Julkkikset

Ystävykset Terhi Suorlahti ja Helmi-Leena Nummela uskovat vahvoihin naisiin – olisitko arvannut, mistä komediasarjoista Putous-tähdet syttyvät?

Putous-näyttelijät ja ystävykset Terhi Suorlahti ja Helmi-Leena Nummela ovat huumorintajultaan samanlaisia. Vahvat naiskoomikot ovat molempien mieleen. – Tällä alalla on paljon ihania naisia, ja toivottavasti vielä enenevissä määrin.
16.11.2018 Teksti: Katri Koskinen Kuvat: MTV, OM-arkisto

Näyttelijät Terhi Suorlahti, 44, ja Helmi-Leena Nummela, 31, tunsivat heti kiistatonta yhteyttä, kun he aloittivat Putouksen kymmenennellä kaudella urakkansa näyttelijöinä. Etenkin teatteritausta yhdisti Terhiä ja Helmi-Leenaa.

– Putous tuntuukin kuin ensi-illalta: kamera käyntiin ja hypätään tuntemattomaan! On ihanaa olla mukana tässä ryhmässä, vanhojen konkareiden kanssa, Helmi-Leena ehättää sanoa, kun Terhi jo kiusoittelee käkättävään äänensävyyn:

Vanhusten kanssa on kiva olla, vaikka ne vähän hitaasti kävelee!

On mahtavaa, että osa meistä Putous-näyttelijöistä on tv-viihde-esiintyjiä ja osa teatterinäyttelijöitä. Meillä on niin monitaustainen porukka, ja moni tekee omista lähtökohdistaan komediaa, Terhi kuvailee.

Upeat komediaa tekevät naiset: ”Brittihuumori naurattaa aina”

Molemmat naiset sanovat, että heitä viehättää törkyinen, räävitön ja synkkäkin huumori. Keitä komedian vaikuttajia he sitten ihailevat?

– Ensimmäisenä tuli mieleen Todella upeeta eli Absolutely Fabulous. Se on ollut minulle joskus nuorempana iso ja tärkeä sarja, jossa vaikuttajina ovat kaksi upeaa naista – minusta he ovat aivan mahtavia leidejä edelleen. Samoin Ponille kyytiä on hauska, brittihuumori naurattaa aina, Terhi sanoo.

Todella upeeta on näyttelijä Jennifer Saundersin kirjoittama ja tähdittämä komediasarja, farssi, jota on esitetty vuodesta 1992 kausittain.

Todella upeeta -sarjan käsikirjoittaja Jennifer Saunders esittää itse pääosaa, henkisesti epäkypsää yksinhuoltajaäitiä, jota kiinnostaa muoti ja kupliva.

Ponille kyytiä on puolestaan 2000-luvun alun hulvaton, Emmy-palkittu brittiläinen sketsisarja, jota vetävät kolme brittiläistä naiskoomikkoa: Fiona Allen, Doon Mackichan ja Sally Phillips.

Girls-draamakomediasarjasta ihailen suunnattomasti Lena Dunhamia, vaikkei hän suoranaista komediaa edustakaan. Mutta hän on mahtava mimmi, hän pistää itsensä likoon naisena, Terhi jatkaa innoissaan.

Siskonpeti puhuttelee

Siskonpeti

Siskonpedissä näyttelevät Krisse Salminen, Niina Lahtinen, Pirjo Heikkilä ja Sanna Stellan.

Terhi ja Helmi-Leena ovat yhtä mieltä siitä, että myös Suomessa on paljon hyviä niin kutsutun ”naiskomedian” tekijöitä.

Minua naurattaa Ulla Tapaninen. Tällä alalla on paljon ihania naisia, ja toivottavasti vielä enenevissä määrin, Helmi-Leena sanoo.

Siskonpedit ja kaikki. Niillä naisilla on mahtava meininki, Terhi komppaa.

Suosittelemme