– Rentoudun saunomalla, nukkumalla ja viettämällä aikaa rakkaimpani kanssa. Myös samppanja rentouttaa mukavasti, Minna Haapkylä kertoo.
Julkkikset

Minna Haapkylä: ”Huomioin kumppaniani hellyydellä”

Näyttelijä Minna Haapkylän, 45, päivät täyttyvät kahdesta työstä. Vapaalla hän rentoutuu saunassa tai yllättää perheensä arjen luksushetkillä.
Teksti: Sanna Wirtavuori Kuvat: Heli Hirvelä/Otavamedia

Olen juuri nyt innostunut saunomisesta. Heti jos on vapaata, haluan saunaan. Olemme käyneet puolisoni kanssa kaikissa Helsingin yleisissä saunoissa. Suosikkimme on vanha Arla Kalliossa, ja juuri nyt toivon pääseväni myös lauttasaarelaisen Saunaseuran jäseneksi. Ihaninta on, jos saunasta pääsee pulahtamaan kylmään veteen ja talvella avantoon.

Rakkain arkirutiinini on nukkuminen. En oikein millään ehdi nukkua tarpeeksi, sillä minulla on kokopäiväinen työ tuottajana Rabbit Filmsissä ja iltaisin esiinnyn Q-teatterin Mount Everest -näytelmässä. Olen päivät toimistossa ja iltaisin usein teatterilla. Näytöksen jälkeen saatan vielä katsoa sähköpostit. Sama meno jatkuu jouluun saakka.

Käytän rahaa yllätyksellisesti. En säästä mihinkään tulevaan ja pärjään vähällä, mutta toisaalta harrastan arjen piristyksiä ja yllätyksiä. Saatan syödä monta päivää hernerokkaa, mutta sitten kustannan perheen Kämp-hotelliin yöksi tai kalliiseen ravintolaan illalliselle.

Minna Haapkylällä ja kumppanilla on omat kodit

Hoidan ihmissuhteitani melko hyvin. Kiireisinäkin aikoina yritän tavata ystäviäni vaikka aamiaisilla ja lounailla tai viinilasillisella illansuussa. Äiti, sisko ja serkut asuvat lähellä kotiani Helsingin Linnunlaulussa, joten ne suhteet hoituvat itsestään.

Huomioin kumppaniani hellyydellä, koskettelemalla ja yllätyksillä. Järjestelen aina kaikenlaista. Kumppanista voi joskus tuntua siltä, että eikö voitaisi välillä ihan olla vain. Meillä on Joannan (näyttelijä Joanna Haartti) kanssa eri asunnot, mutta molem­pien kodit ja kesämökit ovat yhteisiä koteja. Naimisiin emme ole vielä menneet, vaikka ajatus hääjuhlista houkutteleekin. Juhlien järjestäminen tuntuu kovin työläältä.

Luksusta arjen keskelle

Rentoudun saunomalla, nukkumalla ja viettämällä aikaa rakkaimpani kanssa. Myös samppanja rentouttaa mukavasti. Yllättävä luksus arjen keskellä on ihan parasta.

Ruokaspesialiteettini ovat pastat, ja pyöräytän hyvän sellaisen melko nopeasti. Mutta sitä varten pitäisi käydä kaupassa, ja koska aikatauluni on kiireinen, elämme eineksien ja noutoruoan varassa. Lähellä asuvat äitini ja sisareni auttavat myös lasten ruokahuollossa.

Jouluna Vietnamin lämpöön

Hoidan kauneuttani hyvillä ja laadukkailla tuotteilla. Ihoni on ohut ja herkkä, joten en pärjäisi marketrasvoilla. Tänä syksynä olen ehtinyt käydä kerran kosmetologilla, ja se oli kyllä nautinnollista.

Harrastan hyötyliikuntaa. Pyöräilen yleensä työmatkat, mutta en käy kuntotunneilla enkä -saleilla. Joogaan kotona ja teatterilla, sillä en viihdy isoissa joukoissa. Vesijuoksen yhdessä Joannan kanssa. Tunnin vesijuoksu ilman vyötä saa jalat tärisemään.

Nukun liian vähän ja melko huonosti. Olen stressinukkuja, ja jos on kiire, teen töitä unissanikin. Näen paljon unia, mutta ne ovat sekavia ja aika arkisia.

Televisiota en ehdi juurikaan katsoa. Joitain sarjoja katson Netflixistä ja Yle Areenasta, mutta kirjoja luen paljon ja äänikirjoja kuuntelen pyöräillessäni.

En ole yhtään somettaja. Olen töissä koko ajan kiinni tietokoneessa ja kännykässä, joten vapaa-ajalla yritän pysyä niistä erossa. Minulla ei ole Instagram-tiliä, ja Facebookissa vastailen korkeintaan ystävien kutsuihin.

Haluaisin mieluusti olla enemmän kotona ja perheeni kanssa. Olisi mukava puuhastella rauhassa, sisustella paikkoja ja järjestellä. Asun vanhassa puutalossa, jossa on aina jotain remontoitavaa ja korjattavaa.

Odotan joulua. Minulla on silloin kuukauden loma ja matkustan Vietnamiin. Olen siellä ensin Joannan kanssa, ja sitten myös lapset tulevat mukaan. Vapaa tulee tiukan syksyn jälkeen todella tarpeeseen.

X