Julkkikset

Kuka Melania Trump oikeastaan on? Näitä asioita et välttämättä tiennyt hänestä

Moni tietää Melania Trumpista vain sen, että hän on presidentti Donald Trumpin vaimo ja että hänellä on kallis maku. Listasimme kahdeksan mielenkiintoista faktaa Melania Trumpista.
16.7.2018 Teksti: Johanna Jantunen Kuvat: Official White House Photo/Andrea Hanks

Kun Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin puoliso Melania, 48, on uutisotsikoissa, syynä ovat usein hänen asuvalintansa, ulkonäkönsä tai kallis elämäntyylinsä.

Mutta millainen ihminen Sloveniasta kotoisin oleva Yhdysvaltojen ensimmäinen nainen oikeastaan on?

Listasimme kahdeksan asiaa, joita et välttämättä vielä tiennyt Melania Trumpista.

1. Lapsuus kommunistisessa Jugoslaviassa

Melania Trump, alun perin Melanija Knavs, varttui aikuiseksi kaukana New Yorkin glamourista. Hän syntyi Novo Mestossa Jugoslaviassa, nykyisen Slovenian alueella. Jugoslaviaa hallitsi tällöin kommunistinen partisaanimarsalkka Josip Broz Tito.

Kun Donald Trumpista tuli presidentti, Melaniasta tuli samalla ensimmäinen Yhdysvaltojen presidentin puoliso, joka on syntynyt kommunistisessa valtiossa.

Lisäksi Melania on vasta toinen Yhdysvaltojen ensimmäinen nainen, joka on syntynyt ulkomailla. Viimeksi Yhdysvaltojen presidentillä on ollut ulkomailla syntynyt vaimo 1800-luvulla. Presidentti John Quincy Adamsin vaimo oli syntyjään englantilainen.

2. Melania aloitti mallintyöt jo lapsena

Melania käveli ensimmäisen kerran catwalkilla vain 5-vuotiaana. Melanian äiti Amalija työskenteli suunnittelijana lastenvaatetehtaassa, ja Melania pääsi äitinsä suhteiden kautta mallinhommiin.

3. Muutos sukunimeen malliaikoina

Melania opiskeli hetken arkkitehtuuria ja suunnittelua Ljubljanan yliopistossa, kunnes hän keskeytti opintonsa mallintöiden vuoksi.

Melania työskenteli mallina Milanossa, Pariisissa ja Yhdysvalloissa. Malliaikoinaan Melania vaihtoi sukunimensä Knavsista Knaussiksi.

4. Melania on vastustanut miehensä maahanmuuttopolitiikkaa

Melania on ollut julkisuudessa melko harvasanainen. Kesäkuussa CNN:n julkaisemassa uutisessa Melanie kuitenkin otti kantaa Trumpin maahanmuuttopolitiikkaan ja arvosteli sitä, että Yhdysvaltoihin pyrkivien perheiden lapset erotetaan vanhemmistaan Meksikon rajalla.

”Rouva Trumpista on kauheaa nähdä, kun lapset erotetaan perheistään. Hän toivoo, että kaikki osapuolet pääsisivät vihdoin yhteisymmärrykseen ja Yhdysvalloissa voitaisiin toteuttaa menestyksekäs maahanmuuttopolitiikan uudistus. Melania uskoo, että Yhdysvaltojen on oltava paitsi maa, joka noudattaa lakia, myös maa, joka hallitsee sydämellä”, Melanian viestintäpäällikkö Stephanie Grisham kommentoi.

Melania Trump ja Jenni Haukio tapasivat Helsingissä 16.7.2018.

5. Melania haluaa kasvattaa poikansa itse

Nyt 12-vuotiaalla Barron Trumpilla, Melanian ja Donaldin pojalla, ei ole koskaan ollut lastenhoitajaa, vaikka siihen olisi ollut varaa.

”Minulla on oma kokki ja assistentti, se riittää. Haluan kasvattaa poikani itse. Lapsen kanssa vietetty aika on todella tärkeää”, Melania kommentoi Harper’s Bazaar -lehdessä vuonna 2016.  

6. Melania puhuu useita kieliä

Melanialla on kielipäätä. Hän puhuu sujuvasti slovekiaa, englantia, ranskaa ja italiaa. Hän osaa ilmeisesti myös serbokroaatin ja saksan kieltä.

7. Sai Yhdysvaltojen kansalaisuuden 10 vuoden jälkeen

Kesti 10 vuotta, ennen kuin Melania sai Yhdysvaltojen kansalaisuuden. Hän muutti Yhdysvaltoihin vuonna 1996 ja sai viisumin, joka oli tarkoitettu tilapäisille työntekijöille.

Vuonna 2001 hän sai green cardin eli pysyvä oleskeluluvan Yhdysvaltoihin. Melaniasta tuli Yhdyvaltojen kansalainen kuitenkin vasta 2006, kun hän oli avioitunut Donald Trumpin kanssa.

8. Melania on kotikissa

Melania viihtyy paremmin kotona kuin parrasvaloissa. Jopa malliaikoinaan hän vältteli seurapiirijuhlia. Hän on aina ollut kotikissa, mikä kenties selittää myös sitä, miksi Melania loisti usein poissaolollaan Donald Trumpin vaalikampanjan aikana.

Melania Trump kohautti takkivalinnallaan – Näin Ivana Helsinki pukisi presidenttipuolison

 

Melania ja Donald Trump vierailivat Helsingissä 16. heinäkuuta. Melania kiitteli keskusteluistaan rouva Haukion kanssa.

Lähteet: Good Housekeeping, US News, Washington Post, The Week

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *