Laulaja Meiju Suvas, 61, on mukana Suurin pudottaja Suomi -ohjelmassa Nelosella.
Laulaja Meiju Suvas, 61, on mukana Suurin pudottaja Suomi -ohjelmassa Nelosella.
Julkkikset

Meiju Suvas ei uskalla mennä nyt uimahalliin vesijuoksemaan, mutta on keksinyt korvaavaa toimintaa: ”Hankin pihalleni jacuzzin”

Laulaja Meiju Suvas rakastaa vedellä läträämistä. Vaan missä vesijuosta, jos uimahalliin ei tänä syksynä uskalla mennä?
Teksti: Piia Sainio Kuvat: OM-Arkisto

Miltä näyttää poikkeusajan keikkakalenteri?

Ihan hyvältä. Viime keväältä syksylle­ ovat siirtyneet esimerkiksi Kuumia aaltoja -esitykset, joita teen Rinna­ Paatson kanssa. Musakeikkoja on viikonloppuisin.

Syksyltä ovat lähteneet pois laivakeikat, mikä on tavallaan ihan hyvä, koska juuri laivalle meneminen minua pelotti etukäteen. Tämä keikkatilannehan voi muuttua nopeasti. On mentävä sen mukaan, mitä päättäjät päättävät.

Lue lisää: Meiju Suvas kertoo törkeästä ahdistelusta keikalla: ”Kiiruhdin takahuoneeseen pesemään käteni”

Olet mukana Suurin pudottaja -ohjelmassa. Saitko kuvauksista eväitä parempaan arkeen, Meiju Suvas?

Ainakin sen päätin leirillä, etten­ enää käytä makeutusta kahvin kanssa. Juon kahvia 1–2 kuppia­ päivässä, aamukahviin laitan maitoa. Ennen otin aina pullaa kahvin kanssa, nykyään harvemmin. Mutta pitää päivässä yksi herkkuhetki olla!

Oivalsitko jotain uutta painonhallinnasta?

Kyllähän siellä puhuttiin asioista, jotka jo tähän ikään mennessä tiesin muutenkin. Jotenkin sitä aina unohtaa ne jutut. Minulle haastavinta on säännöllinen ateriarytmi, koska elämänrytmini on säännöllisen epäsäännöllinen. Usein en ehdi päivän aikana syödä mitään ja sitten illalla mätän vatsani täyteen.

Ihanteellista olisi syödä niin tasaisesti, että aineenvaihdunta pysyisi koko ajan käynnissä. Haluaisin saada päälle sellaisen sisäisen kellon, joka säännöllisin väliajoin muistuttaisi, että nyt ruokaa suuhun! Annoskokoja olen jo onnistunut pienentämään.

Lue lisää: Kuinka pudottaa painoa? Pätkäpaasto, hiilihydraattien karsiminen ja ateriankorvikkeet – nämä ovat tuttujen painonhallintakeinojen vaaranpaikat

Miten liikut, Meiju Suvas?

Olen vesijuoksutyttöjä. Uimahallit eivät vedä minua nyt puoleensa tautitilanteen vuoksi, joten olen kehittänyt suunnitelman: aion hankkia pihalle jacuzzin. Ulkoporealtaassa ei tietenkään voisi vesijuosta, mutta ainakin pääsisin läträämään veden kanssa.

Minulla on jo puoli vuotta ollut vasemmassa kantapäässäni kivulias plantaarifaskiitti. Se vaikeuttaa kaikkea liikkumista, mutta vedessä minun on hyvä olla, koska siellä ei tule painoa kantapäälle.

Mihin aikaan yleensä heräät?

Yövalvominen on ollut minulle aina helppoa. Rakastan hitaita aamuja. Herään yleensä yhdeksän ja kymmenen välillä. Ennen kuin lähden liikkeelle, pyörittelen kipeän kantapään alla hierontapalloa. Kun jalka vähän elpyy, askel lähtee kulkemaan.

Meiju Suvas, teit oman versiosi Aikuinen nainen -kappaleesta. Miksi?

Aikuinen nainen on alun perin italialainen iskelmä, Maledetta Primavera, ja olen esittänyt sitä keikoilla jo kymmenen vuotta. Tuottaja halusi, että myös levyttäisin sen. Tein sen kunnianosoituksena Paula Koivuniemelle.

Keikoillani se on niitä biisejä, joita yleisö laulaa aina mukana – niin kuin vaikkapa Tahdon sinut, Pure mua ja Tää onnea on.

Aviomiehesi pojan perheeseen tuli vauva loppukesästä. Tuliko sinusta mummopuoli?

En ole mummi enkä bonusmummi. Varmasti myöhemmin sitten selviää, mikä minusta tulee. Ehkä ihan vain Meiju. Vauvalla on biologinen isoäiti, enkä halua viedä kenenkään paikkaa.

Olen nähnyt Vanessa-neitokaisen vain kuvissa, ja hän on tosi söpö. Toivottavasti pääsen katsomaan häntä pian­! Ristiäiset jäivät minulta väliin, koska juuri silloin oli kesäteatteri­esitys.

X