Löydä juuri se oikea tuoksu! Hajuvesi horoskooppimerkin mukaan
Kauneus

Horoskooppimerkkisi paljastaa, mikä hajuvesi sopii sinulle!

Mikä hajuvesi sopisi juuri sinulle? Entä oletko jo löytänyt oman klassikkosi? Anna horoskooppimerkkisi opastaa sinua!
Teksti: Mirva Saukkola Kuvat: Bulls Press, valmistajat

Kalat 19.2.−19.3.

Tunteellinen ja herkkä kalat tunnetaan eläinradan taiteilijamerkkinä. Hän syventyy usein mielessään pyöriviin visioihin, jolloin muut kokevat hänet epäsosiaaliseksi. Tosiasiassa hajamielinen kalat on vain uppoutunut omaan maailmaansa. Pukeutujana hän on vähintäänkin vaihtoehtoinen. Kreisi kirpputoriyhdistelmä tai etnisestä basaarista löytynyt, maata viistävä kaftaani voi hyvin roikkua kalojen vaatekaapissa.

Sama vaihtoehtoisuus koskee tuoksujahtia. Kalojen päätä ei käännytetä näyttävällä mainoskampanjalla, sillä hän viis veisaa moisesta. Sen sijaan torikojusta tai pikkuputiikista löytynyt hajuvesipullo voi valloittaa hänen sydämensä, ja kun uutta ei löydy, kalat kärsii kurjana kohtaloaan tai tekee pyhiinvaellusmatkan toiselle puolelle mannerta metsästääkseen uuden pullollisen lempiparfyymiaan.

Vesielementin lapsena kalat lämpenee usein keveille vesituoksuille. Kukista etenkin freesia on hänen makuunsa.

Oinas 20.3.−19.4.

Aktiivinen ja aloitteellinen oinas käy usein ylikierroksilla. Eipä ihme, että oinaan tuoksuksi astrologit suosittelevatkin rauhoittavuudestaan tuttua laventelia. Se saa oinaan pulssin tasoittumaan. Pussillinen kuivattua laventelia sähikäismäisen oinaan makuukamarissa helpottaa uneen pääsemistä.

Toisaalta tämä tähtimerkki pitää tunnusvärinään punaista ja vaatii iltatuoksuiltaan energisyyttä. Iltamenoihin valittu tuoksu saa antaa oinaasta suorasukaisen kuvan. Piristävät sitrusaromit sopivat kursailemattomalle oinaalle. Ne paljastavat vastapuolelle tämän tavanneen energiapakkauksen, jonka seurassa taatusti sattuu ja tapahtuu, mikäli vain pystyy pysyttelemään vauhdissa mukana.

Eloisa oinas on johtajatyyppi, joka jää mieleen jo pelkällä persoonallaan. Siksi oinaan tuoksu saa mieluummin olla raikas ja klassinen kuin kikkailevan kummallinen. Tuplavaikutus saattaisi olla jo turhan tyrmäävä.

Härkä 20.4.−20.5.

Maanläheinen ja romanttinen härkä nauttii puutarhanhoidosta ja luonnossa oleilusta. Kaikki keinotekoinen kammottaa häntä. Siksi esanssiset tuoksut saavat härän takajaloilleen. Hän valitsee mielellään aidoista kukista tislattuihin aromeihin perustuvan tuoksun. Luontosuhteensa vuoksi luomulaatu viehättää häntä erityisen vahvasti. Tuoksun on hyvä viestiä sitä, että härkä kunnioittaa luontoa ja haluaa elää Äiti Maan kanssa sopusoinnussa.

Härän tunnustuoksu on kukkien kuningatar ruusu. Sen lempeys ja feminiinisyys viestittävät härän elämänarvoista ja ominaisuuksista: toisista huolehtimisesta, herkkyydestä ja lämpimästä sydämestä. Ketokukista päivänkakkara puhuttelee härkää.

