Kuninkaalliset

Prinssi Harryn vaikea valinta: liberaali Meghan-vaimo vai konservatiiviset ystävät?

Sussexin herttuatar ja feministi Meghan Marklen, 37,  poliittiset näkemykset poikkeavat vahvasti prinssi Harryn lähipiirin arvomaailmasta.

Teksti:
Katri Koskinen
Kuvat:
Mvphotos

Prinssi Harryn kaikki ystävät eivät allekirjoita Meghan Marklen mielipiteitä.

Sussexin herttuatar ja feministi Meghan Marklen, 37,  poliittiset näkemykset poikkeavat vahvasti prinssi Harryn lähipiirin arvomaailmasta.

Toukokuussa 2018 prinssi Harryn kanssa avioitunut Meghan Markle totuttelee vielä kuninkaalliseen elämään. Vaikka hän on jo aloittanut näyttävästi edustustyöt, uusia haasteita on tuonut prinssi Harryn lähipiiri.

Kuninkaallisen perheen kanssa läheisissä väleissä olevan Lady Colin Campbellin mukaan Meghan Marklen poliittiset näkemykset ovat liikaa osalle prinssi Harryn konservatiivisista ystävistä. Meghanin poliittisista mielipiteistä on muodostunut jo jonkin sortin ongelma.

”Hän (Meghan Markle) on ultraliberaali ja tuo ”trendikkään vasemmistolainen” -asenne ei sovi kaikille Harryn ystäville”, Campbell kertoo The Daily Beastille.

”Harry on esitellyt hänet ystävilleen juhlissa, häissä ja yksityisillallisilla, mutta Meghan vastustaa monia asioita, joiden ympärillä heidän maailmansa pyörii.”

Meghan Markle muun muassa vastustaa ampumista, mikä on monille prinssi Harryn ystäville tärkeä harrastus ja aktiviteetti.

Prinssi Harry näyttäisi kuitenkin tukevan vaimoaan: Harry muun muassa jätti viime tapaninpäivänä väliin perinteisen fasaaninmetsästyksen, jossa hän on ollut mukana pienestä pojasta lähtien.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön The Royal Family (@theroyalfamily) jakama julkaisu

Meghan ilmaisi tyytyväisyytensä abortin laillistamiseen

Vaikka naisten oikeuksien puolustajana ja eriarvoisuuden vastustajana tunnettu Meghan Markle on joutunut luopumaan monista oikeuksistaan mentyään naimisiin prinssi Harryn kanssa, on hän silti tuonut edelleen esille henkilökohtaisia mielipiteitään yhteiskunnallisista asioista. Siitäkin huolimatta, että se ei ole kuningasperheen jäsenille sallittua.

Esimerkiksi Irlannin vierailunsa aikana viime heinäkuussa Meghanin raportoitiin rikkoneen kuninkaallista etikettiä, kun hän otti kantaa puutarhassa käydyssä keskustelussa Irlannin uuteen aborttilakiin. Meghan ilmaisi olevansa tyytyväinen, että kansanäänestyksessä enemmistö oli abortin laillistamisen kannalla.

Uranaisesta herttuattareksi – voiko Meghan Markle olla samaan aikaan sekä herttuatar että feministi?

Minne Meghanin ystävät katosivat?

Kuninkaallisten häiden jälkeen pariskunnan on nähty viettävän enimmäkseen aikaa Harryn ystävien seurassa. Lisäksi Meghanin on monesti nähty liikkuvan yksin, eikä hänellä käy juurikaan vieraita.

Lady Colin Campbellin mukaan Meghan ei ole enää ollut yhteydessä lähimpiin ystäviinsä. Muutos on ollut Sussexin herttuattarelle raskas.

”Hän ei ole varma, keneen voi enää luottaa.”

Lähde: News.com.au, Thedailybeast.com

X