Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin esikoinen sai nimekseen Archie Harrison Mountbatten-Windsor.
Kuninkaalliset

Archie Harrison ihastuttaa! Näin nimitutkija kommentoi prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin yllättävää nimivalintaa: ”Kuninkaallisia perinteitä ei noudatettu”

Herttuatar Meghanin ja prinssi Harryn esikoisen nimeä arvuuteltiin pitkin raskausaikaa. Nyt nimi on paljastettu ja on analyysin aika.
Teksti: Roosa Roivainen Kuvat: MVPhotos

Silminnähden onnelliset prinssi Harry ja herttuatar Meghan esittelivät keskiviikkona 8. toukokuuta pienen poikansa suurelle yleisölle. Samana päivänä kerrottiin pikkuprinssin nimi: Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Nimi julkistettiin Instagramissa, Meghanin ja Harryn virallisella Instagram-tilillä.

Nimistöntutkimuksen dosentti Minna Saarelma-Paukkalan mukaan Harry ja Meghan eivät noudattaneet kuninkaallisia perinteitä valitessaan pojallensa nimeä. Kuninkaalliset ovat suosineet lapsillaan esimerkiksi pidempiä kuin kahden etunimen nimiä.

– Yllättävää tässä on, että etunimi on lempinimityyppinen – ei siis Archibald, joka on Archien kantanimi. Yleensähän kuninkaallisissa perheissä ei ole suosittu tämän tyyppisiä nimiä, Saarelma-Paukkala sanoo.

Archie Harrison on tarkan pohdinnan tulos

Vauvan syntymän jälkeen Harry kommentoi kameroille, että hänellä ja Meghanilla on ollut hyvin aikaa pohtia esikoislapsensa nimeä.

– Archie on Englannissa nykyään muotinimi, joten vanhemmat ovat seuranneet yleistä nimimuotia, Saarelma-Paukkala kertoo.

Kiinnostavaksi nimivalinnan tekee myös se, että Archie ja Archibald ovat perinteisesti skotlantilaisten suosima nimi.

– Ehkä Harrylla on myönteisiä muistoja muun muassa Balmoralin linnasta Skotlannista.

X