Arja Saijonmaa.
Arja Saijonmaan vienti on koronakurimuksen hellitettyä kovaa.
Julkkikset

Tukholmassa asuva Arja Saijonmaa kertoo olleensa hyvin varovainen koronaviruspandemian vuoksi – sairastui siitä huolimatta

Laulaja Arja Saijonmaa selvisi omien sanojensa mukaan vähällä koronavirustaudista.
Teksti: Johanna Yrjölä Kuvat: Atte Kajova

Laulaja Arja Saijonmaa, 75, sairasti keväällä koronavirustaudin kotonaan Ruotsissa. Arjan mukaan oireet olivat lieviä, ja tartunta varmistui vasta myöhemmin vasta-ainetesteissä.

– Minulla oli kuumetta ja nuhaa, jotka kestivät viitisen päivää. Sen lisäksi haju- ja makuaistini katosivat pariksi viikoksi, ja ehdin jo hermostua, saanko niitä enää ollenkaan takaisin. Vaikka olen riskiryhmässä, selvisin taudista kuitenkin kaiken kaikkiaan todella vähällä. Kuukausi sitten lääkäri kävi kotonani tekemässä verikokeet, josta selvisi, että kehossani on koronaviruksen vasta-aineita, Arja kertoo.

Lue myös: Miessuhteiden sijaan työn valinnut Arja Saijonmaa: ”Mieluummin olen yksin kuin huonossa parisuhteessa”

Visusti kotona

Koko pandemia-ajan eristyksissä Tukholman kodissaan ollut Arja ei tiedä varmasti, mistä tartunta on peräisin.

– Jalkaani tuli kuumasta kahvista palohaava, jota kävin näyttämässä lääkärissä ja apteekissa. Tartunta saattoi tulla sieltä, mutta tietenkään en voi varmaksi tietää. Olen ollut hirveän varovainen, noudattanut Suomen koronaohjeita ja elänyt koko kevään ja kesän melkein kuin vankina Tukholman kodissani.

– Toisaalta karanteeniaika oli etenkin aluksi ihan mukavaakin. Sain nukkua pois kaiken väsymyksen, joka on kertynyt viime vuosina, kun olen touhottanut ympäri maailmaa, Arja tuumi.

X