Saara Aalto
– Kauneimmillani olen pukeutuneena kimaltavaan iltapukuun, hiukset auki ja meikki huoliteltuna. Pidän kuitenkin itsestäni myös vaikka juuri suihkusta astuneena, Saara sanoo.
Julkkikset

Saara Aalto hoitaa kauneuttaan myös ruokavaliolla: ”Vältän vehnää ja sokeria”

Laulaja Saara Aalto nauttii pukeutumishuoneensa peilipöydän ääressä meikkaamisesta, mutta muut kauneusrutiinit hän on kutistanut minimiin.
Teksti: Mirva Saukkola Kuvat: Heli Hirvelä/Otavamedia, Saara Aallon kotialbumi

Saara Aallon, 30, vuosi alkaa vauhdikkaasti. Maaliskuussa Espoon Metro Areenalla UMK18-tapahtumassa valitaan kappale, jolla artisti edustaa Suomea toukokuisissa Euroviisuissa Portugalissa. Muun ajan Saara pysyttelee tiiviisti studiossa, sillä työn alla on uusi levy. Kuinka ihmeessä hän ehtii rauhoittua arjessa?

– En juuri ehdi rentoutumaan. Päivät venyvät usein niin pitkiksi, että kaadun suoraan sänkyyn. Juuri nyt voin vain haaveilla rennoista koti-illoista puolisoni Meri Sopasen kanssa, kiireinen mutta onnellinen Saara sanoo.

− Meikkaaminen on minulle mainio rentoutumiskeino. Istuminen kotona Järvenpäässä pukeutumishuoneeni meikkipöydän ääressä on prinsessahetkeni.

Millaiset ovat aamurutiinisi?

Työni on niin epäsäännöllistä, ettei rutiineja juuri pääse muodostumaan. Jos teen töitä kotona ja lähden liikkeelle vasta myöhemmin, en pidä kiirettä meikkaamisen ja hiusten laittamisen kanssa.

Merin kanssa yhdessä nautittu aamiainen on tärkeä. Hän yleensä valmistaa sen. Usein se on viherpirtelö tai talvella kaurapuuroa, kun mieli tekee jotakin lämmintä.

Entä illan rutiinit?

Hyvin yksinkertaiset: lähinnä meikin poistaminen jonkin luomusarjan tuotteella – olen innokas testailemaan eri sarjoja. Taputtelen kasvovoiteen iholle ja lisään silmänympärysvoidetta, jos muistan. Jos herätys on aikaisin, pesen hiukset jo illalla, muutoin vasta aamulla.

Mitä kosmetiikkamerkkejä suosit?

Meikeistä M.A.C.:n tuotteet pitävät pintansa myös esiintymislavalla. Clinique on ripsivärisuosikkini. Arjessa kokeilen mielelläni myös erilaisia luomumeikkejä. Teen yhteistyötä Schwarzkopfin kanssa, ja merkin Gliss-tuotesarja hoitaa hiuksiani, joita värjätään, muotoillaan ja käsitellään paljon. Siksi on tärkeää löytää erityisen hoitavat hiustuotteet.

Saara Aalto hiukset sivusiili

Pari vuotta sitten leikattu sivusiili tuo särmää muuten tyttömäiseen tyyliin.

Miten elämäsi eri vaiheet ovat näkyneet kauneudenhoitotavoissasi?

Esiintyminen on opettanut minut meikkaamaan. Rooli Helsingin Kaupunginteatterin High School Musical on Stage -musikaalissa kymmenisen vuotta sitten osoittautui parhaaksi mahdolliseksi maskeerauskouluksi, sillä sen esitysten mittaan opin laittamaan itseni lavakuntoon.

Mitä liikuntalajeja harrastat?

Nautin rauhallisesta joogasta, mutta myös vauhdikkaammasta tanssista. Käyn commercial dance -tanssitunneilla. Aiemmin lajia kutsuttiin showtanssiksi.

Millainen on ruokavaliosi?

Pyrin syömään mahdollisimman puhdasta ruokaa. Aterioimme usein ulkona, mutta kotona käytämme ruoanlaitossa mahdollisimman laadukkaita luomuraaka-aineita. Syön lähinnä kasvisruokaa.

Niin vehnä kuin sokerikin saavat elimistöni tulehtumaan ja minut voimaan huonosti. Niinpä vältän niitä. Muuten olisin hyvinkin perso sokerille ja karkeille.

Miten valmistaudut juhliin?

Joudun valmistautumaan jokaiseen esiintymiseeni samalla tavalla kuin muut naiset valmistautuvat juhliin, joten minulle juhliin laittautuminen ei varsinaisesti ole tähtihetki. Lisään toki bling-blingiä sekä asuuni että meikkiini, mutta toisaalta se kuuluu tyyliini myös arkena.

Miten hiustyylisi on muuttunut vuosien kuluessa?

Pitkät, naiselliset hiukset ovat aina olleet osa identiteettiäni. Pari vuotta sitten leikkautin sivusiilin, koska halusin vaihtelua. Siitä on tullut osa tyyliäni.

High School -musikaalia varten annoin napsaista hiukseni polkkapituuteen. Vaikka moni kehui kampaustani, olin itse siihen tyytymätön. Se ei edustanut minua.

Saara Aalto polkkatukka

Saara ei viihtynyt polkkatukassa, joka leikattiin musikaaliroolia varten 2008.

Kenen kauneustyyliä ihailet?

Ihailen aina rohkeutta, persoonallisuutta ja kykyä ilmaista itseään. Muusikko Lady Gaga ei edusta perinteistä missikauneutta, mutta muuntautuu onnistuneesti tyylikkäästä kaunottaresta jopa hätkähdyttäviin rooleihin. Lahjakas laulaja-näyttelijä Alicia Keys ei enää käytä meikkiä edes kuvissa. Toki hän on syntynyt kuvankauniiksi, mutta vaatii silti rohkeutta kohdata sekä kamera että yleisö ilman meikkiä.

X