Julkkikset

Michael Monroe: ”Olen ylpeä siitä, etten ole koskaan ollut yhdenkään fanin kanssa”

Rokkari Michael Monroe sanoo olevansa veistetty eri puusta kuin monet rokkarikollegansa. – Sekoilu on enemmänkin noloa kuin ihailtavaa, hän sanoo. Saara Aaltoa Michael sijaan ihailee: – Saara on ainutlaatuinen!

Teksti:
Virpi Valtonen

Rokkari Michael Monroe sanoo olevansa veistetty eri puusta kuin monet rokkarikollegansa. – Sekoilu on enemmänkin noloa kuin ihailtavaa, hän sanoo. Saara Aaltoa Michael sijaan ihailee: – Saara on ainutlaatuinen!

Legendaarinen rokkari Michael Monroe, 54, nauttii tällä hetkellä elämästään täysillä.

 Täytyy sanoa, että elämä on kivaa: mulla ei ole valittamista. En ole koskaan etsinyt hyväksyntää, sillä olen ajatellut että olen vähän friikki, mutta onhan se huippua, että minutkin on hyväksytty. Ei sitä voi olla kuin oma itsensä. Jengi tykkää mun touhusta. Tänä keväänä tulee 30 vuotta ensimmäisen sooloalbumini julkaisusta eli nyt on siis tavallaan juhlavuosi, hän kertoo Annalle.

 Muutos alkoi elämäkertakirjani jälkeen. Olin ajatellut, että en halua kannustaa mua fanittavia skidejä tekemään asioita joita itse olen nuorempana tehnyt. Sitä en suosittele kellekään. Sitten ajattelin, että jengi kirjan luettuaan joko täysin vieraantuu musta tai sitten arvostaa sitä, että olen rehellinen ja avoin. Ja sitten jengi arvostikin sitä. Huomasin, että minusta alettiin kirjoittaa henkisestikin korkea-arvoisia asioita.

Michael Monroe muistuttaa, että hänet on veistetty täysin eri puusta kuin rokkarikollegansa vaikkapa Hollywoodissa.

Useimmissa rokkibändien elämäkertakirjoissahan ihannoidaan sitä, että ollaan ihan sekaisin ja bändäreiden kanssa. Ollaan pinnallisia ja teennäisiä, heille se on jokapäiväistä elämää. Mun ajatusmaailmaan se ei ole järkeenkäypää, sillä sekoilu on enemmänkin noloa kuin ihailtavaa. Olen iloinen, että minulla on järkevämpää ajateltavaa ja ylpeä siitä, että en ole kertaakaan koko elämässäni ollut yhdenkään groupien kanssa. Se ei ole minua kiinnostanut. Voin katsoa peiliin ja nukkua yöni hyvällä omallatunnolla, Mike toteaa.

”Saara Aalto on ainutlaatuinen”

Jälleen The Voice of Finlandissa lahjakkaita laulajia omaan tiimiinsä valitseva rokkarilegenda mentoroi aikoinaan myös ohjelmassa kilpaillutta Saara Aaltoa. Michaelilla ei ole edelleenkään Saarasta muuta kuin positiivista sanottavaa.

 Alusta asti olen paasannut, että Saara on ainutlaatuinen – ihan omaa luokkaansa. Hän ei ole vain maailmanluokan tähti vaan maailman huippuluokan tähti. On hienoa, että Suomesta löytyy vielä ihmisiä, jotka ovat Saaran tavoin puhtaita luonteita läpikotaisin. Hän on aito, kiltti ja sydämestään kultaa, Michael ylisti.

Michael Monroe, 54, piipahti Helsingissä tervehtimässä Raymond Weil Geneve -kellomerkin kanssa kansainvälisen yhteistyösopimuksen tehnyttä Saara Aaltoa.

– Saara ei kykene laulamaan väärää nuottia. Hän treenaa edelleen joka päivä ahkerasti ääntänsä, eikä ole koskaan valmis. Hän on tehnyt itse kovan työn ulkomailla ja saanut vihdoin ja viimein ansaitsemansa. Saara on näyttänyt taivaan merkit kaikille. Oli jo korkea aikakin.

Michael myönsi, että häntä huvittaa se kuinka Saaran ulkomailla menestymisen myötä Suomestakin alkoi yllättäen löytyä faneja, jotka eivät olleet aiemmin Saaraa noteeranneet.

– On hassua ettei Suomi rohkaise laulamaan enempää englanniksi ja pärjäämään tuolla suuressa maailmassa: kansainväliseen uraan. Täällä seurataan ihan turhaan muita ja etsitään vain tämän kuukauden muotijuttua. Kaikki kuulostaa samalta, mikä on ihan tylsää ja tappaa luovuutta, Mike pamautti.

Onko sitten esimerkiksi tämän kauden The Voice of Finlandista mahdollista löytää Saaran kaltainen maailmanluokan tähti?

– On harvinaista jos sellainen löytyy ja sitä on turha edes yrittääkään. Loistavia laulajia on ollut, mutta Saara on ainutlaatuinen.

Meitäkin haukuttiin

Michael Monroe kertoo itse kokeneensa saman kuin Saara. Eli sen, kun ihmisten mielipiteet yllättäen nousevat miinukselta plussalle.

Hanoi Rocks -aikoina bändi ei saanut ansaitsemaansa kunnioitusta ennen kuin yhtye noteerattiin maailmalla.

 Meitäkin haukuttiin homoiksi ja narkkareiksi ja ties millä nimillä. Eihän me haluttu muuta kuin lähteä pois täältä ja ulkomaille. Ja sitten, kun meistä alettiin diggailla siellä, niin oltiinkin Suomessa ”meidän pojat maailmalla”. Minua on kuitenkin aina rohkaissut se, kun sanotaan, ettei jotain muka voi tehdä. Watch me! Mullakin on nyt laaja skaala uusia faneja alle 10-vuotiaista satavuotiaisiin ja pikkulapsetkin tykkää musta. Kai olen kuin joku piirroshahmo, ikuinen pentu tavallaan, Mike toteaa.

Lue lisää:

Michael Monroe: ”Yksikään nainen ei voi väittää, että hänellä olisi minun lapseni”

Michael Monroe elämästään Johanna-vaimonsa kanssa: ”Kissat ovat meidän lapsiamme”

X