Julkkikset

Solsidan-näyttelijä Mia Skäringer Lázárin feministisestä viihdeshow’sta tuli ilmiö Ruotsissa – siitä puhutaan jo sukupolvikokemuksena ja kansanliikkeenä

Mia Skäringer Lázárista on tullut ruotsalaisen huumorin supertähti. Hänen Avig Maria – No More Fucks to Give -show on rikkonut yksittäisen artistin katsojaennätykset sekä Tukholman Globen- että Göteborgin Scandinavium-areenoilla. Menestys on liitetty #metoo-aikakauteen.
10.12.2019 Teksti: Tyyne Pennanen Kuvat: Mv Photos ja Emma Svensson / Mynewsdesk

Mia Skäringer Lázár on tehnyt Ruotsissa historiaa. Solsidanista tuttu näyttelijä on kiertänyt syksystä 2018 lähtien ympäri Ruotsia esittämässä feminististä viihdeshow’taan Avig Maria – No More Fucks to Give, jonka on nähnyt yli 300 000 ihmistä. Hän on esittänyt show’taan kuusi kertaa Göteborgin Scandinavium-urheiluhallissa loppuunmyydyille yleisöille, mihin kukaan toinen yksittäinen artisti ei ole pystynyt aiemmin, kertoo Aftonbladet.

Lisäksi hän on rikkonut ennätyksen myös Tukholman Globen-areenalla, jonka hän myi loppuun kuusi kertaa. Siellä ovat esiintyneet artistit, kuten Madonna ja Eminem, mutta he eivät ole päässeet lähellekään Mian lippumyyntejä, kirjoittaa nettisivuillaan Svt.

Suomalaisille Globen-areena on tuttu esimerkiksi jääkiekon MM-otteluista. Scandinavium tunnetaan vuosittaisesta Göteborg Horse Show’sta.

Avig Maria – No More Fucks to Give: Mia Skäringer Lázár.

Mian esittämiä hahmoja Avig Maria – No More Fucks to Give -show’ssa.

Perustuu omiin kokemuksiin

Avig Maria – No More Fucks to Give -esitys koostuu muun muassa stand up -komiikasta ja lauluista. Mia kertoo omiin kokemuksiin perustuen naisen elämästä ja antaa kyytiä tunnetuille miehille, kuten Michael Persbrandtille ja Lars von Trierille. Suurin osa yleisöstä on ollut naisia.

Näin Mia on kuvannut show’taan: ”Ylistys naiselle – feminiiniselle energialle. Että saa olla kaikkea. Ruma, kaunis, vahva, heikko, minä. Vapautus. Tarina minusta.”

Mia Skäringer Lázár on esiintynyt Ruotsissa loppuunmyydyille areenoille.

Mia Skäringer Lázár on esiintynyt Ruotsissa loppuunmyydyille areenoille.

Show’sta tuli sukupolvikokemus

Kritiikit Ruotsissa ovat olleet ylistäviä. Expressen-lehti on sitä mieltä, että Mia Skäringer ei ole enää vain koomikko, vaan hän on kansanliike. Expressenin kolumnisti Maria Brander on puolestaan sitä mieltä, että kun hänen sukupolvensa kertoo lapsenlapsilleen #metoo-kampanjasta, he puhuvat myös Mia Skäringer Lázárin show’sta. Aftonbladet-lehti on yhtä hurmioitunut. Sen mukaan tulevaisuudessa on joitakin satojatuhansia ihmisiä, jotka tulevat ylpeinä sanomaan Avig Maria show’sta, että ”minä olin siellä”.

Mia Skäringer Lázárin show huipentui 23. marraskuuta Tukholmassa Tele2-areenalla, jossa oli 24 143 katsojaa. Tämän jälkeen hän esiintyi vielä Lidköpingissä ja Kristianstadissa, koska oli joutunut perumaan keikat aiemmin sairastumisen takia.

Lue myös:

Solsidan-tähti Josephine Bornebusch: Elokuvan ohjaaminen oli vähän kuin synnytys

Solsidanista tuttu Josephine Bornebusch on joutunut tekemään uhrauksia työnsä vuoksi: ”Minulla ei ole tarpeeksi aikaa ystävilleni”

Lue myös

Suosittelemme