Tangokuningatar Kaija Pohjola sairastui rintasyöpään. Se opetti.
Tangokuningatar Kaija Pohjola sairastui rintasyöpään. Se opetti.
Julkkikset

Viva-lehti: Tangokuningatar Kaija Pohjola, 67, haaveilee kesähäistä Matti-rakkaansa kanssa: ”Tässä iässä haluan rakastaa täysillä, enkä odottaa”

Rintasyöpä opetti tangokuningatar Kaija Pohjolan rakastamaan kuin viimeistä päivää – ja nyt hän haaveilee kesähäistä avopuolisonsa Matin kanssa. ”Olemme täällä vain käymässä. Huomisesta ei ole takuita”, Kaija sanoo Viva-lehden haastattelussa.
Teksti: Anna.fi Kuvat: Pekka Nieminen

Laulaja Kaija Pohjola, 67, on rakastunut nainen – eikä hän voinut kuvitellakaan, että rakkaus voisi olla yhä niin voimallista. Näin vuoden 1991 tangokuningatar kuvailee Viva-lehden haastattelussa.

Kuusi vuotta sitten Salatut elämät -näyttelijä Esko Kovero esitteli Kaijalle nokialaisen Matti Vartialan. Kaijaan vaikutuksen tekivät miehen rauhallisuus ja tietynlainen salaperäisyys. Vaikutelma vahvistui, kun he alkoivat sauvakävellä yhdessä. Vajaan kolmen kuukauden tapailun jälkeen Kaija kosi Mattia.

”Tässä iässä haluan rakastaa täysillä, enkä odottaa”, Kaija kertoo Viva-lehden haastattelussa.

Syöpä koetteli Kaija Pohjolaa: ”Huomisesta ei ole takuita”

Kaijan, 67, ja Matin, 60, rakkaustarinaa on myös koeteltu. Kaijalla todettiin vuonna 2015 rutiininomaisessa seulontatutkimuksessa rintasyöpä. Matti oli Kaijan tukena jokaisessa sytostaattihoidossa.

”Ilman hänen tukeaan en olisi jaksanut käydä sairautta läpi niin hyvin”, Kaija kertoo Vivan haastattelussa.

Leikkauksen ja hoitojen jälkeen syöpä oli poissa. Pelko sairauden uusimisesta on kuitenkin yhä olemassa.

”Sairauden uhka tuo arkeen entistä enemmän rakkautta. En voi koskaan halata liikaa Mattia tai hän minua.”

”Sairauden uhka tuo arkeen entistä enemmän rakkautta.”

Sairaus myös opetti.

”Olemme täällä vain käymässä. Huomisesta ei ole takuita. Me kaikki, minä, Matti tai rakkaus, voimme sairastua. Muistutan itseäni usein siitä, että minun pitää tehdä juuri niin kuin itse haluan”, Kaija sanoo.

Kesähäät?

Vuonna 1951 syntynyt Kaija Pohjola kertoo asennoituvansa rakkauteen eri tavalla kuin nuorena – hän arvostaa sen mukanaan tuomaa henkistä tukea ja turvaa.

”Rakkaus on entistä syvempää, koska elämää on jäljellä vähemmän kuin sitä on takanapäin”, Kaija kuvailee Vivan haastattelussa.

Kaija mukaan tässä iässä rakkaus on toiselle omistautumista arjessa – eivätkä häät ole poissuljettu unelma.

”Haaveilen kesähäistä. Haluan kävellä kirkon käytävää Matin vierellä alttarille.”

Lue Kaija Pohjolan haastattelu kokonaisuudessaan Viva-lehdestä!

X