Katri Kivinen ja Sami Minkkinen
Katri Kivinen ja Sami Minkkinen kokevat olevansa toistensa sielunkumppanit.
Julkkikset

Sami Minkkinen ja Katri-rakas menevät viikonloppuna naimisiin: ”Meille on tulossa rakkaudentäyteiset ja ystävien ympäröimät häät”

Parisuhdebloggari Sami Minkkinen ja hänen rakkaansa Katri Kivinen sanovat toisilleen tahdon tulevana lauantaina. Parin tie on ollut kaikkea muuta kuin helppo. Kun Sami ja Katri tapasivat ja rakastuivat reilu puolitoista vuotta sitten, Sami oli vielä naimisissa ja tulossa pian isäksi. – On pitänyt pysyä lujana, jotta tämä päivä on tullut mahdolliseksi, Sami sanoo.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Anna.fi:ssä suosittua Havaintoja parisuhteesta -blogia pitävä Sami Minkkinen, 42, ja hänen rakkaansa Katri Kivinen, 39, ovat pian tuore vaimo ja aviomies. Lauantaina 28. heinäkuuta vietetään Samin ja Katrin rakkauden juhlaa.

Tuleva liitto on kummallekin kolmas. Häät ovat keskikokoiset ja pidetään paikassa, jota pari ei halua etukäteen kertoa.

– Minä asun Tampereella ja Katri Turussa, mutta hääpaikkamme ei ole kummassakaan näistä, Sami kuitenkin paljastaa.

Kummankin aiemmissa liitoissa syntyneiden lasten takia Katrilla ja Samilla tulee olemaan häidenkin jälkeen edelleen kaksi kotia.

Pari avioituu ystävien ympäröimänä

Sekä Samille että Katrille on tärkeää, että tulevat häät ovat hyvät bileet, joissa vierailla on hauskaa.

– Häämme eivät ole sukujuhlat, joissa kaikilla on tylsää. Häihimme saapuu kaikki meille läheiset ihmiset ja myös hyvin paljon uusia tuttavuuksia, joihin olen tutustunut parin viime vuoden aikana. Olen kutsunut häihin myös sellaisia ihmisiä, jotka ovat tulleet elämääni blogini kautta. Sitä kautta olen solminut todella paljon hyviä ystävyyssuhteita, Sami kertoo.

– Meille on tulossa rakkaudentäyteiset ja ystävien ympäröimät, ihanat häät, Katri kuvailee.

Kaikista perinteisimmät häät eivät ole kyseessä. Sami on valinnut bestmanikseen naisen ja koska Katrin isä ei ole enää elossa, häissä kuullaan anopin puhe. Myös etiketissä on joustoa.

– Annoin miehille luvan olla ilman puvun takkia. Ja naisten ei tarvitse laittaa sukkahousuja. Ja sulhanen pukeutuu hyvin omannäköisellään tavalla. Häntä ei nähdä frakissa, smokissa, saketissa eikä missään sen sorttisessa, Katri kertoo.

Liikutuksen hetkiä on koettu jo ennen hääpäivää

Vaikka häistä ei ole tulossa kaikista perinteisimpiä, Katrin hääpuku on perinteiseen tapaan valkoinen. Katri piti hääpukuaan pitkään piilossa Samin katseilta. Katri halusi kuitenkin testata tanssimista puvun kanssa ennen h-hetkeä, ja Sami näki puvun tuolloin. Kun Sami veti hääpuvun selkäpuolella olevaa vetoketjua kiinni, tunteet nousivat pintaan.

– Kyllä siinä kyyneleet taisivat tulla, Katri muistelee.

Pari on varautunut jo etukäteen siihen, että häissäkin vuodatetaan liikutuksen kyyneliä.

– Tiedän, että ne ovat hirveän koskettavat, liikuttavat häät. Olemme varanneet vieraille pöytiin vaaleanpunaisia nenäliinoja. Äitini ei ole vielä saanut tehtyä puhettaan loppuun, koska hän itkee jo sitä tehdessään niin paljon. Että suurien tunteiden päivä ja ilta on kyllä varmasti luvassa, Katri kertoo.

Sami ja Katri kokevat olevansa toistensa sielunkumppanit

Suhteen vaikeat lähtökohdat ja ihmisten julkinen paheksunta suhdetta kohtaan ei ole ajanut paria erilleen. Katri ja Sami kokevat yhä olevansa toistensa sielunkumppaneita.

– Olemme toisillemme oikeat. On pitänyt pysyä lujana, jotta tämä päivä on tullut mahdolliseksi. Meillä on Katrin kanssa ollut alusta asti hämmentävä yhteys, jota on tosi vaikea sanoittaa tai selittää. Ne, jotka ovat kokeneet sen, tietävät, mistä minä puhun, Sami sanoo.

Miltä sielunkumppanin kanssa avioon asteleminen sitten tuntuu?

– Se on kenties samalla tavalla maagista kuin kaikki tämä muutenkin on ollut. Se on hämmentävää ja se on ihan mahtavaa. Se on turvallista, ei pelota eikä jännitä. Minulla on kokonaisvaltaisen rauhallinen ja onnellinen olo, Katri sanoo.

– Tuntuuhan se ihan mahtavalta. Tuntuu oikeasti siltä, että nyt minulla on rinnallani ihminen, jonka haluan olevan siinä loppuun asti, Sami sanoo.

Henkilön Anna (@anna_lehti) jakama julkaisu

X