Yleisesti ottaen härkään vetoavat vahvimmin keveät kukkaistuoksut. Hän mieltyy usein konstailemattomiin yhden kukan tuoksuihin. Härkä ei ole tuoksujen tehokäyttäjä vaan tyytyy sipaisemaan hajuvettä valtimolleen lähinnä juhliin lähtiessään.

Kaksoset 21.5.−20.6.

Impulsiivinen kaksonen tunnetaan toisaalta vangitsevana seuraihmisenä mutta myös kärsimättömänä känkkäränkkänä. Kaksonen innostuu uusista asioista helposti mutta kyllästyy kaikkeen vanhaan hetkessä. Kosmetiikan ja tuoksujen ostajana hän ei hevillä hakeudu klassikkojen pariin. Sen sijaan kaikki uusi viehättää kaksosta. Hän hurmaantuu hajuvesiliikkeessä kuin lapsi karkkikaupassa, sillä tuoksumaailma tuuppaa markkinoille uutuuksia sellaista tahtia, että vain kaksonen pysyy sen perässä.

Näyttävät 100 millilitran pullot menevät kaksosella täysin hukkaan, sillä hän pitkästyy tuoksuun ja alkaa kaivata vaihtelua ennen kuin pullo on edes edennyt puoleen väliin. Siksi kaksoselle ei voi kuin suositella maksimissaan 30 millilitran pakkauksia.

Pulppuilevalle kaksoselle sopivat monet hedelmäiset tuoksut − onhan useissa parfyymeissä juuri nyt käytetty granaattiomena yksi kaksosen lempihedelmistä. Kukista kaksosen syntymäpäivien aikaan kukkiva kepeä kielo on tähtimerkin makuun.

Rapu 21.6.−22.7.

Lempeän huolehtivaa mutta samalla päämäärätietoista rapua ohjaa intuitio. Ehkä juuri siksi rapu on usein myös kulinaristinen nero. Hän heittää keitoksiinsa kourallisen tätä ja hyppysellisen sitä ja saa aikaan uskomattomia gourmet-sinfonioita ilman reseptiä. Niinpä marjat, hedelmät ja yrtit, kuten minttu ja rakuuna, ovatkin lähinnä hänen tunnemaailmaansa. Ne tuovat hänen mieleensä asioista tärkeimmän eli kodin ja sen sydämen, keittiön. Rapu sortuu helposti herkutteluun, ja vatsa hallitseekin tätä tähtimerkkiä.

Rapu on usein innokas keräilijä, jonka on vaikea luopua hankkimastaan tavarasta. Siksi juuri rapunaisen kylpyhuoneen hyllyjä koristaa koko joukko tuoksuja, joista hän sitten valitsee aamulla vaistonvaraisesti sen, joka juuri silloin vahvimmin heijastaa tunnetilaansa. Rapu tekee kuitenkin hyvin harvoin virheostoksia. Hajuvettä valitessaan hän ei tuijota turhaan pulloa tai mainoskasvoksi valittua julkkista vaan osaa vaistollaan erottaa tuoksun todellisen sielun.

Leijona 23.7.−22.8.

Säteilevä leijona huokuu itsevarmuutta ja charmia. Hän ei häpeile tuoda esiin tyylitajuaan, sillä ovathan maailman tunnetuimmat muotitaiteilijat Coco Chanelista aina Yves Saint Laurentiin syntyneet tähtimerkin alla.

Leijona rakastaa ylellisyyttä, eikä mikään keveä seinäruusutuoksahdus riitä hänelle parfyymiksi. Sen sijaan tuoksu saa huokua eläimellistä aistillisuutta ja ylellisiä raaka-aineita. Niinpä eläinmaailmasta alkunsa saaneet, nykyään synteettisesti valmistettavat myski ja ambra alleviivaavat leijonan itsevarmaa eroottisuutta.

Leijona kiinnittää tavallistakin enemmän huomiota tuoksun pakkaukseen. Kullalla silatut korkit ja käsin hiotut kristallipullot ovat hänen makuunsa. Jos hintalapusta löytyy ylimääräinen nolla, se saa kavahtamisen sijaan leijonan hullaantumaan. Sillä ei kai mikään voi olla liian arvokasta savannin kuningattarelle?

