Kuninkaalliset

Kensingtonin palatsia aiotaan laajentaa maan alle – 5 faktaa remontista

Prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen tulevassa kodissa, Kensingtonin palatsissa, työskentelee noin 100 ihmistä. Historiallinen palatsi uhkaa käydä liian pieneksi, joten lisää tilaa suunnitellaan rakennettavaksi kahteen kerrokseen maan alle.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Istock

Kensingtonin palatsi

Prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen tulevassa kodissa, Kensingtonin palatsissa, työskentelee noin 100 ihmistä. Historiallinen palatsi uhkaa käydä liian pieneksi, joten lisää tilaa suunnitellaan rakennettavaksi kahteen kerrokseen maan alle.

Lontoossa sijaitseva Kensingtonin palatsi saattaa laajentua noin 140 neliöllä, jotka kaikki rakennetaan maan alle. Rakennuslupaa joudutaan jännittämään kuitenkin vielä tovi.

Nämä asiat suunnitteilla olevasta laajennuksesta tiedetään:

1. Laajennus tehtäisiin Kensingtonin palatsin Orangeryyn

Laajennus on suunniteltu tehtäväksi Kensingtonin palatsin yleisölle avoimen Orangeryn alapuolelle. Vuonna 1704 rakennettu Orangery on ollut muun muassa prinsessa Dianan koti. Tällä hetkellä Orangery toimii ravintolana, eikä ravintolaa olla suunniteltu hävitettäväksi remontin jälkeenkään – päinvastoin: laajennuksessa ravintolalle taattaisiin uudet keittiöt ja tilat.

2. Suunnitteilla on kaksikerroksinen kellari

Laajennus on suunniteltu niin, että se tehdään kokonaan maan alle. Mikäli remontti toteutuu, Orangeryn nykyistä kellaria suurennetaan ja sen alle rakennetaan toinen kellarikerros. Laajennuksella saataisiin noin 140 neliömetriä lisätilaa.

3. Remonttia ei tehdä Williamin ja Katen toiveesta

Prinssi William ja herttuatar Catherine ovat muuttamassa lastensa Georgen ja Charlotten kanssa Norfolkista Kensingtonin palatsiin syksyllä. He eivät kuitenkaan ole vaatineet tai edes pyytäneet laajennusta. Suunniteltuja lisätiloja toivoo itsenäinen hyväntekeväisyysjärjestö Historic Royal Palaces, joka vastaa Kensingtonin palatsin lisäksi myös muutamien muiden Iso-Britannian kuninkaallisten tilojen ylläpidosta.

4. Laajennuksella halutaan lisätilaa bisnekselle

Laajennuksella saataisiin toimitilat osalle noin sadasta Kensingtonin palatsin työntekijästä. Lisätiloja perustellaan myös sillä, että niiden avulla kävijöitä pystyttäisiin palvelemaan paremmin. Lisätiloista olisi hyötyä myös näyttelyitä ja koulutuksia järjestettäessä.

5. Rakennusluvasta päätetään luultavasti huhtikuussa

Kuten sanottu, laajennus ei vielä ole varma. Päätöstä rakennusluvan saamisesta odotetaan huhtikuun lopussa.

Lähteet: Daily Mail Online, Observer, People, Royal Central, The Crown Chronicles

Lue myös:

95-vuotiaan prinssi Philipin hurja työtahti – edustaa ahkerammin kuin William ja Kate

Paljastuksia Brittihovista: Kuningatar Elisabetilla lämpimät välit Kate Middletoniin – toisin kuin Dianaan aikoinaan

Vickan, Kate vai Estelle? Äänestä, kuka kuninkaallisista on suosikkisi!

X