Julkkikset

Solsidanista tuttu Josephine Bornebusch on joutunut tekemään uhrauksia työnsä vuoksi: ”Minulla ei ole tarpeeksi aikaa ystävilleni”

Näyttelijä Josephine Bornebuschilla on varasuunnitelma siltä varalta, ettei hän joskus enää saakaan rooleja. Työmäärän vuoksi hän ei ehdi tehdä kaikkea, mitä haluaisi.

Teksti:
Tanja Kröger
Kuvat:
Om-Arkisto

Josephine Bornebusch nähdään tänä syksynä sekä Rakasta mua-sarjassa että Solsidan-sarjassa.

Näyttelijä Josephine Bornebuschilla on varasuunnitelma siltä varalta, ettei hän joskus enää saakaan rooleja. Työmäärän vuoksi hän ei ehdi tehdä kaikkea, mitä haluaisi.

Josephine Bornebusch, työskentelet ohjaajana, käsikirjoittajana ja näyttelijänä draamakomediassa Rakasta mua. Mistä sait idean sarjaan?

– Halusin kertoa monta, eri ikäisten pariskuntien kokemaa rakkaustarinaa. Yhteistä kaikilla kolmella pariskunnalla on se, että kaikki kipuilevat parisuhteissaan iästä riippumatta.

Mutta miten ihmeessä pystyit tekemään yhtä aikaa niin montaa asiaa tuossa sarjassa?

– Olihan se tietenkin monimutkaista. Hyvä puoli oli se, että kun käsikirjoitin itse, tunsin tarinan läpikotaisin. Olen sitä mieltä, että on hyvä hallita useita eri asioita. Kilpailen jatkuvasti muiden näyttelijöiden kanssa rooleista, ja jos en joskus saakaan enää rooleja, minulla on varasuunnitelma.

Suhtaudut intohimoisesti töihisi, mutta jääkö sinulta jotain töiden jalkoihin?

– Ensimmäisenä elämässäni tulee perhe, sitten työ ja sitten ystävät. Joskus minusta tuntuu, ettei minulla ole tarpeeksi aikaa ystäville. Haluaisin käydä nykyistä useammin ulkona syömässä kavereideni kanssa tai matkustella heidän kanssaan.

Mitä teet silloin kun sinulla on vapaahetki?

– Treenaan tunnin melkein joka päivä: käyn salilla tai haukkaan happea kävelylenkillä musiikkia kuunnellen. Tykkään viettää aikaa perheeni kanssa. Nyt olen leikkinyt lapseni kanssa roolileikkiä, jossa lapsi sanoo minulle: ”Sinä olet äiti.” Ja isälleen hän sanoo: ”Sinä olet isä.” Ja sitten hän osoittaa itseään ja sanoo, että minä olen lapsi. Tämä naurattaa minua aina, mutta vastaan tietenkin, että leikitään sitten.

Mikä on paras uraneuvosi, Josephine Bornebusch?

– Jos tekee paljon töitä, on tärkeää, että työ on sellaista, josta oikeasti pitää. Muuten se ei ole sen arvoista.

Oletko itse tehnyt aina töitä, joista pidät?

– Luulen, että olen. Minulla on mennyt sen suhteen hyvin. Rakastan näyttelemistä, käsikirjoittamista ja ohjaamista ja haluan tehdä näitä kaikkia myös tulevaisuudessa.

Suomessa sinut tunnetaan Solsidan-sarjan Mickanina. Milloin aiot tulla Suomeen seuraavan kerran?

– Suomi on ihana maa, ja haluaisin tulla pian käymään! En ole vielä varannut lentoja, mutta se on suunnitteilla.

Lue lisää:

Solsidan-tähti Josephine Bornebusch: Elokuvan ohjaaminen oli vähän kuin synnytys

Sydänsuruista voi seurata myös hyvää – rakkaustohtori Emilia Vuorisalmi: ”Täydellisessä rakkauden tilassa voi olla ilman parisuhdettakin”

 

X