Neitsyt 23.8.−22.9.

Jämptille ja tunnontarkalle neitsyelle ulkoinen olemus ei ole mikään hulluttelun asia. Hän haluaa kokonaisuuden olevan viimeisen päälle huoliteltu. Tuoksu on tärkeä osa asukokonaisuutta. Sen tuleekin aina olla neitsyen itsensä tavoin hienostunut. Neitsyt pukeutuu pinkin polyesterin sijaan kamelin sävyiseen kašmiriin, ja tuoksu saa seurata samaa linjaa.

Maanläheisyydessään neitsyt mieluusti etsii tuoksussaan aitoutta. Kovin keinotekoiset sekoitteet eivät ihastuta häntä.

Neitsyen tuoksussa pitää olla naisellisuutta, mutta kepeät kukkaistuoksut jäävät liian hattaramaisiksi maanläheiselle neitsyelle. Vaikka hänet tunnetaan hillitystä käytöksestään, on neitsyt vahvasti eroottinen tähtimerkki. Siksi aistit herättävät puiset vivahteet ja eläimellisyyttä huokuva myski tai ambra tuovat syvyyttä neitsyen parfyymiin. Kukista jalosukuinen lilja istuu neitsyen tyyliin. Olihan se myös Neitsyt Marian tunnuskukka.

Vaaka 23.9.−22.10.

Kepeä ja kupliva vaaka rakastuu helposti − myös uusiin tuoksuihin. Hän saattaa vannoa löytäneensä sen oikean, mutta on valmis vaihtamaan pian taas uuteen.

Vaakanainen vaikuttaa useimmiten hempeän feminiiniseltä. Siksi viattoman tyttömäiset tuoksut ovat hänen makuunsa. Tanakasti tuoksahtavan parfyymin sijaan vaaka valitsee herkästi keveän vartalosuihkeen tai tyytyy parfymoituun vartalovoiteeseen. Vaa’an keskustelukumppani voi aistia viehkeänä leijailevan häivähdyksen, mutta mitään tuoksupilveä vaaka ei peräänsä jätä. Se olisi hänestä rahvaanomaista eikä sopisi vaa’an hillittyyn, vaaleissa sävyissä leikittelevään asuun.

Kukista daaliat ja orvokit puhuttelevat vaakaa. Tuoksuissa hän etsii kevyen flirttailevia sävyjä itämaisten tehotainnuttajien sijaan, sillä tyylikäs keimailu on vaa’alle myös paljon suoraa toimintaa tyypillisempää käytöstä suhteita solmiessa. Hän jättää flirttinsä kohteen arvailujen varaan eikä paljasta kaikkea edes tuoksullaan.

Skorpioni 23.10.−21.11.

Tähtitaivaan draamakuningatar skorpioni halajaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Olemuksensa puolesta skorpioni ei jää seinäruusuksi. Hänen pukeutumisessaan riittää aina runsaasti seksikkyyttä, ja sama koskee tuoksuvalintaa. Tähtimerkin edustajia vetävät puoleensa kardemumman ja mustapippurin kaltaiset itämaiset mausteet. Kukista skorpionin kuumana käyvään sieluun vetoavat eniten intohimoa symboloivat punaiset ruusut.

Aistikas skorpioni rakastaa alusvaatteita ja parfymoi ne mielellään lempituoksullaan vieläkin viettelevämmiksi. Ylellisyyttä rakastava merkki satsaa usein pelkän tuoksupullon sijaan koko sarjaan sekä investoi innokkaasti myös vartalo- ja kylpytuotteisiin.

Skorpionille tuoksu merkitsee pelkän pukeutumisen loppusilauksen sijaan myös kutsua soidinmenoihin. Hänen suosimansa vahvat tuoksut jäljittelevät seksinhuuruisia feromoneja ja saavat miehet sulaksi vahaksi.

