Satu Taiveaho
Satu Taiveaho on selvinnyt monista kriiseistä.
Julkkikset

Kesähäitä suunnitteleva Satu Taiveaho: ”Minulle on ominaista, että sitoudun nopeasti”

Satu Taiveho ja hänen kihlattunsa Ville Virtanen toivovat voivansa järjestää kesähäät. – Arvostan tosi paljon sitä, että minulla on nyt rinnallani Villen kaltainen ihminen, Satu sanoo.
Teksti: Annan toimitus Kuvat: Mirva Kakko

Satu Taiveaho ja Ville Virtanen ovat päättäneet jo hääpäivästä. Satun koti Riihimäellä on myynnissä ja nimettömässä sormus. Satu ja Ville kihlautuivat joulukuussa, ja Satu on nyt muuttamassa Villen luo tämän rakentamaan taloon Haminaan.

– Tarkoituksemme on ollut mennä naimisiin loppukesällä. Muutamme suunnitelmaa, jos koronaepidemia vaatii sitä. Meillä on ajatus aivan tietynlaisista juhlista, joten jos niitä ei voi järjestää, avioidumme hieman myöhemmin, Satu sanoo.

Lue myös: Satu Taiveaho ja Ville Virtanen naimisiin kesällä: ”Päivämäärä on jo lyöty lukkoon”

Satu Taiveaho ja Ville Virtanen: suhde eteni nopeasti

Suhde sai alkunsa, kun Ville lähestyi Satua viime syksynä. Ville itse tosin väittää pyytäneensä Satua jo aikaisemmin kanssaan jääkiekko-otteluun mutta jääneensä ilman vastausta. Satu nauraa, ettei todellakaan muista kutsua, mutta syksyllä Villen ehdotus yhteisestä hiihtolenkistä Syötteellä sai hänet kiinnostumaan.

Satu löysi Villestä helposti luotettavaa lisätietoa, sillä hän on istunut muun muassa Haminan kaupunginvaltuustossa. Viime vaaleissa hän ei enää lähtenyt ehdolle.

Kun Satu Taiveaho ja Ville Virtanen aloittivat yhteydenpidon, se oli nopeaa menoa.

– Minulle on ominaista, että sitoudun nopeasti. En viihdy väljässä seurustelusuhteessa, jossa tapaillaan silloin tällöin, Satu sanoo.

Villellä on jo aikuisia lapsia sekä 7-vuotias poika. Juuri enempää Satu ei Villestä kerro, sillä tämä on itse pyytänyt, ettei hänen tarvitsisi olla julkisuudessa.

”En edes halua tasaista peruselämää”

Satu Taiveaho ja Ville Virtanen julkaisivat seurustelusuhteensa joulukuussa Sadun Facebook-sivulla.

Sadulla on vahva ote elämästään kaikista ravistelevista elämänkokemuksistaan, muun muassa lapsettomuudesta ja avioeroista, huolimatta.

– En edes halua tasaista peruselämää. En pelkää haasteita, vaan uskallan ottaa riskejä. Tiedän, että tipahdan vastoinkäymisten jälkeen jaloilleni. Käytännön asioissa en tarvitse muita ihmisiä, Satu sanoo.

Satu ei kuitenkaan tahdo elää yksin. Päinvastoin hänellä on kyky säilyttää ihmissuhteet silloinkin, kun ne muuttuvat. Hän puhuu kauniisti kummastakin entisestä aviomiehestään. Samoin ystäviä on tullut heistä, joiden kanssa Satu sinkkuvuotensa aikana kävi treffeillä.

– Kohtasin harvinaisen hyviä tyyppejä, hän sanoo.

Lue Seurasta Satun ajatuksia sinkkuajalta: Satu Taiveaho uskoo löytävänsä vielä rakkauden, mutta Tinderiin hän ei mene: ”Olen siinä vanhanaikainen, haluan olla ainoa enkä osa testattavien joukkoa”

Sinkkuvuosi myös näytti, mitä Satu haluaa parisuhteelta.

– Arvostan tosi paljon sitä, että minulla on nyt rinnallani Villen kaltainen ihminen, joka haluaa viettää perhe-elämää, touhuta lasten kanssa ja on päättänyt, ettei tapa itseään työllä.

Satu Taiveaho, 43

Työ: Vanhusten perus- ja ihmisoikeuksien vahvistamista ja toteutumista ajavan Suvanto ry:n toiminnanjohtaja.

Koti: Toistaiseksi Riihimäellä. Valmistelee muuttoa kihlattunsa luokse Haminaan, tämän rakentamaan omakotitaloon.

Perhe: 6- ja 7-vuotiaiden lasten perhehoitaja, kihlattu Ville Virtanen.

Ajankohtaista: Suunnittelee kesähäitä.

Luit juuri lyhennelmän Annan 15-16/2020 kansijutusta, jonka on kirjoittanut Minna Juti. Artikkelissa Satu kertoo muun muassa, mitä hän on oppinut sinkkuajoistaan, millainen puoliso hän haluaa nyt olla ja mistä hän saa voimaa arkeensa. Lue koko juttu pääsiäisnumerosta 15-16/2020 tai digilehdestä! Voit tilata digilehden täältä!

X