Olli Lindholm kertoo olevansa ahkera kuntosalitreenaaja.
Julkkikset

Olli Lindholm huolehtii vartalostaan kuntoilemalla ja syömällä rennosti: ”Kun tulen yöllä keikalta kotiin, keitän aina pari nakkia”

Yö-yhtyeen keulakuva ja The Voice of Finlandin tähtivalmentaja Olli Lindholmin mielestä kiinnostus omaa ulkoista olemusta kohtaan on hyvä asia. – Varmaan kaikki artistit kokevat ulkonäköpaineita, hän tunnustaa.
Teksti: Johanna Jantunen Kuvat: Otavamedia

Yö-yhtyeen laulaja ja The Voice of Finland -ohjelman tähtivalmentaja Olli Lindhom, 53, on omien sanojensa mukaan keitetty monissa liemissä. The Voice of Finland -ohjelmassa ääni ratkaisee, mutta Olli tietää, että viihdealalla myös ulkoisella olemuksella on merkitystä.

Mikä on omassa kehossasi parasta? Mistä olet ylpeä?

– On minulla aika komeat epäkkäät.

(Epäkäslihakset ovat yläselässä sijaitsevat leveät, kolmionmalliset lihakset, jotka osallistuvat olkavarren ja olkapään liikuttamiseen.)

Entä mistä olet epävarma?

– Yläkroppaan nähden minulla on balettitanssijan jalat. Ylä- ja alavartaloni ovat kuin kaksi eri tyyppiä.

Oletko joskus kokenut ulkonäköpaineita?

– Varmaan kaikki artistit kokevat ulkonäköpaineita, oli ikää sitten 30 tai 50 vuotta. Kun ennen lavalle nousemista viimeisen kerran katsoo peiliin, ja tukka onkin huonosti, se vaikuttaa tosi paljon. Mutta se on mielestäni hyvä juttu. Siinä vaiheessa, kun kaikki kelpaa, ollaan tosi hukassa.

Olli Lindholm on yksi The Voice of Finland -ohjelman tähtivalmentajista.

– Olen luvannut aloittaa kävelylenkkeilyn, Olli Lindholm sanoo.

Onko suhde ulkonäköösi muuttunut iän myötä?

– Olen aina ollut ulkonäöstäni sitä mieltä, että tämä on ihan hyvä juttu. Mutta kun olen myöhemmin katsonut kuvia siitä, miltä olen näyttänyt, niin on se joskus naurattanut. Toisaalta se on ollut aikansa kuva.

Millainen suhde sinulla on ruokaan?

– Kyllä minä aika terveellisesti syön, mutta en kyttää kaloreita tai punnitse ruokia. Pyrin kuluttamaan sen, mitä syön. Kun tulen yöllä keikalta kotiin, keitän aina pari nakkia. Se on minulle tosi tärkeää, en edes tiedä, miksi.

Onko liikunta sinulle tärkeää?

– Liikunta on henkireikä, joka auttaa tässä työssä jaksamisessa. Tunti hikoilua päivässä lisää elinikää. En aina pysty sitä ohjetta noudattamaan, mutta käyn salilla aika paljon. Olen myös luvannut monelle eri taholle, että opettelen viimeinkin kävelemään. Kotini lähellä on hyvät metsäpolut ja mahdollisuudet rauhallisille ja pitkille kävelylenkeille, joilla saa olla omissa ajatuksissaan.

Treenaatko yhdessä naisystäväsi, liikunta-alalla työskentelevän Eveliinan, 36, kanssa?

– Hän tsemppaa minua liikkumaan, mutta treenaa kovaa verrattuna siihen, mihin minusta olisi. Eveliina on harrastanut voimalajeja, kisannut painonnostossa ja vetää rekkaa. En minä tässä iässä viitsi enää mitään rekkaa vetää.

Mitä ajattelet ikääntymisestä?

– Se harmittaa, jos vanhetessa pinna lyhenee ja jokaiseen uuteen asiaan lähteminen on vaikeampaa. Kun vaakakupissa on väistämättä enemmän menneisyyden tapahtumia kuin tulevia, kaiken uuden tekemistä rupeaa vertaamaan vanhaan.

The Voice of Finland, Nelonen pe 5.1. alkaen klo 20

X