Marja Hintikka on kiitollinen työstään, naiskollegoistaan ja aviomiehestään.
Marja Hintikka on monella tapaa kiitollinen työstään, naiskollegoistaan ja aviomiehestään.
Julkkikset

Marja Hintikka iloitsee muiden naisten menestyksestä: ”Lyöttäydy valovoimaisten, positiivisten ja kannustavien naisten seuraan”

Marja Hintikka ja Vappu Pimiä ovat Suomen suosituimpia juontajia. Ja nyt he löivät hynttyyt yhteen. Vappu ja Marja Live on suora talk show, jolta on lupa odottaa energiaa. – On todella tärkeää, että tekee työtä, josta oikeasti tykkää, Marja sanoo.
Teksti: Katri Koskinen Kuvat: AVA, YLE

Juontaja Marja Hintikka, 40, nähdään helmikuussa suorana näytettävän Vappu ja Marja Live -talk shown vetäjänä yhdessä Vappu Pimiän, 40, kanssa.

Vapun ja Marjan tiet kohtasivat ensimmäisen kerran vuonna 2015 Elämä lapselle -hyväntekeväisyysgaalassa, jonka he juonsivat yhdessä. Energinen kaksikko löysi heti yhteisen sävelen. Marjalle iski jo tuolloin intuitio, että vielä jonain päivänä he tekevät jotain isoa yhdessä.

Vappu on mielestäni todella inspiroiva persoona – kun hän tulee huoneeseen, huoneen energiatasot kohoavat heti. Tykkään tehdä sellaisessa flow-tilassa töitä, jossa kaikki ovat liekeissä, Marja kiittelee.

Marja tietää, mistä puhuu.

– Työ haukkaa niin ison osan elämästä ajallisesti, että on todella tärkeää, että tekee työtä, josta oikeasti tykkää.

ultainen Venla -gaalassa palkitaan vuoden 2018 parhaat kotimaiset TV-ohjelmat ja niiden tekijät. Illan juontavat Vappu Pimiä ja Marja Hintikka. Yle Kuvapalvelu/Toni Karén

Vappu ja Marja juontavat yhdessä myös Kultainen Venla -gaalan, jossa palkitaan vuoden 2018 parhaat kotimaiset TV-ohjelmat ja niiden tekijät. Yle Kuvapalvelu/Toni Karén.

 

”Puhumme hyvin avoimesti palkoista ja palkkioista”

Ystävystyttyään Vappu ja Marja ovatkin pitäneet tiiviisti yhteyttä – etenkin työhön liittyvissä kysymyksissä.

– Olemme aina konsultoineet toisiamme työelämässä. Toisin kuin monesti luullaan, meidän alallamme naiset puhuvat hyvin avoimesti palkoista ja palkkioista ja sparraamme toisiamme. Meillä on todella vahva naisyhteisö media-alalla. Itse liputan sitä ja puhun sen puolesta – eniten maailmassa inhoan ’nainen on naiselle susi’ -slogania, joka on menneisyyden peruja, Marja sanoo.

Marja kertookin kuulleensa teorian, että kyseinen sanonta voisi olla peräisin sota-ajalta.

– Kun miehet olivat sodassa, naiset yksin pyörittivät arkea ja yhteiskuntaa. Kun jonkun mies tuli rintamalta takaisin ja jonkun ei – siitä syntyi kateuden kierre. Ehkä voisimme päästää siitä ajattelusta jo irti, jos tämä teoria pitää paikkaansa.

Vappu ja Marja Live AVAlla 6.2. alkaen klo 21.

Lue myös:

Miehensä huomiosta nauttiva Marja Hintikka: ”Rakkautta ei voi ulkoistaa timantteihin tai hienoihin ravintolaillallisiin”

Marja Hintikan vinkit ruuhkavuosiin

Marja Hintikka: ”Ihailen suurten perheiden dynamiikkaa”

X