Julkkikset

Tämän takia emme tule näkemään Roope Salmista Putous-näyttelijänä: ”Hahmokisa pelottaa minua todella paljon”

Putousta kolmatta kertaa juontava Roope Salminen on tehnyt improvisaatioteatteria 10 vuotta. Kyseinen taiteenlaji on lähellä hänen sydäntään, mutta näemmekö Roopea koskaan Putous-näyttelijänä? Emme välttämättä. Ja siihen on yksi syy. Sketsihahmokilpailu.
19.10.2018 Teksti: Katri Koskinen Kuvat: Anna.fi

Putous-ohjelman juontaja Roope Salminen, 28, on tehnyt töitä improvisaation parissa lähes 10 vuotta improvisaatioteatteri Kolinassa. Hänet on myös nähty Vedetään hatusta – ja Älä jäädy -ohjelmissa nopeita hoksottimia ja heittäytymistä vaativissa improvisaatiotehtävissä.

Miksi emme siis näe Roopea Putous-näyttelijänä?

– Tuota kysytään itse asiassa todella paljon. Ehkä tähän ei ole löytynyt ketään hyvää juontajaa! Roope nauraa.

–  Ovathan Putous-näyttelijät yllättäneet minut viimeiset pari vuotta niin, että olen päässyt Putouksen Näytön paikka -tehtävään ja tekemään vähän improa siinä.

Roope muistuttaa, että improvisaatio on vain yksi osa Putous-ohjelman tekoa.

– Putouksessa pitää osata improta, mutta todella tärkeä osa on myös sketsihahmon luominen. Ja jokainen, joka on nähnyt tekemäni pikahahmot, tietää, että siinä olen ihan surkea. Minulla ei ole mitään hajua, millaisen hahmon tekisin, Roope sanoo.

Roope kertookin ihailevansa muiden näyttelijöiden tekemiä hahmoja. Nekin sketsihahmot, jotka ovat tippuneet ensimmäisten joukossa viimeisen kahden kauden aikana, ovat olleet Roopen silmissä mielettömiä: Kaisa Helan Hansvilivili Hansvälimäki, Pilvi Hämäläisen Hyvä ero -lehden päätoimittaja Tuija Eronen, Pihla Penttisen luoma grillityöntekijä Mallu-Jasmina.

– Niitäkin olen katsonut ylöspäin, ja ihmettelyt, miten kukaan pystyy tekemään noin hyvän hahmon, Roope pohtii.

– Ei ole oikeasti mikään läppä, että hahmokisa pelottaa minua todella paljon.

Veri kuitenkin vetää Roopea näyttämölle – sen hän huomaa sen muun muassa Putous-ohjelmien aikana.

– Totta kai sitä kateellisena katsoo, kun muut pääsevät improamaan, ja itse ei pääse. Juontajalla on kuitenkin oma roolinsa ja se on vain hyväksyttävä: kaikkea ei voi saada, Roope sanoo.

”Koko televisiourani ajan minulle on sanottu, että naamani on todella kulunut”

Roope Salminen juontaa Putouksen kolmatta kertaa.

Roope Salminen iloitsee, että töitä televisiossa on riittänyt, ”vaikka naamani on jo todella kulunut”.

Roope uskoo, että Putouksen kymmenes juhlakausi sytyttää uusia tähtiä viihdekentällemme. Omista töistään Roope ei kuitenkaan ole huolissaan.

– En ole mustasukkainen omasta ruutuajastani. Ajan hammas puree meihin kaikkiin ja minulle on koko televisiourani ajan – vuodesta 2015 saakka – sanottu, että naamani on jo todella kulunut. Mutta vielä se ei ole näköjään kulunut aivan loppuun, kun näitä ohjelmia saan edelleen tehdä, Roope nauraa.

Kommentit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *