Julkkikset

Saara Aalto paljastaa: Tällaista on X Factor -kilpailijoiden elämä Lontoossa

Viime viikolla salaa Lontooseen muuttaneen Saara Aallon mukaan X Factor -kilpailijat elävät tarkoin vartioitua elämää – edes ulos ei pääse ilman erillistä lupaa.

Teksti:
Piia Sainio
Kuvat:
Kari Pekonen / Otavamedia

X Factor -kilpailussa mukana oleva Saara Aalto ei ole vielä saanut neuvoja mentoriltaan Sharon Osbournelta.

Viime viikolla salaa Lontooseen muuttaneen Saara Aallon mukaan X Factor -kilpailijat elävät tarkoin vartioitua elämää – edes ulos ei pääse ilman erillistä lupaa.

Britannian X Factor -ohjelmassa kilpaileva Saara Aalto vastaa puhelimeen jossain päin Lontoota. Hän on muuttanut yhteiseen taloon muiden finalistien kanssa.

Kilpailun 12 finalistia julkistettiin eilen, mutta todellisuudessa finalistit ovat asuneet jo viikon verran talossa, tarkoin vartioituina. Mitenkään hohdokasta arki ei ole ollut vaan täyttä työtä.

– Tämä tuntuu leirikoululta, jaan huoneeni viiden tytön kanssa, Saara kertoo Annalle.

– Meillä on täällä turvamiehet ja oma kokki, siivoojakin käy. Kaikki on järjestetty siten, ettei kilpailijoiden tarvitse huolehtia arkisista jutuista. Emme saa poistua talosta ilman erillistä lupaa, jos silloinkaan.

Viime viikolla Saara pääsi kerran ulkomaailmaan.

– Näin Meriä ja kävimme syömässä, Saara kertoo. Sen enempää hän ei ole ehtinyt jatkoonpääsyään juhlia.

Saara aikoo päästä jatkoon Let It Go -hitillä

X Factor -tuotantoa pyörittää valtava levy- ja tuotantoyhtiö Syco Entertainment, joka on osa Sony Music -yhtiötä. Biisivalinnat livelähetyksiin tehdään yhdessä tiimin kanssa.

– Kaikki, jotka ovat tässä tuotannossa mukana, ovat maailman huippuja. Biisit ja lavashowt suunnitellaan yhdessä huipputiimin kanssa. Täällä on isot resurssit, ja on sairaan siistiä nähdä, minkälaista showta lähdetään tekemään, Saara hehkuttaa.

Valmentajaltaan Sharon Osbournelta Saara ei vielä ole saanut neuvoja.

– Ei ole ollut aikaa tutustua ja jutella. Sharon on kyllä paikalla kenraaliharjoituksissa, ehkä siinä vaiheessa sitten tulee konkreettisia neuvoja.

Kilpailu etenee siten, että joka viikko yksi finalisteista putoaa ohjelmasta. Saara toivoo, että livelähetyksiä on hänen kohdallaan luvassa monta.

Ensi lauantaina Saara aikoo esittää Frozen-elokuvasta tutun Let It Go -hitin. Tällä kertaa Saara aikoo laulaa kappaleen kokonaan englanniksi, vaikka onkin tunnettu siitä, että hän osaa laulun 15 kielellä.

Lue myös:

Tätä ei näytetty tv:ssä: Saara Aalto esitti X Factorissa myös toisen kappaleen – Robbie Williams innostui

X