Julkkikset

Seura: Jenni Haukion varautuneisuus liittyy hänen tehtäväänsä – ei persoonaan: ”Olen ihmisiä rakastava, avoin ja sosiaalinen”

Tohtori Jenni Haukio valottaa tuoreessa Seura-lehdessä varautuneisuutensa syitä ja arvoja usein pidättyväisiksi kuvattujen mielipiteidensä taustalla.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
OM-arkisto

Jenni Haukio kokee olevansa avoin ja sosiaalinen persoona.

Tohtori Jenni Haukio valottaa tuoreessa Seura-lehdessä varautuneisuutensa syitä ja arvoja usein pidättyväisiksi kuvattujen mielipiteidensä taustalla.

Tohtori Jenni Haukio puhuu uusimman Seura-lehden haastattelussa siitä, miksi hän on suhtautunut varauksella uusiin ihmiskontakteihin.

Haastattelussa Haukio kertoo, että halu varjella Aaro-pojan yksityisyyttä on ollut yksi syy. Toinen on monin tavoin turvallisuuteen liittyvät näkökulmat. Tuntemattomien kanssa keskustellessa hänen on mietittävä myös, päätyykö jokin sanomisista sosiaaliseen mediaan tai muualle julkisuuteen.

Lehdessä painotetaan, että varautuneisuus liittyy Haukion tehtävään presidentin puolisona, ei hänen persoonaansa.

”Luonteeltani olen ihmisiä rakastava, avoin ja sosiaalinen”, Haukio sanoo lehdessä.

Lehdessä kerrotaan, että toisaalta ihmisten kohtaamiset ovat olleet Haukiolle merkittävä voimanlähde.

Haukio puhuu lehdelle myös arvoistaan. Yksi edellisten sukupolvien välittämistä arvoista, jonka Jenni Haukio haluaa siirtää myös pojalleen, on jokaisen ihmisen jakamaton arvo.

”Jokainen ihminen on laulun arvoinen, kuten Kirsti-mummoni usein siteerasi Veikko Lavia. Se kertoo myös siitä, että erilaisuus on rikkaus ja jokaisella on oikeus olla oma itsensä”, Haukio sanoo haastattelussa.

Lehdessä kerrotaan, että Haukion usein pidättyväisiksi kuvattujen mielipiteiden takana on sama arvo.

”Tapani ottaa kantaa perustuu lähtökohtaisesti tieteelliseen maailmankuvaan sekä haluun kunnioittaa erilaisia, täysin vastakkaisiakin mielipiteitä”, Jenni valottaa mietteitään lehdessä.

Lue Jenni Haukion koko haastattelu Seuran verkosta tai Seura-lehdestä 22/2023!

X