Julkkikset

Lauri Tilkasella hurja työtahti – viikossa 65 tuntia töitä: ”Tukiverkko auttaa tarvittaessa lastenhoidossa”

Näyttelijä Lauri Tilkanen ilmoitti avioerostaan kesällä, ja viime viikot hän on tehnyt tiukasti töitä. – Työputkien välillä olenkin sitten koko ajan kotona ja läsnä, Lauri kertoo.

Teksti:
Johanna Yrjölä
Kuvat:
Tiia Ahjotuli

– Vapaajaksoina keskityn hyvinvointiini, Lauri Tilkanen kertoo.

Näyttelijä Lauri Tilkanen ilmoitti avioerostaan kesällä, ja viime viikot hän on tehnyt tiukasti töitä. – Työputkien välillä olenkin sitten koko ajan kotona ja läsnä, Lauri kertoo.

Näyttelijä Lauri Tilkanen, 33, esittää lakimaailmaan sijoittuvassa Pohjolan laki -sarjassa kovia paineita kokevaa asianajajaa. Lauri tunnistaa myös omassa työssään hetket, jolloin jaksamistaan joutuu venyttämään.

– Näyttelijänä työt menevät usein päällekkäin. Viime viikollakin tein 65 tuntia töitä. Välillä tulee kuitenkin pitkiäkin taukoja, jolloin minulla ei ole mitään. Tauot ovat kovan työrupeaman jälkeen tosi olennaisia, jotta työstä pystyy taas motivoitumaan, Lauri kertoi puhelimitse sarjan pressitilaisuudessa.

Tiiviin työputken keskellä perheellekin jää niukemmin aikaa. Laurilla on 6-vuotias poika ex-vaimonsa, näyttelijä Pamela Tolan kanssa. Pari ilmoitti yhdessä erostaan viime kesäkuussa Instagramissa.

– Aikataulut täytyy suunnitella hyvin tarkkaan etukäteen. Onneksi minulla on tosi hyvä tukiverkko, joka auttaa tarvittaessa lastenhoidossa. Työputkien välillä olenkin sitten koko ajan kotona ja läsnä.

”Vapaajaksoina keskityn hyvinvointiini”

Vapaiden alkaessa Laurilla kestää jonkin aikaa tottua siihen, että kalenteri on tyhjillään.

– Vapaajaksoina keskityn hyvinvointiini. Teen asioita, joille ei ole muuten aikaa, tai lepään vain laakereillani. Se, että välillä tulee tylsää, on vain hyvä asia.

Toisaalta Laurilla on myös taipumus kehittää itselleen uusia harrastuksia.

– Koukutuin pari vuotta sitten mailapeli padeliin, ja Pohjolan lakia varten aloitin talviuinnin. Se on parasta stressinhallintaa!

Joulu Pöytyällä

Joulunsa Lauri Tilkanen on viettänyt tavallisesti lapsuudenkodissaan Pöytyällä. Sinne hän suuntaa todennäköisesti tänäkin vuonna.

– Joulu on meille perinteisesti aikaa, jolloin koko perhe kokoontuu yhteen. Lontoossa asuva siskonikin pääsee näillä näkymin paikalle, Lauri kertoi.

X