Ihmiset

Häädieetti Meghan Marklen tyyliin – 9 kohdan ohjelma sisältää myös rentoutumista ja sallii kotiruoan ja viinilasillisen

Meghan Marklen häädieetti ei sisällä tarkkuutta vaativaa kaloreiden laskemista. Tiukan kontrollin sijaan Meghanin häädietti on varsin salliva.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Lickerish

Meghan Markle ei ole tiukkapipoinen dieettaaja.

Meghan Marklen häädieetti ei sisällä tarkkuutta vaativaa kaloreiden laskemista. Tiukan kontrollin sijaan Meghanin häädietti on varsin salliva.

Herttuatar Catherine pudotti kiloja häiden alla Dukan-dieetin avulla. Toukokuussa prinssi Harryn kanssa avioituva Meghan Markle sen sijaan ei vanno minkään tietyn dieetin nimeen.

Nämä 9 asiaa kuuluvat Meghan Marklen häädiettiin:

1. Joogaminen

Jooga on minun juttuni, Meghan sanoi Best Healthin haastattelussa.

Meghanin äiti on joogaopettaja, joten Meghan tutustui joogaamiseen jo lapsena hänen ansiostaan. Meghan on huomannut, että fyysisen lihaskunnon ja joustavuuden lisäksi jooga lisää onnellisuutta, auttaa rentoutumisessa ja keskittymisessä sekä vähentää ahdistusta. Lisäksi jooga parantaa unen laatua.

2. Juokseminen

Vaikka Meghan ei enää juokse yhtä paljon kuin nuorempana, juokseminen kuuluu osana Meghanin häädiettiin.

– Ikääntymisen myötä juokseminen on alkanut käydä raskaaksi polvilleni, joten en voi juosta ulkona samaan tapaan kuin minulla oli ennen tapana, Meghan kertoo Best Healthille.

Juokseminen on kuitenkin Meghanille suorastaan terapeuttista. Juostessa keho pysyy kunnossa mutta myös mieli lepää ja pää tyhjenee turhista ajatuksista.

3. Puhdas ruoka

Meghan välttelee prosessoituja elintarvikkeita, jotka tekevät hänet uneliaaksi ja hitaaksi. Hän yrittää syödä niin puhdasta ruokaa kuin mahdollista.

– Syön enimmäkseen vain kalaa ja vihanneksia, Meghan kertoo Shapelle.

4. Herkkuruokien sisällyttäminen ruokavalioon

Meghan on kuvaillut itseään foodieksi eli ruokaa rakastavaksi nautiskelijaksi. Erityisesti Meghanin mieleen ovat ranskalaiset ja pasta. Edes häädieetin ajaksi Meghan ei aio jättää herkuttelua.

– Yritän syödä vegaanista ruokaa viikolla, Meghan  paljastaa Best Healthille ja jatkaa kertomalla, että toimii näin, jotta voi viikonloppuisin syödä joustavammin sitä, mitä tekee mieli.

5. Itsensä motivoiminen

Meghan pyrkii yleensä liikkumaan itsekseen esimerkiksi treeni-dvd:n tahtiin tai lähtemällä yksin lenkille. Tämä vaatii tietenkin itsensä motivoimista.

– Jos osaat itse motivoida itseäsi, se on puolet taistelusta, Meghan kertoo Shapelle.

6. Aikaa rentoutumiselle

Meghan on kiireinen nainen. Kenties juuri siksi rentoutuminen on hänelle niin tärkeää.

– Järjestän itselleni aikaa, jolloin minun ei tarvitse tehdä mitään, Meghan kertoo Women’s Health UK:lle.

Noina hetkinä Meghan saattaa katsoa TV:tä tai lähteä esimerkiksi ulkoiluttamaan koiraa.

7. Vihreiden mehujen juominen

Kahvin sijaan Meghan tilaa vihreän mehun.

– Haluan saada energiaa luonnollisista lähteistä, Meghan sanoo Shapelle.

8. Kotiruoka

Meghan kokkaa joka päivä kotonaan jotain, josta voi olla ylpeä. Ruokaa, kuten kotitekoista pestoa, voi tehdä myös etukäteen valmiiksi jääkaappiin. Tietenkin nyrkkisääntö on, että mitä raikkaampaa, sen parempaa.

9. Lasillinen viiniä silloin tällöin

Meghanin mielestä tärkeintä ei ole yksittäiset pienet asiat vaan tasapaino. Lasillinen hyvää viiniä rentouttaa ja maistuu mainiolta.

– Tietenkin aion juoda lasillisen viiniä – se on herkullista ja nautin siitä, Meghan sanoi keskustellessaan Best Healthin kanssa.

Lähteet: Cosmopolitan, Express

X