Jousimies 22.11.−20.12.

Optimistinen ja sporttinen jousimies on jatkuvasti liikkeellä. Kotioloissa nyhjöttämisen sijaan hän suuntaa mielellään golf-kentälle tai joogasalille. Viikonlopuksi hän saattaa buukata lennot vauhdikkaaseen kaupunkikohteeseen.

Niinpä jousimiehen tuoksut uhkuvat energiaa. Hänelle sopivat pirteät sitrustuoksut, jotka usein käyvät unisex-tyylisinä niin naisille kuin miehillekin. Tuoksusta saa mieluusti olla matkakoko tarjolla, sillä jousimies on jatkuvasti reissukärpäsen pureman vaikutuksen alaisena.

Eläinkartassa jousimies kuvataan usein kentaurina, ja tyypillisesti merkin edustajat rakastavat hevosia. Niinpä ratsastuksen jaloon taitoon liittyvät brändit, kuten satulavalmistajana pitkän taipaleensa vuonna 1837 aloittanut pariisilainen Hermès, vetoavat jousimieheen. Tähän mennessä legendaarisen nahkatalon tuoksut ovat olleet jousimiehelle tervetulleita tuliaislahjoja matkoilta, mutta vielä tämän syksyn aikana niitä alkaa saada taas Suomesta.

Kauris 21.12.−19.1.

Kurinalainen, kunnianhimoinen ja kauneutta rakastava kauris haluaa aina olla huoliteltu. Häntä eivät hajuvesiuutuudet hetkauta, sillä hän etsii tunnustuoksuaan, joka viimeistelisi kokonaisuuden virheettömästi. Hänen makunsa on sangen konservatiivinen, joten mielen räjäyttävien kokeilujen sijaan häntä vetävät puoleensa laadukkaat klassikkotuotteet.

Unohda hassunhauskat kokeilut, kun mietit lahjaa kauriille. Hän ei moisista innostu, sillä kauriin suosikkeja ovat notkean kallis nahka, pehmeä silkki ja ylellisistä raaka-aineista tislattu parfyymi. Tippa sitä riittää, sillä kauris ei sorru pröystäilyyn. Sen sijaan hän satsaa hillittyyn luksukseen, jonka arvon ainoastaan asiantuntija, kuten toinen tarkkasilmäinen kauris, osaa erottaa.

Toisinaan pienempien, artesaanituoksuja tuottavien talojen tuoksut ovat kauriin mieleen. Ne eivät hoilota hintaansa vaan paljastavat sen vain laatua palvoville.

Vesimies 20.1.−18.2.

Herkkä ja oivaltava vesimies tunnetaan tinkimättömänä kyseenalaistajana, joka ei tyydy valmiisiin patenttiratkaisuihin. Hän on oman tiensä kulkija, joka etsii alati jotakin uutta. Vesimies kokee näkevänsä itse parhaiten omaan sisimpäänsä ja kokee muiden tarjoamat ratkaisut tungettelevana.

Vesimiehelle ei koskaan kannatakaan antaa tuoksua lahjaksi, sillä valinta menee liki varmasti pieleen. Jos haluat, satsaa mieluummin lahjakorttiin, jota vastaan parfymööri suunnittelee mittatilaustyönä juuri vesimiehen itsensä sisimmästä kumpuavan tuoksutoiveen.

Monet vesimiehet nauttivat liikunnasta, etenkin luonnossa tai heidän mystiseen puoleensa vetoavassa metsässä, joka tarjoaa heille oivan paikan tutkiskella omia ajatuksiaan. Juurevan metsäiset tuoksut ovatkin vesimiehen mieleen. Hän kyseenalaistaa myös mielellään sukupuolirajoitukset, joten vesimiehen merkin alla syntynyt nainen voi mainiosti valita miestentuoksun naisellisen parfyymin sijaan.

Lue lisää:

Näin viettelet miehen ruoalla horoskooppimerkin mukaan

Astrologiasta apua kumppanin löytämiseen?

X