Rakastunut aviopari kävelyllä marraskuussa 1947.
Kuninkaalliset

Tiesitkö nämä yksityiskohdat kuningatar Elisabetin ja prinssi Philipin rakkaustarinasta? 8 hurmaavaa faktaa unelmaliitosta

Tiesitkö, että kuningatar Elisabet kiusoitteli prinssi Philipia tv:n katselusta tai että Philip pelasti monesti ujon Elisabetin sosiaalisissa tilanteissa? Listasimme 8 faktaa Elisabetin ja Philipin pitkästä avioliitosta.
Teksti: Johanna Jantunen Kuvat: MVPhotos

Harva pääsee viettämään rautahäitään eli 70-vuotishääpäiväänsä, mutta kuningatar Elisabet II, 91, ja prinssi Philip, 96, kuuluvat näiden onnekkaiden joukkoon. He viettävät merkkipäiväänsä 20. marraskuuta ja aikovat juhlistaa sitä Windsorin linnassa perheen parissa.

Vaikka Elisabet ja Philip ovat olleet naimisissa vuosikymmeniä, harva tietää heidän avioliitostaan kovinkaan paljon. Ulospäin aviopari antaa itsestään hillityn vaikutelman, mutta kulissien takana piilee yllätyksiä.

Listasimme 8 ihanaa ja hauskaa faktaa Elisabetin ja Philipin avioliitosta.

1. Elisabet ihastui Philipiin jo teini-iässä

Elisabet ja Philip avioituivat 20. marraskuuta vuonna 1947. Elisabet oli tällöin 21-vuotias ja Philip 26-vuotias. Pariskunnan rakkaustarina sai kipinän kuitenkin jo monta vuotta aiemmin. Elisabet nimittäin ihastui jo 13-vuotiaana Philipiin, joka oli tällön 18-vuotias kuninkaallisen laivaston kadetti.

2. Philip hoitaa sosiaaliset tilanteet

Läpi avioliitoon prinssi Philip on ollut se, joka on hoitanut suurimmaksi osaksi puhumisen sosiaalisissa tilanteissa. Kuningatar Elisabet on aina ollut luonteeltaan melko ujo ja pidättyväinen. Prinssi Philip rinnallaan hän on kuitenkin onnistunut hoitamaan tilanteet hyvin. Kun nuori kuningatar esimerkiksi jäätyi tv-kameroiden edessä 1950-luvulla, Philip onnistui palauttamaan hymyn takaisin hänen kasvoilleen.

3. Philipin kehu sai Elisabetin punastumaan vielä vuosien jälkeen

Vaatesuunnittelija, joka loihti Elisabetin asun prinssi Andrewin häihin vuonna 1986, on paljastanut suloisen asian kuningattaresta. Vaikka Elisabet ja Philip olivat tällöin olleet jo 40 vuotta naimisissa, Elisabet punastui, kun Philip kehui hänen ulkonäköään ääneen.

4. Corgit ovat tärkeä osa elämää

Kuningatar Elisabet rakastaa corgejaan eli walesinpaimenkoiriaan. Susan-niminen corgi oli aikoinaan mukana jopa Elisabetin ja Philipin häämatkalla.

Elisabet käyttää koiriaan myös apuna sosiaalisissa tilanteissa. Philip kutsuu Elisabetin ”koirakeinoksi” sitä, kun hän illallispöydässä ikävää tai kiusallista kysymystä välttääkseen kumartuu pöydän alle ruokkimaan aina läsnä olevia corgejaan.

Corgit auttavat Elisabetia myös pääsemään eroon murheista. Kun huolet yrittävät ottaa vallan, Elisabetilla on tapana lähteä koiriensa kanssa kävelylle.

5. Aviopari jakaa kiinnostuksen kyyhkyihin

Tiesitkö, että kuningatar Elisabet on kyyhkyjen kasvatuksen asiantuntija ja harrastaja? Hänellä on omistuksessaan jopa 200 kilpakyyhkyä!

Myös prinssi Philip on aina ollut kiinnostunut kyyhkyistä, tosin hieman toisella tavalla kuin vaimonsa. Prinssi Philipin lempiruokiin kuuluu kyyhkyspata ja aikoinaan hän myös harrasti lintujen ammuntaa.

6. Molemmilla on omat juttunsa

Philip on aina ollut luonteeltaan energinen ja kilpailuhenkinen, ja urheilu, metsästys ja kalastus ovat kuuluneet hänen harrastuksiinsa. Elisabet puolestaan on mieltynyt raveihin, monimutkaisiin palapeleihin, päiväkirjan kirjoittamiseen ja valokuva-albumien järjestelyyn.

Kenties se, että molemmat ovat saaneet aikaa omille harrastuksilleen, on yksi syy siihen, miksi kipinä on pysynyt yllä Elisabetin ja Philipin liitossa.

7.  Kuningatar kiusaa prinssiä tämän tv:n katsomisesta

Huumori on olennainen osa Elisabetin ja Philipin avioliittoa. Viime vuosina Elisabet on vitsaillut ja kiusoitellut Philipia tämän uudesta harrastuksesta: ruokaohjelmien katsomisesta.

8. Philip nauttii kokin roolista, Elisabet vaatii saada tiskata

Vaikka kuninkaallisilla on omat kokkinsa ja tiskaajansa, silloin tällöin hekin tarttuvat lusikan ja tiskiharjan varteen.

Philipille on annettu kokin rooli, ja hänen bravuureitaan ovat grilliruoat sekä munakkaat. Kun Philip kokkaa, Elisabet puolestaan vaatii saada tiskata.

Lähteet: Daily Mail, People

X