Kuninkaalliset

Archie Harrison ihastuttaa! Näin nimitutkija kommentoi prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin yllättävää nimivalintaa: ”Kuninkaallisia perinteitä ei noudatettu”

Herttuatar Meghanin ja prinssi Harryn esikoisen nimeä arvuuteltiin pitkin raskausaikaa. Nyt nimi on paljastettu ja on analyysin aika.

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
Mvphotos

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin esikoinen sai nimekseen Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

Herttuatar Meghanin ja prinssi Harryn esikoisen nimeä arvuuteltiin pitkin raskausaikaa. Nyt nimi on paljastettu ja on analyysin aika.

Silminnähden onnelliset prinssi Harry ja herttuatar Meghan esittelivät keskiviikkona 8. toukokuuta pienen poikansa suurelle yleisölle. Samana päivänä kerrottiin pikkuprinssin nimi: Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Nimi julkistettiin Instagramissa, Meghanin ja Harryn virallisella Instagram-tilillä.

Nimistöntutkimuksen dosentti Minna Saarelma-Paukkalan mukaan Harry ja Meghan eivät noudattaneet kuninkaallisia perinteitä valitessaan pojallensa nimeä. Kuninkaalliset ovat suosineet lapsillaan esimerkiksi pidempiä kuin kahden etunimen nimiä.

– Yllättävää tässä on, että etunimi on lempinimityyppinen – ei siis Archibald, joka on Archien kantanimi. Yleensähän kuninkaallisissa perheissä ei ole suosittu tämän tyyppisiä nimiä, Saarelma-Paukkala sanoo.

Archie Harrison on tarkan pohdinnan tulos

Vauvan syntymän jälkeen Harry kommentoi kameroille, että hänellä ja Meghanilla on ollut hyvin aikaa pohtia esikoislapsensa nimeä.

– Archie on Englannissa nykyään muotinimi, joten vanhemmat ovat seuranneet yleistä nimimuotia, Saarelma-Paukkala kertoo.

Kiinnostavaksi nimivalinnan tekee myös se, että Archie ja Archibald ovat perinteisesti skotlantilaisten suosima nimi.

– Ehkä Harrylla on myönteisiä muistoja muun muassa Balmoralin linnasta Skotlannista.

X