Julkkikset

Menneessä vellonut Vain elämää -tähti Petra Gargano: ”Tajusin, että minulla on oma polkuni”

Teini-ikäisenä Tiktakissa musiikkiuransa aloittanut Petra Gargano, 31, sanoo, että kuluva vuosi on ollut hänelle terapeuttinen. Petran mukaan menneisyyden traumoihin on helppo jäädä kiinni, jos ei tietoisesti pane pakkaa sekaisin. Niin hänelle itselleenkin kävi.

Teksti:
Outi Pippuri
Kuvat:
Esa Arola

Petra sanoo, että Irinan biisin esittäminen oli hänelle tosi kova paikka Vain elämää -ohjelmassa. – Teksti liippaa niin läheltä. Ensimmäistä kertaa näytän itsestäni sellaisen puolen, mitä en ole koskaan uskaltanut näyttää lavalla saati siviilissä.

Teini-ikäisenä Tiktakissa musiikkiuransa aloittanut Petra Gargano, 31, sanoo, että kuluva vuosi on ollut hänelle terapeuttinen. Petran mukaan menneisyyden traumoihin on helppo jäädä kiinni, jos ei tietoisesti pane pakkaa sekaisin. Niin hänelle itselleenkin kävi.

Laulaja ja lauluntekijä Petra Gargano, 31, vastasi Annan Totta vai tarua -juttusarjan kysymyksiin.

Naiset analysoivat tunteitaan koko ajan, totta vai tarua?

Tunnistan tämän. Kun esimerkiksi puhun parhaan ystäväni kanssa puhelimessa, mieheni ihmettelee, että miten me jaksamme vatvoa yhtä asiaa 20 eri näkökulmasta. Kyllä me naiset jaksamme vatvoa.

Nainen vertailee itseään koko ajan muihin naisiin

Nainen vertailee itseään ihan kaikkeen. Mutta minusta sukupuoli ei ole tässä rajoittava tekijä, tämä ei rajoitu vain naisiin. Ehkä meihin suomalaisiin on vähän iskostunut altavastaajan asema. Aina tuntuu, että naapuri osaa paremmin. Pitäisi osata arvostaa omia suorituksia.

Miehet sanovat asiat suoraan, naiset selän takana

Fifty fifty. Miehet sanovat asiat suoraan, mutta on myös suorapuheisia naisia, joihin itse kuulun. En puhu selän takana, mutta olen huono kohtaamaan tilanteita, joissa pitäisi esimerkiksi antaa negatiivista palautetta. Siksi vatvon ja vatvon ja välttelen sitä tilannetta viimeiseen asti. Lopulta antamani negatiivinen palaute menee jotenkin näin: ”Olen vähän miettinyt, että olisko mitenkään mahdollista, että ensi kerralla, kun tehdään tämä juttu, niin voisiko ehkä ajatella, että…” Minulla on siis maailman kiltein lähestymistapa. Ja siksi se viesti ei aina valitettavasti mene perille.

Naiset vellovat menneisyyden traumoissa

Tuo menneisyyden traumoissa vellominen ei välttämättä liity naisiin vaan ihmisiin ylipäänsä. Jos ei tietoisesti laita pakkaa sekaisin, on helppo jäädä menneeseen.

Tämä vuosi on ollut minulle terapeuttinen vuosi. Olen tunnistanut, että olen ehkä vellonut siellä menneessä, mutta nyt ainakin olen avannut aivan uuden lehden elämässäni. Olen tajunnut, että minulla on oma polkuni. Kunnioitan sitä ja hyväksyn sen, että mulla on mun staili ja sillä mennään.

Naisen ja miehen välillä on aina sukupuolinen jännite

No ei kyllä ole! Melkein 10 vuotta istuin Tiktakin tyttöjen kanssa keikkabussissa. Sen jälkeen olen istunut melkein 10 vuotta äijien kanssa keikkabussissa – ja ihan on yhtä huonot vitsit ja samanlainen jännite.

Minulla on aina ollut paljon miespuolisia ystäviä ja olen viihtynyt poikaporukoissa ilman mitään sukupuolista jännitettä. Ainakaan sellaista ei ole ollut minun päässäni.

Miehet hakevat seksiä, naiset rakkautta

Ei se ole noin mustavalkoista. Ihmiset ovat ihmisiä ja persoonia ja nuokin kaksi asiaa kietoutuvat niin tiiviisti toisiinsa, ettei niitä voi edes erottaa.

Minkä naiseuteen liittyvän kliseen haluaisit itse kumota ja miksi?

Ainakin ulkonäkökeskeisyyden. Olen tänään töissä ja tukkaani on väkerretty aamulla tunti, ja mielestäni se on aivan ihana. Mutta kuinka iso merkitys sillä oikeasti loppuviimeksi on? Olen se perheenäiti Vantaalta, joka vetää verkkarit jalassa silloin, kun en ole töissä. Tärkeät asiat on jossain ihan muualla kuin ulkonäössä. Ja monet miehet panostavat ulkonäköönsä enemmän kuin naiset.

Lue myös:

Eronnut Vain elämää -tähti Laura Voutilainen: ”Etenen uusissa suhteissa tunnustellen”

Olli Lindholm: Tunnen itseni tosimieheksi, kun nainen makaa sylissäni peiton alla ja nukahtaa siihen”

X