Vappu Pimiä
Vappu Pimiän nimeä ja kasvokuvaa on käytetty luvatta valeuutisessa.
Julkkikset

Vappu Pimiä pyytää Facebookissa apua vaikeaan tilanteeseen: ”Naamaani käytetään täysin luvatta”

Juontaja Vappu Pimiän nimeä ja kasvokuvaa on käytetty luvatta "ihmevoidetta" markkinoivassa valeuutisessa. Vappu avautuu asiasta Facebook-päivityksessään ja pyytää mainoksen näkijöitä tekemään huijauksesta ilmoituksen.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: OM-arkisto

Juontaja Vappu Pimiä, 40, kertoo Facebook-päivityksessään, että hänen nimensä ja kasvonsa on liitetty valeuutiseen ja huijaukseen. Vapun nimen ja kasvojen avulla yritetään markkinoida ”ihmevoidetta”.

”Olen viimeisen viikon aikana vastannut yli sadalle ihmiselle liittyen minun naamallani ja nimelläni markkinoitavaan tuotteeseen (joku ihmevoide), jonka markkinointi on kaiken kukkuraksi naamioitu uutiseksi. Kyseessä on siis valeuutinen, jossa naamaani käytetään täysin luvatta. Sen verran olen saanut selville, että kyseessä nähtävästi nepalilainen firma, joka siis pyytää korttitietoja ja luonnollisesti käyttää niitä väärin”, Vappu kertoo Facebook-päivityksessään.

Pyytää ihmisiä ilmiantamaan valeuutisen

Vappu kertoo postauksessaan, että hän on ilmoittanut Facebookille kyseisestä huijauksesta, mutta toistaiseksi mitään ei ole tapahtunut. Siksi hän esittää pyynnön seuraajilleen.

”Nyt pyydänkin, että jos törmäät ko. artikkeleihin, ilmiantaisit ne heti. Se tapahtuu helposti klikkaamalla ”uutisen” oikeaa yläkulmaa ja sieltä tulee vaihtoehdot. Kiitos jo etukäteen ja ei, en käytä ihmevoidetta, ei en ole saanut potkuja TTK:sta ja ei, en ole kadonnut maan alle agentin vaatimuksesta!” Vappu kirjoittaa.

Lue alta Vapun päivitys kokonaisuudessaan!

X