuten kuin näin. Se on vienyt minut myös moneen kiinnostavaan uuteen.

Asiat järjestyvät

Naisen esikoinen, 23-vuotias Topi, on asunut kaksi vuotta omillaan. 21-vuotias Vilma ilmoitti juuri muuttavansa kotoa. Elätettäväksi Katjalle jää koira ja kolme hevosta.

– En nyrpistele nenää millekään duuneille. Tai jos ei tarvitsisi tehdä töitä, niin hoitelisin varmaan vain heppoja, mutta jos tarvitsee saada tietty euromäärä kasaan, vien vaikka pulloja kauppaan tai lapan kakkaa. En ole ikinä silleen, että voi kun ei ole tarjolla hohdokasta tv-juontajan työtä.

Ylipäänsä nainen haluaa uskoa ja on huomannut, että asiat järjestyvät aina tavalla tai toisella. Katja kertoo yhden esimerkin, jolloin hän oli saanut mätkyt, ja jostain piti keksiä 1500 euroa ylimääräistä.

-Laitoin Facebookiin ilmoituksen, että olisiko hommia. Kävin tekemässä pätkän kuvausjärjestelijänä ja sain mätkyt kuitattua.

Elämäni biisi alkaa 27.8. Ylen TV1-kanavalla.

X