Kauneus

Haaveiletko uudesta hiustyylistä? Nämä asiat kampaajasi haluaa sinun tietävän ennen suurta hiusmuutosta

Kun käsillä on suurempi hiusremontti, avainasemassa on huolellinen suunnittelu. Kysyimme ammattilaisilta, kuinka onnistunut hiusmuutos toteutetaan.

Teksti:
Irene Naakka
Kuvat:
Istock

Hiusmuutos onnistuu parhaiten, kun sen suunnittelee huolella.

Kun käsillä on suurempi hiusremontti, avainasemassa on huolellinen suunnittelu. Kysyimme ammattilaisilta, kuinka onnistunut hiusmuutos toteutetaan.

Haaveiletko hiusmuutoksesta? Kesällä ja keväällä on ehkä tehnyt mieli vähän raidoittaa tai värjätä koko kuontaloa vaaleammaksi, syksyllä ja talvella taas houkuttelee usein syvempi värisävy.

Vaaleammaksi värjätessä on hyvä muistaa, ettei värikäsiteltyä tummaa tukkaa saa hetkessä vaaleaksi, vaan operaatio vaatii pitkäjänteisyyttä. Kerralla blondiksi -värjäys saa hiukset huonoon kuntoon ja sävykään tuskin on toivotunlainen.

Myöskään vaaleasta tummaksi -värjäys ole niin simppeli kuin ehkä luulisi. Mutta ei hätää! Otimme selvää, mitä kaikkea pitää ottaa huomioon ennen kuin ryhtyy suuren hiusmuutokseen.

Suuri hiusmuutos ei synny hetkessä

Kaiken a ja o on huolellinen suunnittelu.

– Kannattaa hakeutua kampaamoon, jossa värimuutoksiin liittyvissä asioissa konsultointi hoidetaan huolella ennen työn aloittamista. Konsultoinnissa käydään läpi työvaiheet: kuinka monta käyntikertaa vaaditaan ja mitä prosessi vaatii hiusten hoidon osalta. Samalla selviää myös koko työn hinta. Suunnittelu on keskeisen tärkeää tyytyväisyyden kannalta, muistuttaa Note Concept -kampaamossa työskentelevä Johanna Helke.

Meikkipäät-blogia pitävä FAB Makeup & Hair -salongin Riia Koivisto on samoilla linjoilla. Vaikka toiveissa ei olisi jättimäinen tukkaremontti, mutta kuitenkin muutosta tavanomaiseen, siitä on hyvä mainita jo aikaa varatessa.

– Silloin kampaaja varaa enemmän aikaa hommaan. Itse tykkään näissä tapauksissa lähetellä kuvia asiakkaan kanssa jo ennen kampaaja-aikaa, Koivisto sanoo.

hiusmuutos
Jos kaikissa unelma-balayage-kuvissa hiukset ovat laineilla, mutta itse ei jaksa koskaan kihartaa hiuksia, kannattaa muistaa että sama värjäys suorassa tukassa on hyvin erinäköinen.

Ennen operaatiota on hyvä käydä kampaajan kanssa läpi myös hiusten hoitohistoriaa.

– Aiemmin käytetyt tuotteet saattavat vaikuttaa tehtävään käsittelyyn ja lopputulokseen. Erityisen tärkeää on kertoa kaikista sävyttävistä tuotteista kuten shampoista ja hoidoista. Vaikka niitä ei enää hiuksessa näkyisi, ne saattavat välillä aiheuttaa yllätyksiä, hiusmuotoilija Mikko Vainio lisää.

Varaudu välivaiheisiin ja vaikeuksiin

Kun värimuutos on suuri, on hyvä varautua siihen, ettei toivottua sävyä saavuteta yhdellä kampaamokäynnillä. Siksikin suunnittelu on avainasemassa.

– Kun asiakas kertoo muutostoiveista jo etukäteen, ehdimme molemmat miettiä, mitä hiuksille tehdään heti ja mitä jatkossa. Näin voidaan myös edetä kivoilla välivaiheilla, jotta jo ekalla käyntikerralla muutos tuntuu hyvälle, Koivisto sanoo.

Asennoidu myös siihen, että sävymuutokset voivat aiheuttaa haasteita.

– Puhki vaalennetun hiuksen tummentaminen takaisin, erityisesti viileän ruskeaksi saattaa olla yhtä vaikeaa kuin tummaksi värjätyn tukan vaalentaminen. Tietyn sävyn ja pysyvyyden saavuttaminen voi olla hyvin haastavaa, muistuttaa I’d rather hair you now -blogia päivittävä kampaaja Meeri Mäntylä.

X